Επιλογή Σελίδας

Δέκα μαθήτριες Λυκείου του Κολλεγίου Ανατόλια, μέλη του Caring Makers Club με σύμβουλο την καθηγήτρια Έλσα Εξηνταβελώνη, θέλησαν να στηρίξουν γυναίκες πρόσφυγες που βίωσαν και βιώνουν δύσκολες καταστάσεις και προσπαθούν να ενταχθούν στην ελληνική κοινωνία. Με τη βοήθεια της κοινότητας του σχολείου και την ευγενική χορηγία της εταιρείας Tzimas Cosmetics κατάφεραν να συγκεντρώσουν είδη προσωπικής περιποίησης και να δημιουργήσουν δώρα για τις γυναίκες που έχουν ανάγκη.

Στις 20 Απριλίου, η ομάδα από το Ανατόλια επισκέφθηκε τη ΧΑΝΘ και παρέδωσε 15 πακέτα δώρων για τις γυναίκες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα HELIOS. Το πρόγραμμα HELIOS χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου και υλοποιείται υπό την εποπτεία του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης. Η ΧΑΝΘ είναι εταίρος του προγράμματος από το 2019, και σε αυτό το πλαίσιο έχει συστήσει ένα Κέντρο Ένταξης και Εκπαίδευσης Προσφύγων στο οποίο παρέχονται μαθήματα Ελληνικών και υπηρεσίες υποστήριξης ένταξης σε αναγνωρισμένους πρόσφυγες.

Οι ωφελούμενες του προγράμματος, παρέλαβαν τα πακέτα καλλυντικών και ειδών περιποίησης με μεγάλο ενθουσιασμό.

Ως ΧΑΝΘ θέλουμε να δώσουμε συγχαρητήρια και να ευχαριστήσουμε θερμά τις μαθήτριες και την καθηγήτριά τους για την όμορφη πρωτοβουλία.

Share This