Επιλογή Σελίδας

Με πολύ μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν τα 38α Νιόβεια, αγώνες με διεθνή ακτινοβολία που τελούν υπό την αιγίδα της Κ.Ο.Ε. και της  Π.Ε.Κ.Κ.Δ.Μ. και επέστρεψαν δυναμικά μετά από διακοπή δυο ετών εξαιτίας της πανδημίας. 

 Τα Νιόβεια διοργανώνονται από την Χ.Α.Ν.Θ. και είναι αγώνες αφιερωμένοι στα αδικοχαμένα “δελφίνια” της Χ.Α.Ν.Θ., της Νιόβης Παπαδόπουλου, του Νικήτα Καλούδη, του Μιχάλη Μαϊκίδη, του Στέργιου Κουτεντάκη και του Νίκου Καΐση που “έφυγαν” πρόωρα από την ζωή.

 Η φετινή διοργάνωση που φιλοξενήθηκε στο Ποσειδώνιο, προσέλκυσε 600 συμμετοχές με την παρουσία συλλόγων από κάθε γωνιά της Ελλάδος και όχι μόνο.  

 «Είχαμε παρουσία αθλητών από την Αλβανία, τα Σκόπια  την Κύπρο και σωματεία από όλη την Ελλάδα.  Τα «Νιόβεια» ήταν και παραμένουν ένα κορυφαίο γεγονός στον χώρο του υγρού στίβου, μια διοργάνωση την οποία η Χ.Α.Ν.Θ. θυμίζουμε πως διοργανώνει από το 1983. Παράλληλα είναι αγώνες με σπουδαία αθλητική και κοινωνική διάσταση, αφιερωμένοι στα αδικοχαμένα παιδιά της ΧΑΝΘ», δήλωσε ο Έφορος του Τμήματος Κολύμβησης Παντελής Παντής.  

Καλύτερος αθλητής της διοργάνωσης αναδείχθηκε ο Οδυσσέας Μελαδίνης του ΠΑΟΚ και αθλήτρια η Ηλέκτρα Μαγκώτσιου από τα Αστέρια που παράλληλα κέρδισαν και το έπαθλο της διοργάνωσης μια 3ημερη διαμονή στο ξενοδοχείο Alexander the Great στο Πολύχρονο Χαλκιδικής.  

Πολύ καλή παρουσία είχε στους αγώνες ο πρωταθλητής της Χ.Α.Ν.Θ. Κώστας Μουρατίδης που κατέκτησε δυο Χάλκινα μετάλλια.

 Ταυτόχρονα με τα Νιόβεια έγινε και η διεξαγωγή της Β΄ και Γ΄ φάσης των πανελλήνιων σχολικών αγώνων.  

Την διοργάνωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο Υφυπουργός Μακεδονίας Θράκης Σταύρος Καλαφάτης, η Αντιπεριφεράρχης Βούλα Πατουλίδου, ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού Νίκος Ζεϊμπέκης κ.α.

Εκ μέρους της Χ.Α.Ν.Θ. την διοργάνωση τίμησαν με την παρουσία τους η πρόεδρος του δ.σ. Ελένη Αθανασιάδου και τα μέλη του δ.σ. Ευάγγελος Ντινόπουλος, Αθανασία Παντή, Μιχάλης Καλφίδης , το πρώην μέλος του δ.σ. Νίκος Λογοθέτης και ο διευθυντής Αθλητισμού Δημήτρης Καραΐσκος.

 Οι αγώνες χαρακτηρίστηκαν από την αρτιότητά τους και η ΧΑΝΘ για άλλη μια χρονιά απέσπασε κολακευτικά σχόλια για μια  διοργάνωση που πλέον αποτελεί θεσμό στον χώρο της κολύμβησης. Θυμίζουμε πως τα «Νιόβεια» είναι αγώνες ενταγμένοι όχι μόνο στο καλεντάρι της Ελληνικής Ομοσπονδίας Κολύμβησης(από το 1989) αλλά και της Παγκόσμιας (FINA) ενώ οι αγώνες σε όλες τις κατηγορίες γίνονται με πρόγραμμα των GRAND PRIX. 

**Η Χ.Α.Ν.Θ. ευχαριστεί θερμά τους χορηγούς των 38ων Νιοβείων 2022 και πιο συγκεκριμένα:  Τον Δήμο Θεσσαλονίκης, την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, την Elvial, την Dole, την Arla, την Protein, την Poolsport  την Pizza Fan και τους  Έλληνες διασώστες.  

 

Share This