Επιλογή Σελίδας

Move On!

13 – 19.03.2022 – Κολωνία, Γερμανία

ΕΓΙΝ D-50025-22

Ένα Ελληνογερμανικό πρόγραμμα ανταλλαγής Νέων!

 

Άλλο ένα ακόμα πρόγραμμα ανταλλαγής νέων υλοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία και φέτος! Η ανταλλαγή νέων με τίτλο “Move On!” που πραγματοποιήθηκε 13 – 19 Μαρτίου 2022 στην Κολωνία, αποσκοπούσε στην ανάπτυξη ενός παραγωγικού διαλόγου μεταξύ των νέων από την Ελλάδα και την Γερμανία, σε θέματα και στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι νέοι από τις δύο χώρες, τα προβλήματα καθώς και τις επιπτώσεις της εποχής στην καθημερινότητά τους λόγω της επιδημιολογικής κρίσης.

Έχοντας ως μέσο την φωτογραφία και την βιντεογραφία, οι νέοι έπρεπε, όχι μόνο να αποκτήσουν γνώση για τη χρήση αυτών των μέσων και να δημιουργήσουν ένα βίντεο στο οποίο θα απεικονίζονται οι διαφορές και οι ομοιότητες στην καθημερινότητά τους, αλλά να ανταλλάξουν απόψεις για τις μελλοντικές προοπτικές τους, τις ιδέες τους για την άλλη χώρα και το μέλλον στην Ευρώπη και, κυρίως, να αναπτύξουν βιώσιμα διαπολιτισμικά εργαλεία για να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις του μέλλοντος.

Μετά από 6 ημέρες συνεργασίας, αλληλεπίδρασης και επικοινωνίας, οι νέοι από τις δύω χώρες κατάφεραν να καταρρίψουν τα στερεότυπα, να συνεργαστούν για ένα κοινό στόχο και σκοπό, να κάνουν νέες φιλίες και.. το κυριότερο να διασκεδάσουν στην Κολωνία!

Όλες αυτές οι ημέρες θα μείνουν ανεξίτηλα χαραγμένες στις μνήμες τους και θα αποτελέσουν το έναυσμα για νέα project και προγράμματα ανταλλαγής στο μέλλον!

 

Γενικές Πληροφορίες

“Move On!” συμμετέχοντες;

Εθελοντές – Τακτικά μέλη Χ.Α.Ν.Θ.:

 1. Αδαμίδου Κατερίνα
 2. Γεροθανάση Ελένη
 3. Θεοδουλίδου Μυρτώ
 4. Ίκα Κορίνα
 5. Ιωαννίδου Ολυάνα
 6. Κουτσού Φιλίππα
 7. Μόσχος Αχιλλέας
 8. Μυλωνά Ιωάννα
 9. Νταουντάκης Εμμανουήλ
 10. Παναγιώτου Ζωή Μαρία
 11. Παυλίδης Βερχάιμ Στέφανος
 12. Παυλίδου Έλλη
 13. Πούρλη Ιφιγένεια
 14. Χαζαρή Ελένη
 15. Χατζηβαλάσης Νικόλας
 16. Χατζηγεωργίου Γιάννης

 

Team Leader Χ.Α.Ν.Θ.:

Συμεωνίδου Έμμα

Χώρος υλοποίησης project:

Adolf-Kolping-Berufskolleg Horrem – Germany

Συντονισμός project:

Arbeit und Leben DGB/VHS NRW e.V.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα ανταλλαγής επιδοτήθηκε από το Ελληνογερμανικό Ίδρυμα νεολαίας.

Share This