Επιλογή Σελίδας

Την Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2019, η Χ.Α.Ν.Θ. είχε την τιμή να φιλοξενήσει την απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών και εκπρόσωπο των Νέων, κα Jayathma Wickramanayake. Η κα Jayathma Wickramanayake επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις μας στη Θεσσαλονίκη, όπου και περιηγήθηκε στους χώρους μας, έμαθε για την ιστορία και το έργο της Χ.Α.Ν.Θ., γνώρισε τους ανθρώπους γύρω από τα προγράμματα που αναπτύσσει και το κυριότερο, μπόρεσε να αντιληφθεί βιωματικά το πολυδιάστατο έργο που προσφέρει στους νέους της πόλης, ανεξαρτήτου θρησκείας, εθνικότητας, φύλου, κοινωνικής και οικονομικής κατάστασης.

Καθ’ όλη τη διάρκεια παραμονής της, είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με εκπροσώπους από UNHCR, UNICEF, Youth Club of UNESCO, TEDnet, καθώς και με επαγγελματικά, εθελοντικά και Διοικητικά Στελέχη της Χ.Α.Ν.Θ. · μία εικόνα συγκινητική, καθώς άτομα και οργανώσεις που μοιράζονται το ίδιο όραμα και τις ίδιες αξίες, κινούνται προς την ίδια κατεύθυνση, για μια κοινωνία ίσων ευκαιριών.

Μέρος του προγράμματος επίσκεψής της, ήταν η συνομιλία και η ανάπτυξη διαλόγου με νεαρούς εθελοντές της Χ.Α.Ν.Θ., οι οποίοι δραστηριοποιούνται στο χώρο της νεολαίας. Η συζήτηση ξεκίνησε με την κα Jayathma Wickramanayake να παροτρύνει τους νεαρούς εθελοντές να μιλήσουν για τα κοινωνικά προβλήματα που τους απασχολούν, αλλά και για το προσωπικό έργο του καθενός. Μέσα από τον διάλογο, οι νέοι προβληματίστηκαν, σκέφτηκαν λύσεις και δεσμεύτηκαν να μάχονται συνεχώς για ένα καλύτερο μέλλον.

Η κα Jayathma Wickramanayake κατά την αποχώρησή της εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της στη Χ.Α.Ν.Θ. για το πολύ σημαντικό έργο που προσφέρει στην κοινωνία, καθώς και για τη θερμή φιλοξενία, υπογραμμίζοντας ότι, παρά την κρίση και τις όποιες δυσκολίες, που συναντάμε καθημερινά, πρέπει να προσπαθούμε συνεχώς και να διεκδικούμε τις αλλαγές που θέλουμε να δούμε.

Άλλωστε, πρόκειται για ένα μακροπρόθεσμο πλάνο, που θέλει αφοσίωση και προσπάθεια, γιατί οι αλλαγές, όπως έχει αποδείξει και η παγκόσμια ιστορία, γίνονται μέσα από τη συσπείρωση ατόμων και ιδεών.  

 

 

 

Share This