Επιλογή Σελίδας

Το Μουσείο της Χ.Α.Ν.Θ. είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την δημιουργία μιας νέας προθήκης, με αντικείμενα από την προσωπική του συλλογή, που πλέον θα κοσμεί την έκθεσή μας.

Τα αποκαλυπτήρια της προθήκης θα γίνουν σε εκδήλωση που θα προγραμματιστεί προσεχώς μεταξύ ενός στενού κύκλου φίλων, γνωστών και παλαιών συναθλητών του Λάκη Τσάβα. Μόλις η επιδημιολογική κατάσταση στην Ελλάδα διαφοροποιηθεί, θα ακολουθήσει μια ανοικτή  εκδήλωση προκειμένου η Χ.Α.Ν.Θ. να τιμήσει την προσφορά του στο ελληνικό μπάσκετ.

Ανάλογες πρωτοβουλίες στο μέλλον θα ακολουθήσουν και για άλλα σημαντικά στελέχη της μπασκετικής ΧΑΝΘ όπως είναι οι Θόδωρος Ροδόπουλος και Μιχάλης Γιαννουζάκος.

«Έχω προσφέρει κάποια προσωπικά αντικείμενα τα οποία είχα κρατήσει μέσα από μια διαδρομή δεκαετιών στο μπάσκετ που όπως αντιλαμβάνεστε έχουν μεγάλη συναισθηματική αξία για μένα. Χαίρομαι ιδιαίτερα που το Μουσείο της Χ.Α.Ν.Θ. διαδραματίζει σημαντικό ρόλο και είναι σημείο αναφοράς για το ελληνικό μπάσκετ», δηλώνει ο κ.Τσάβας.

***Ο Απόστολος (Λάκης) Τσάβας σε ηλικία 12 ετών ήρθε σε επαφή με το μπάσκετ μέσω της Χ.Α.Ν.Θ. και αγωνίσθηκε σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες φτάνοντας μέχρι την Εθνική ομάδα. Από το 1962 ως το 1968 έπαιξε στην ΑΕΚ, ήταν μέλος της “χρυσής” ομάδας που κατέκτησε το Κύπελλο Κυπελλούχων Ευρώπης του 1968 αγωνιζόμενος στον ιστορικό τελικό με τη Σλάβια Πράγας στο Παναθηναϊκό Στάδιο. Έκλεισε την καριέρα του στην Χ.Α.Ν.Θ. το 1972 την οποία συνέχισε να υπηρετεί και τα επόμενα χρόνια από τη θέση του προπονητή.

Με την Εθνική Ανδρών είχε 47 συμμετοχές. Διετέλεσε ομοσπονδιακός προπονητής επί 24 συναπτά έτη (1980-2004), διαδραματίζοντας σημαντικό ρόλο στη λειτουργία του αναπτυξιακού προγράμματος της Ε.Ο.Κ. Ως ομοσπονδιακός προπονητής πέρασε από όλες τις εθνικές ομάδες (Παίδες, Έφηβοι, Ελπίδες, Νέοι, Άνδρες).

 

Share This