Ο Στέλιος Μαλακόπουλος, ένας καταπληκτικός αθλητής, ένας αληθινός μαχητής της ζωής είναι ο event ambassador του Final -4 του 21ου Κυπέλλου Ελλάδας Μπάσκετ με Αμαξίδιο.
«Είναι τιμή μου να συμμετέχω σε αυτή την γιορτή του μπάσκετ. Είμαι χαρούμενος που θα παραβρεθώ σε ένα γνώριμο περιβάλλον όπως είναι η Χ.Α.Ν.Θ. Έχω πολύ όμορφες αναμνήσεις ως παιδί καθώς υπήρξα επί σειρά ετών κατασκηνωτής της στο Πήλιο. Καλώ τον κόσμο να δώσει το παρών και να χειροκροτήσει την προσπάθεια αθλητών και ομάδων», δήλωσε o 23χρονος πρωταθλητής στίβου στο ymca.gr.
Ο Στέλιος Μαλακόπουλος γεννήθηκε στις 13/9/1996, ασχολήθηκε με το μπάσκετ, έκανε τα πρώτα του βήματα σε Αστέρια και Ανατόλια. Το 2015 σε ηλικία 19 ετών βίωσε την πιο δύσκολη στιγμή της ζωής του. Ένα τροχαίο ατύχημα στην περιφερειακή οδό της Θεσσαλονίκης έγινε η αφορμή να χάσει τα πόδια του. Ο Στέλιος Μαλακόπουλος μετά τον ακρωτηριασμό των κάτω άκρων που υπέστη δεν το έβαλε κάτω. Με την βοήθεια τεχνητών μελών στράφηκε ξανά στον αθλητισμό, βρήκε διέξοδο στον στίβο και σε ελάχιστο χρόνο άρχισε να διαπρέπει. Έκανε πανελλήνια ρεκόρ στα 100μ. στα 200μ. Κατέκτησε ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Βερολίνου στα 200μ. Τ62 (αφορά αθλητές με διπλό ακρωτηριασμό κάτω από το γόνατο), και το χάλκινο στα 400 μέτρα.
Είναι μέλος της Εθνικής ομάδας ΑμεΑ και αθλητής του συλλόγου «Ελπίδα» Θεσσαλονίκης). Έκανε παγκόσμιο ρεκόρ στο μήκος στο 9th Sharjah International Open Athletics Meeting ενώ κατέκτησε χρυσά και ασημένια μετάλλια που στο διεθνές meeting στίβου 10th Fazza Para-Athletics Championships.
Το πρόγραμμα των αγώνων του Final-4
Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου:
15.30 Α.Σ. Άτλας-ΑΟ Καβάλας
17.30 Τελετή Έναρξης
18.00 Μ. Αλέξανδρος 94-Γ.Σ. Δωδεκάνησος
Σάββατο 7 Δεκεμβρίου:
15.30 Μικρός Τελικός
17.30 Μεγάλος Τελικός
19.30 Τελετή Λήξης
Το project υποστηρίζεται από τη Χ.Α.Ν.Θ., στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος ERASMUS+ “THE GAME”, που αφορά το αντιντόπινγκ.
Μέγας Χορηγός
Αυτό το έργο έχει χρηματοδοτηθεί με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αυτή η δημοσίευση αντιπροσωπεύει τις απόψεις του συντάκτη και η Ε.Ε. δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνη για την οποιαδήποτε χρήση της πληροφορίας που περιλαμβάνεται στη δημοσίευση.