Επιλογή Σελίδας

Ο Πάβλε Ίβκοβιτς, γιος του αείμνηστου θρυλικού Σέρβου προπονητή Ντούσαν Ίβκοβιτς, επισκέφθηκε το Αθλητικό Κέντρο της Χ.Α.Ν.Θ. και το Μουσείο του Μπάσκετ.

Στην διάρκεια της ξενάγησής του ο Πάβλε Ίβκοβιτς είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί από τον Διευθυντή Αθλητισμού της Χ.Α.Ν.Θ, Δημήτρη Καραΐσκο σχετικά με το πρόγραμμα μπάσκετ της Αδελφότητας και συνολικά για την αθλητική δράση της δηλώνοντας εντυπωσιασμένος από την ιστορία ,την αθλητική παράδοση αλλά και τις σύγχρονες εγκαταστάσεις της ΧΑΝΘ.

Οι κ.κ. Ίβκοβιτς και Καραΐσκος συζήτησαν μάλιστα την προοπτική αδελφοποίησης της ΧΑΝΘ με την Ραντνίσκι Βελιγραδίου, μία έντονη επιθυμία και των δύο φορέων, η οποία μάλιστα είχε εκφραστεί και από τις δύο πλευρές σε προηγούμενη συνάντηση, ακριβώς πριν την έναρξη της πανδημίας. Η Ραντνίσκι (με ιστορία άνω των 100 ετών) είναι η  ομάδα από όπου ξεκίνησε την καριέρα του ως παίκτης κι αργότερα ως προπονητής ο Ντούσαν Ίβκοβιτς και την οποία σήμερα υπηρετεί (ως μέλος της διοίκησης) ο γιος του.

Οι δυο πλευρές ανανέωσαν το ραντεβού τους για το προσεχές μέλλον με απώτερο στόχο την υπογραφή ενός μνημονίου αδελφοποίησης που θα περιλαμβάνει επίσης συνεργασία σε ευρύτερο επίπεδο όπως διεξαγωγή φιλικών αναμετρήσεων, ανταλλαγή ομάδων σε τουρνουά, κοινές προετοιμασίες κλπ.

Ο Πάβλε Ίβκοβιτς ( στον οποίο  προσφέρθηκαν ένα  λάβαρο της ΧΑΝΘ, ένα επετειακό t shirt και αναμνηστικά), ανέφερε κατά την διάρκεια της ξεναγήσής του πως ο «Ντούντα» εκτιμούσε το έργο της ΧΑΝΘ και την πολυετή προσφορά της στο μπάσκετ. Ο Ντούντα άλλωστε είχε επισκεφθεί το Μουσείο μας μαζί με την σύζυγό του το 2016 λίγες ημέρες μετά την απόφαση του να αποχωρήσει από τους πάγκους.

 

Share This