Επιλογή Σελίδας

Πάνω από 200 αθλητές της Χ.Α.Ν.Θ., γονείς, προπονητές, μέλη του διοικητικού συμβουλίου και έφοροι τμημάτων μετείχαν σε μια ευρεία διαδικτυακή ομιλία που διοργάνωσε το Τμήμα Αθλητισμού της Χ.Α.Ν.Θ. με θέμα την πανδημία του Covid-19. Μεταξύ άλλων αναπτύχθηκαν ζητήματα όπως η πρόληψη, τα μέτρα που πρέπει να τηρούνται, οι επιπτώσεις της πανδημίας στους αθλητές, ζητήματα διατροφής κ.α.

Κεντρική ομιλήτρια της διαδικτυακής αυτής εκδήλωσης ήταν η ΟΛΓΑ ΒΑΣΙΛΑΚΗ, γιατρός Βιοπαθολόγος-Μικροβιολόγος, διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Α.Π.Θ και Επιμελήτρια  ΕΣΥ Π.Γ.Ν.Θ ΑΧΕΠΑ. Η κα Βασιλάκη υπήρξε στο παρελθόν κατασκηνώτρια της Χ.Α.Ν.Θ. ενώ κατέχει και την θέση της Εφόρου του τμήματος ξιφασκίας.

Την συζήτηση συντόνισε ο Διευθυντής Αθλητισμού της Χ.Α.Ν.Θ. Δημήτρης Καραΐσκος και μεταξύ άλλων σε αυτήν συμμετείχαν ο Πρόεδρος Φυσικής Αγωγής των ομάδων Ευάγγελος Ντινόπουλος και το μέλος του δ.σ. της Χ.Α.Ν.Θ. Αθανασία Παντή.

«Ήταν μια ευχάριστη έκπληξη , μια ωραία εμπειρία αυτή η διαδραστική επαφή που είχα με παιδιά, προπονητές και εφόρους ομάδων που όπως όλοι αυτή την περίεργη εποχή που ζούμε έχουν τις δικές τους αγωνίες αλλά και απορίες σχετικά την πανδημία. Έχω κάνει πάρα πολλές ενημερώσεις-ομιλίες σχετικά με τον κορονοϊό, όμως ήταν η πρώτη φορά που απευθυνόμουν σε ανθρώπους του αθλητισμού και αυτό ήταν ευχάριστο», λέει στο ymca.gr η Όλγα Βασιλάκη που πρόσθεσε τα εξής: «Μιλήσαμε για την προφύλαξη, εστιάσαμε στην πρόληψη , στην σωστή εφαρμογή κανόνων ατομικής υγιεινής. Αναπτύξαμε το θέμα της επανένταξης, το ζήτημα των αθλητικών εγκαταστάσεων και του άψυχου υλικού σχετικά με το πόσο σημαντικό είναι να εφαρμόζουμε μια σειρά από κανόνες. Επίσης η ενίσχυση του ανοσοποιητικού μας συστήματος μέσω της διατροφής ήταν ένα ακόμη θέμα που συζητήσαμε ενώ απαντήσαμε και σε ερωτήσεις σχετικά με το νέο εμβόλιο. Όπως προείπα ήταν μια ευχάριστη συγκυρία για μένα και θα ήθελα να ευχαριστήσω το κοινό που συμμετείχε».

H Όλγα Βασιλάκη, γιατρός Βιοπαθολόγος-Μικροβιολόγος,

Ο Πρόεδρος Φυσικής Αγωγής των ομάδων Ευάγγελος Ντινόπουλος από την πλευρά του είπε: «Ήταν μια χρήσιμη, εποικοδομητική και αναγκαία έχω την εντύπωση συζήτηση αυτή που έγινε. Όλοι μας λύσαμε αρκετές απορίες σχετικά με ένα θέμα που πλέον έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας. Είμαστε διπλά χαρούμενοι που αυτή η πρωτοβουλία έτυχε μεγάλης αναγνώρισης αν κρίνω από το κοινό που μετείχε. Η Χ.Α.Ν.Θ. είναι γνωστό πως διαθέτει άλλωστε κοινωνικές ανησυχίες και άριστα αντανακλαστικά που της επιτρέπουν να δημιουργεί τέτοιες εκδηλώσεις».

Το μέλος του δ.σ. Αθανασία Παντή από την πλευρά της δήλωσε: “Θα ήθελα να συγχαρώ προσωπικά τον Δημήτρη Καραΐσκο για αυτή την ξεχωριστή πρωτοβουλία. Πρόκειται για ένα θέμα που μας αφορά όλους. Ενημερωθήκαμε για μια σειρά από ζητήματα που απασχολούν κάθε οικογένεια. Η συγκεκριμένη τηλεδιάσκεψη ήταν χρήσιμη και αναγκαία”, είπε.

Στις προθέσεις της Χ.Α.Ν.Θ. και της Διεύθυνσης Αθλητισμού είναι η καθιέρωση -ανά τακτά διαστήματα- ανάλογων τηλεδιασκέψεων και διαδυκτιακών ομιλιών για μια σειρά από θέματα που απασχολούν την Κοινωνία και τον Αθλητισμό.

Share This