Επιλογή Σελίδας

Έξι νέα τμήματα έρχονται να ενισχύσουν ακόμη περισσότερο την ποικιλία των προγραμμάτων που προσφέρει το τμήμα Γυμναζομένων στους Θεσσαλονικείς που θέλουν να εκμεταλλευτούν τον ελεύθερο χρόνο τους ποιοτικά και να αυξήσουν την ποιότητα ζωής τους.

  1. Breakdance

Ένα μάθημα breakdance  αποτελείται από προθέρμανση, ενδυνάμωση, ασκήσεις τεχνικής, χορογραφία  και αποθεραπεία

B-boy Hak !!! O Δημήτρης Σταυρόπουλος ασχολείται εδώ και 8 χρόνια με το Break Dance. Τα τελευταία 6 χρόνια και σε αγωνιστικό επίπεδο .Έχει πάρει μέρος σε πολλούς διεθνής και ευρωπαϊκούς αγώνες με την ομάδα του JUNGLERS. Στο τελευταίο διαβαλκανικό πρωτάθλημα “Battle of the year Balkans 2018”, διακρίθηκε με την ομάδα του Junglers crew, κατακτώντας την 3η θέση.

Απασχολείται  ως δάσκαλος χορού  στη Θεσσαλονίκη το τελευταίο χρόνο και κατάφερε να αποσπάσει με την εφηβική του ομάδα τη πρώτη θέση στη κατηγορία  break dance junior στο tdf το 2019. Πέρα από τις συμμετοχές του ως αθλητής και προπονητής, έχει κρίνει και σε αγώνες Break.

ΠρόγραμμαΤετάρτη 19:00-20:30
Ηλικίες10 ετών+
ΔιδάσκειΔημήτρης Σταυρόπουλος
Μηνιαία συνδρομή30€ (Ε.Τ.) ή 10€ για τα παιδιά που συμμετέχουν σε κάποιο πρόγραμμα του τμήματος Γυμναζομένων

 

2. Αποκατάσταση και Άσκηση στο νερό

Κατηγορίες περιστατικών που εξυπηρετούνται:

1. Αποκατάσταση και ενδυνάμωση

2. Νευρολογική Ανάπτυξη

3. Θεραπευτική κολύμβηση και Ψυχοκινητική αγωγή

4. Χαλάρωση και ευεξία

ΔΕΥΤΕΡΑΤΡΙΤΗΠΕΜΠΤΗΣΑΒΒΑΤΟ
12:00-16:0012:00-18:0012:00-18:0013:00-17:00

Περισσότερες πληροφορίες: http://hydrotherapy-tsalavoutas.blogspot.com/

Επικοινωνία: 6974 98 28 89 Γιάννης Τσαλαβούτας  [email protected]

3. Lady’s Style

Είσαι κοπέλα ? Θέλεις να αναδείξεις τη θηλυκότητα σου ? Να μάθεις να χορεύεις σε salsa, bachata , reggaeton ή να βελτιώσεις το στυλ σου?

Μην αργείς! Ξεκινά να παρακολουθείς το νέο τμήμα ladies styling και δώσε στον εαυτό σου τη δυνατότητα να γνωρίζει το Cuban Latin στην πιο θηλυκή του εκδοχή. Δήλωσε συμμετοχή για την κλειστή ομάδα που θα πραγματοποιηθεί.
Σε περιμένουμε για ένα  μάθημα… με άρωμα Κούβας !

Η Χρύσα γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Ξεκίνησε την ενασχόληση με το χορό σε ηλικία 9 ετών. Μεγάλη της αγάπη είναι το κουβανέζικο λάτιν, με το οποίο ασχολείται τα τελευταία 12 χρόνια. Έχει υπάρξει μέλος των ομάδων Los Charangueros και Leonas by Sopho, ενώ έχει παρακολουθήσει μαθήματα πλάι σε καταξιωμένους δασκάλους εντός και εκτός Ελλάδος. Για 4 συναπτά έτη υπήρξε μέλος της ομάδας μαζορετών Fireworks Cheerleaders με την οποία συμμετείχε στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Μαζορετών κατακτώντας μετάλλια στις κατηγορίες Free Style Pom και Cheer Jazz. Η  Χρύσα φέτος κλείνει 3 χρόνια ως πιστοποιημένη Zumba Instructor και Zin Member , ενώ παράλληλα παραδίδει μαθήματα  Salsa Cubana , Bachata και Ladies Styling με τον καβαλιέρο της, με τον οποίον κατέκτησαν τα δύο τελευταία χρόνια τις πρώτες θέσεις στις κατηγορίες One Dance Salsa και One Dance Bachata  του Salonika Open και TDF.

ΠρόγραμμαΚυριακή 13:00-15:00
ΔιδάσκειΧρύσα Κωστίκη
Μηνιαία συνδρομή25€
Πακέτο lady’s Style + Salsa & bachata40€

Δηλώστε συμμετοχή για την έναρξη του τμήματος

4. Sunday Familly Swimming

Κάθε Κυριακή 11:00-14:00 ένα μέρος της πισίνας θα είναι αφιερωμένο σε οικογένειες με μικρούς (από 5 ετών)  και μεγάλους κολυμβητές για ελεύθερη κολύμβηση, ασκήσεις μέσα στο νερό αλλά και μαθήματα τεχνικής σε ολιγομελή τμήματα κατόπιν συνεννόησης με προπονητές κολύμβησης.

Μηνιαία συνδρομή για 2 άτομα30€
Μηνιαία συνδρομή για οικογένεια 3-5 ατόμων50€

 

5. Escrima 

Το Eskrima είναι η πολεμική τέχνη των Φιλιππίνων. Δημιουργήθηκε από τους κατοίκους των νησιών , ως άμυνα απέναντι στις εισβολές των αντιπάλων φυλών. Ασκούνταν από όλα τα μέλη της φυλής και όχι μόνο από τους άνδρες πολεμιστές. Είναι ένα μικτό σύστημα , καθώς περιλαμβάνει όλες τις τεχνικές μάχης. Το άοπλο κομμάτι του έχει τεχνικές λακτισμάτων , πυγμαχίας και πάλης. Το ένοπλο μέρος του περιλαμβάνει εξάσκηση με ραβδιά διαφόρων μεγεθών καθώς και με σπαθί και μαχαίρι.Το πλεονέκτημα του Eskrima είναι ότι , όλες οι τεχνικές του συνδέονται και εναρμονίζονται μεταξύ τους με τέτοιο τρόπο που οι ασκούμενοι του εύκολα εξοικειώνονται με το σύστημα σε όλες του τις μορφές . Όπως και οι περισσότερες τέχνες μάχης , έτσι και αυτό δέχθηκε επιρροές . Οι περισσότερες από αυτές προήλθαν από τους γειτονικούς λαούς ( Κινέζους , Μαλαισιανούς) , αλλά και από τους κατακτητές (Ισπανούς). Οι Ισπανοί κατακτητές , το θεώρησαν ιδιαίτερα επικίνδυνο και το απαγόρευσαν . Οι ντόπιες φυλές το ένταξαν σε πολιτιστικές δραστηριότητες και χορούς και έτσι διασώθηκε μέχρι τις μέρες μας.Θεωρείται ένα από τα πιο πλήρη συστήματα μάχης. O Bruce Lee , έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την εκμάθησή του και χρησιμοποίησε πολλές τεχνικές στις ταινίες που πρωταγωνιστούσε.

ΠρόγραμμαΔευτέρα 21:00-22:30, Πέμπτη & Παρασκευή 20:00-21:30
ΔιδάσκειΓιάννης Τσιάγκας
Μηνιαία συνδρομή35€

 

6. Kung fu

Ο όρος Kung Fu αναφέρεται στην αρχαία Κινέζικη πολεμική τέχνη. Εμφανίστηκε πρώτη φορά στην επαρχία του Henan στην Κίνα στον πρώτο ναό Shaolin που χτίστηκε το 377 μ.Χ. Στο κύριο νόημα του, το Kung Fu, υπάρχει σε οποιαδήποτε ικανότητα, γνώση ή μάθηση η οποία έχει αποκτηθεί μέσω ενέργειας, χρόνου, επανειλημμένης  προσπάθειας και σκληρής δουλείας. Ιστορικά, η εφαρμογή του Kung Fu έχει αποκτήσει πολύ μεγάλη αξία και επίσης, έχει ενσωματωθεί στο παιδαγωγικό σύστημα της Κίνας, διότι μπορεί να επιφέρει σεβασμό, υπομονή, ηθική και ταπεινότητα. Πολλοί, μπερδεύουν το Kung Fu λέγοντας ότι είναι μια πολεμική τέχνη, ενώ στην πραγματικότητα, είναι ένας γενικός ορός ο οποίος περιλαμβάνει εκατοντάδες στυλ Κινέζικων πολεμικών τεχνών. Μερικά παραδείγματα αυτών των τεχνών είναι το Wushu Kung Fu, Shaolin Kung Fu, Wushu Sanda και Taichi Chuan.

Την πρώτη φορά, ο ασκούμενος θα δεχτεί ένα μεγάλο ποσοστό πληροφορίας, τεχνικής και φυσικής εξάσκησης. Πέρα απ’ τις ασκήσεις που θα προϋποθέσουν ευλυγισία, δύναμη, ταχύτητα και ενέργεια, υπάρχουν κινήσεις. Πολλές κινήσεις που περιλαμβάνουν πολλά φυσικά στοιχεία συντονισμού, όπως για παράδειγμα: κινήσεις ποδιών, χεριών, καρπών, ματιών, κινήσεις κεφαλιού και αναπνοής. Μαζί με όλα αυτά υπάρχει το νοητικό και πνευματικό μέρος που εφαρμόζεται ταυτόχρονα από πίσω. Κάθε κίνηση έχει τον σκοπό της, έναν συγκεκριμένο σκοπό, ο οποίος, είναι στο χέρι του δάσκαλου να αναπτύξει την κατανόηση του σκοπού αυτού σε κάθε μαθητή. Μερικές φορές, ο μαθητής ο ίδιος αναπτύσσει μονός του τον σκοπό αυτό. Με την συνεχομένη πρακτική του Kung Fu ο ασκούμενος ήδη μετά από έναν μηνά η ακόμα και πολύ λιγότερο θα νιώσει διαφορά στην αντοχή και στη δύναμη στα χεριά και στα ποδιά, όπως και θα εμφανίσει μια πιο αναπτυγμένη ικανότητα να συγκεντρώνεται για περισσότερο χρονικό διάστημα χωρίς να χάνει τη συγκέντρωση του, ταυτόχρονα με μια γενική ευεξία και υγειά στη ζωή του. Μετά από έξι μήνες, ο ασκούμενος θα παρατηρήσει μια ακόμα πιο αναπτυγμένη αντοχή και δύναμη και την ικανότητα να εκτελεί πολλές απ’ τις κινήσεις Kung Fu. Η ευχαρίστηση και η χαρά θα είναι πιο σημαντικές στη ζωή του αλλά και στους ανθρώπους γύρω του και το άγχος σιγά σιγά θα ελαττωθεί και θα γίνει ασήμαντο και λιγότερο υπαρκτό. Το Kung Fu μπορεί να διδαχθεί σε όλες τις ηλικίες και σε όλα τα επίπεδα φυσικής κατάστασης.

Tα οφέλη που μας προσφέρει η τέχνη του Kung Fu είναι:

Βελτίωση του μυϊκού συντονισμού

Καλύτερη Ισορροπία

Αυξημένη αερόβια ικανότητα

Αυξημένη ενέργεια και αντοχή

Ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος

Συνολική μυϊκή ενδυνάμωση και ευλυγισία

Βελτίωση της πνευματικής συγκέντρωσης και της πειθαρχίας

Γνώση αυτοάμυνας

Μείωση του στρες και του άγχους

ΠρόγραμμαΔευτέρα & Παρασκευή 19:00-20:30
Ηλικίες6-12 ετών
ΔιδάσκειΚώστας Αβράμογλου
Μηνιαία συνδρομή35€

Share This