Επιλογή Σελίδας

Μια ισχυρή συνεργασία στον χώρο του Αθλητισμού και της Εκπαίδευσης δημιουργήθηκε στη Θεσσαλονίκη μεταξύ της Χ.Α.Ν.Θ. και των ΙΕΚ ΑΛΦΑ.
Η πολυετής παρουσία του Ομίλου ΑΛΦΑ –που αναλαμβάνει ρόλο Υποστηρικτή Εκπαίδευσης των Αθλητικών ομάδων της ΧΑΝΘ– και το υψηλό επίπεδο υπηρεσιών που προσφέρει στην Εκπαίδευση σε συνδυασμό με το έργο που διαχρονικά επιτελεί (τα τελευταία 100 χρόνια) η Χ.Α.Ν.Θ. στον χώρο του Αθλητισμού, εγγυώνται το πετυχημένο αποτέλεσμα μιας συνεργασίας που θα περιλαμβάνει αρκετές κοινές δράσεις και εκδηλώσεις μέσω των οποίων θα ωφεληθούν οι σπουδαστές και οι αθλητές.

Καλωσορίζουμε τον εκπαιδευτικό όμιλο ΑΛΦΑ στην οικογένεια του Αθλητισμού της ΧΑΝΘ. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό και ευχάριστο για εμάς το γεγονός ότι ο όμιλος ΑΛΦΑ επιλέγει να στηρίξει τον Αθλητισμό της ΧΑΝΘ, ιδιαίτερα σ’ αυτή τη δύσκολη για όλους μας περίοδο που διανύουμε. Είμαι σίγουρος ότι η συνεργασία αυτή θα μας κάνει αμφότερους πιο δυνατούς και θα ενισχύσει το έργο και την προσφορά μας προς τους νέους”, δήλωσε ο Διευθυντής Αθλητισμού της ΧΑΝΘ Δημήτρης Καραΐσκος.

Η Γενική Διευθύντρια του ΙΕΚ ΑΛΦΑ Θεσσαλονίκης, Έλενα Κακούρα σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ymca.gr σχετικά με την έναρξη της συνεργασίας δήλωσε τα εξής:
“Το 2020 ήταν μια δύσκολη χρονιά για όλους μας. Δοκιμαστήκαμε και εκτιμήσαμε την αξία της υγείας και της αλληλεγγύης καθώς επίσης κληθήκαμε να αντιληφθούμε την έννοια της ατομικής ευθύνης. Σε αυτή , λοιπόν, τη δύσκολη συγκυρία , τα ΙΕΚ ΑΛΦΑ, ως ο πιο σύγχρονος και εξελισσόμενος εκπαιδευτικός φορέας συνεχίζουν να στηρίζουν τον αθλητισμό και τα αθλητικά σωματεία ενισχύοντας τη δράση τους. Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΑΛΦΑ, με τη δυναμική του παρουσία σε 6 σημεία σε όλη την Ελλάδα παρέχει σε νέους αλλά και σε άτομα όλων των ηλικιών προγράμματα εκπαίδευσης ,μετεκπαίδευσης και εξειδίκευσης με στόχο την επιμόρφωση , την εδραίωση , την επανένταξη και την απόκτηση τυπικών προσόντων (πτυχίων, κλπ) σε όλους ανεξαιρέτως φύλου, φυλής, και θρησκείας”.

Η Γενική Διευθύντρια του ΙΕΚ ΑΛΦΑ Θεσσαλονίκης, Έλενα Κακούρα

Η κα Κακούρα πρόσθεσε: “Συνοδοιπόρος  και αρωγός σε όλη αυτή την προσπάθεια μας είναι ο αθλητισμός, μέσω των συνεργασιών με επαγγελματικές ομάδες , αθλητικούς φορείς και σωματεία πάσης φύσεως. Η άρρηκτη σύνδεση του Αθλητισμού με την Εκπαίδευση μας ώθησε στη γέννηση του διπόλου του “Dual Career”, του σημαντικότερου θεσμού μέσα από τον οποίο χορηγούνται υποτροφίες σπουδών σε αθλητές επαγγελματικού και ερασιτεχνικού επιπέδου. Αυτή η προσέγγιση μας εξηγεί πολλά, όπως τη μεγάλη μας συνεργασία με τη ΧΑΝΘ , η οποία αντιπροσωπεύει σε μεγάλο βαθμό τον τρόπο με τον οποίο προσεγγίζουμε τους νέους και αναπτύσσουμε εκπαιδευτικά πρότυπα. Είμαι βέβαιη ότι μέσα από αυτή τη συνεργασία θα προκύψουν πολλές προοπτικές για όλους τους νέους της Θεσσαλονίκης”.

Σχετικά με την Χ.Α.Ν.Θ. η κα Κακούρα τόνισε:

“Η συνεργασία μας με τη ΧΑΝΘ, ως υποστηρικτές εκπαίδευσης , με χαροποιεί ιδιαίτερα λόγω του ότι η ΧΑΝΘ αποτελεί μέλος ενός παγκοσμίου κινήματος για τους νέους καλλιεργώντας με ιδιαίτερο τρόπο τα σπορ και πρωτοπορώντας στον ερασιτεχνικό αθλητισμό. Η ΧΑΝΘ αποτελεί «μοναδικό φαινόμενο» στον ελληνικό αθλητισμό! Πράγματι, η ΧΑΝΘ αντιπροσωπεύει την αθλητική Θεσσαλονίκη μέσα από τα 15 αθλήματα που καλλιεργεί με 1.000 ενεργούς αθλητές και περισσότερα από 1.400 παιδιά στις ακαδημίες της με πολλαπλά αθλητικά και κοινωνικά οφέλη για αυτά και τις οικογένειές τους”

Αναφορικά με τον ρόλο που επιτελεί ο Όμιλος ΙΕΚ Άλφα στο θέμα της επαγγελματικής αποκατάστασης δήλωσε:

“Η προσφορά του Εκπαιδευτικού Ομίλου Άλφα είναι ιδιαίτερα διαχρονική στον τομέα της εκπαίδευσης και κατάρτισης τόσο των νέων μέσω των εκπαιδευτικών προγραμμάτων των ΙΕΚ όσο και ατόμων μεγαλύτερων ηλικιών που αναζητούν τη Δια Βιου Μάθηση και Επιμόρφωση μέσω ανταγωνιστικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων με στόχο την εξέλιξή τους στην αγορά εργασίας. Η σημασία αυτής της προσφοράς λαμβάνει σάρκα και οστά μέσω των τεράστιων επιτυχιών των σπουδαστών μας ως μελλοντικοί επαγγελματίες, κατέχοντας θέσεις στην αγορά εργασίας τόσο της Ελλάδας όσο και του εξωτερικού.

Νοιώθουμε μεγάλη ικανοποίηση όταν συναντάμε αποφοίτους μας σε μεγάλα ξενοδοχεία, εταιρείες marketing και προώθησης ακόμη και όταν εργάζονται δίπλα μας στον Όμιλό μας. Το έργο που καλούνται να υπηρετήσουν το ακαδημαϊκό και διοικητικό προσωπικό του Εκπαιδευτικού Ομίλου Άλφα , μέσω των ΙΕΚ και ΚΔΒΜ είναι πολυδιάστατο και τα αποτελέσματα του διαφαίνονται στα πρόσωπα και τις οικογένειες των αποφοίτων”.

Για την συμβουλή που έχει να δώσει σε μαθητές-φοιτητές με αφορμή την πανδημία και τις συνθήκες καραντίνας:
“Ένας καλός αθλητής και ένας καλός μαθητής πρέπει να προσαρμόζεται με τους καιρούς και τις συνθήκες. Όλοι θα επιστρέψουμε σοφότεροι και θα έχουμε εκτιμήσει την αξία της υγείας, της αλληλεγγύης και σίγουρα πιο μαχητικοί από πότε”.

Share This