Επιλογή Σελίδας

Παρουσία ενός …άξιου τέκνου της ΧΑΝΘ, ενός αθλητή που εξελίχθηκε σε θρύλο του ελληνικού μπάσκετ, του Νίκου Ζήση πραγματοποιήθηκε η έναρξη της τελικής φάσης του 48ου Πρωταθλήματος Εφήβων την οποία φέτος φιλοξενεί η Χ.Α.Ν.Θ. στο Αθλητικό Κέντρο «Μίμης Τσικίνας».

Ο Νίκος Ζήσης ήταν αυτός που έκανε το τζάμπολ του ντέρμπι της χθεσινής ημέρας ανάμεσα σε Περιστέρι και ΔΕΚΑ, ενώ λίγο νωρίτερα τον υποδέχθηκε στο κέντρο του γηπέδου , ο πρόεδρος της ΕΚΑΣΘ και μέλος του δ.σ. της ΕΟΚ Σάββας Λόρτος.

«Τιμούμε τον καλαθοσφαιριστή, άνθρωπο και οικογενειάρχη Νίκο Ζήση, ο οποίος επί σειρά ετών υπηρέτησε υποδειγματικά το ελληνικό μπάσκετ, τίμησε το εθνόσημο και δικαίως έγινε ίνδαλμα. Θέλω επίσης να ευχαριστήσω την ΧΑΝΘ για την άψογη φιλοξενία και την συνεργασία στην άρτια διοργάνωση του Final-6», δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Λόρτος.

«Είναι μια όμορφη συγκυρία, να βρίσκομαι σε αυτό το γήπεδο- στολίδι και να παρακολουθώ αγώνες εφήβων στην ΧΑΝΘ, την ομάδα από την οποία ξεκίνησα την πορεία μου. Αποδέχθηκα με μεγάλη χαρά την πρόσκληση που μού έγινε. Είχα τα ίδια όνειρα με τα παιδιά που σήμερα αγωνίζονται εδώ και ταυτίζομαι μαζί τους. Στο ελληνικό μπάσκετ σήμερα χρειάζεται να δοθεί μια νέα ώθηση . Αυτά τα παιδιά είναι το μέλλον», ανέφερε από την πλευρά του ο Νίκος Ζήσης.

«Η ΧΑΝΘ υποδέχεται με χαρά την τελική φάση μιας σπουδαίας διοργάνωσης η οποία συμπίπτει με τους εορτασμούς μας για τα 100 χρόνια από την ίδρυσή της. Η  ΧΑΝΘ αποτελεί σημείο αναφοράς για τη Θεσσαλονίκη, είναι ταυτισμένη με την πόλη και την νεολαία

 Η φιλοξενία αυτού του Final-6 στη ΧΑΝΘ, στο σημείο όπου πρωτοκτύπησε μπάλα μπάσκετ στην Ελλάδα, εντάσσεται σε μια σειρά από προγραμματισμένες εκδηλώσεις που έχουμε ήδη ανακοινώσει. Ευχαριστούμε θερμά  το Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης, την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, τον Δήμο Θεσσαλονίκης, όπως επίσης εταιρείες και φορείς του ιδιωτικού τομέα για την στήριξη τους», δήλωσε ο Πρόεδρος της ΧΑΝΘ Ιωάννης Σωσσίδης.

Το «παρών» στις εξέδρες του Αθλητικού Κέντρου «Μίμης Τσικίνας», έδωσε πλήθος εκπροσώπων του μπάσκετ της Θεσσαλονίκης, προπονητές, καλαθοσφαιριστές και εκπρόσωποι συλλόγων.

Το πανόραμα των αγώνων

Τετάρτη 25/08/2021            

Ολυμπιακός ΣΦΠ – ΑΠΑΣ Τα Φανάρια 108-31

ΑΟ Λεύκιππος Ξαν. – ΑΣΠ Προμηθέας  43-91

ΓΣ Περιστερίου – ΔΕΚΑ 61-45

Βαθμολογία

Ολυμπιακός 2

Προμηθέας Πάτρας 2

Περιστέρι  2

ΔΕΚΑ 1

Λεύκιππος Ξάνθης 1

Φανάρια Νάξου 1

Πέμπτη 26/08/2021

15.00 ΑΣΠ Προμηθέας – Ολυμπιακός ΣΦΠ

18.00 ΑΠΑΣ Τα Φανάρια – ΓΣ Περιστερίου

21.00 ΔΕΚΑ – ΑΟ Λεύκιππος Ξαν.

Παρασκευή 27/08/2021      

14.00 ΓΣ Περιστερίου – ΑΣΠ Προμηθέας

17.00 Ολυμπιακός ΣΦΠ – ΑΟ Λεύκιππος Ξαν.

20.00 ΔΕΚΑ – ΑΠΑΣ Τα Φανάρια

Σάββατο 28/08/2021           

13.00 ΑΟ Λεύκιππος Ξαν. – ΓΣ Περιστερίου

16.00 Ολυμπιακός ΣΦΠ – ΔΕΚΑ

19.00 ΑΣΠ Προμηθέας – ΑΠΑΣ Τα Φανάρια

Κυριακή 29/08/2021

10.00 ΓΣ Περιστερίου – Ολυμπιακός ΣΦΠ

13.00 ΑΠΑΣ Τα Φανάρια – ΑΟ Λεύκιππος Ξαν.

16.00 ΔΕΚΑ – ΑΣΠ Προμηθέας

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: Basket.gr (Intime)

Share This