Επιλογή Σελίδας

Σε ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον διαδικτυακό σεμινάριο συμμετείχε ως εταίρος η Χ.Α.Ν.Θ. κατά το τριήμερο 5-7 Φεβρουαρίου.

Το σεμινάριο διοργανώθηκε από την Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία της Ελλάδας (ΕΘΝ.Ο.Α) και τον αντίστοιχο φορέα της Γερμανίας “Deutsche Sportjugend” και αφορούσε σε ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα ανταλλαγής νέων προσαρμοσμένο στις ανάγκες της εποχής για την ανάπτυξη της Ελληνογερμανικής φιλίας.

Η Χ.Α.Ν.Θ. ήταν ένα από τα σωματεία-εταίρους σε Ελλάδα και Γερμανία που μετείχαν στις εργασίες του σεμιναρίου που περιελάμβανε μεταξύ άλλων θέματα όπως:

**Ενημέρωση για το Ελληνογερμανικό Ίδρυμα Νεολαίας
**Ενημέρωση για την σημερινή κατάσταση σε Ελλάδα και Γερμανία
**Προοπτικές των Ελληνογερμανικών ανταλλαγών
**Παρουσίαση για την πρόληψη της σεξουαλικής βίας
**Συζήτηση αναφορικά με την πρόληψη της σεξουαλικής βίας κ.α.

Ο σκοπός του προγράμματος που στηρίζεται από την ΕΘΝ.Ο.Α και την Deutsche Sportjugend είναι ουσιαστικά η ανάπτυξη κοινών δραστηριοτήτων (με αθλητικό, ψυχαγωγικό και πολιτιστικό χαρακτήρα) μέσω ανταλλαγών μεταξύ νέων Ελλήνων και νέων Γερμανών.

Ο αθλητισμός της Χ.Α.Ν.Θ. βρίσκεται ήδη σε επικοινωνία και συνεργασία εδώ και ένα έτος με δυο ομάδες από την Γερμανία( την Sachische Schweiz Osterzgebigre και την DJK Eichstaett) και έτοιμη να συμμετέχει στο πρόγραμμα ανταλλαγής μόλις το επιτρέψουν οι επιδημιολογικές συνθήκες.

Ο Διευθυντής Αθλητισμού της Χ.Α.Ν.Θ. Δημήτρης Καραΐσκος, στη διάρκεια του σεμιναρίου, έκανε μια μίνι παρουσίαση της Χ.Α.Ν.Θ., αναφέρθηκε στους εορτασμούς των 100 Χρόνων Μπάσκετ όπως και στη φετινή επετειακή χρονιά συμπλήρωσης ενός αιώνα από την ίδρυση της Αδελφότητας στη Θεσσαλονίκη.
Αναφέρθηκε στην πληθώρα δράσεων της ΧΑΝΘ στη διάρκεια της πανδημίας και στην προσπάθεια που γίνεται ώστε να διατηρούνται ανοικτοί οι δίαυλοι επικοινωνίας με αθλητές, προπονητές και γονείς. Επίσης, έγινε παρουσίαση φωτογραφικού υλικού από τον Αθλητισμό αλλά και των Κατασκηνώσεων ( Αϊ Γιάννης Πήλιο Άγιος Νικόλαος, Χαλκιδική).

Στην “ομάδα εργασίας” της Χ.Α.Ν.Θ. μετείχαν ακόμη οι: Νίκος Σερέτης (Υπεύθυνος Ακαδημίων Μπάσκετ), Γιώργος Βασιλειάδης(Υπεύθυνος Ακαδημίων Χάντμπολ) και Ευτυχία Περρή (Υπεύθυνη Προπονήτρια Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης) οι οποίοι και παρακολούθησαν κατά το συγκεκριμένο τριήμερο το σεμινάριο.

Share This