Επιλογή Σελίδας

Το τμήμα Επιμορφωτικών Προγραμμάτων της  Χ.Α.Ν.Θ. σε συνεργασία με το Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης και τον Δήμο Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν στη Θεσσαλονίκη τον 3ο Πανελλήνιο Μουσικό Διαγωνισμό “Τάσος Παππάς” 2021 για παιδιά και νέους ηλικίας έως 25 ετών.

 

Ο προκριματικός κύκλος για όλα τα όργανα διεξήχθη το Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2021 και ο τελικός κύκλος την Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2021 στην Αίθουσα Εκδηλώσεων “Μελίνα Μερκούρη” του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης, στο Κέντρο Μουσικής του Δήμου Θεσσαλονίκης και στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 3ου ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ “ΤΑΣΟΣ ΠΑΠΠΑΣ” 2021

   27 & 28 Νοεμβρίου 2021     

ΠΝΕΥΣΤΑ    ΠΙΑΝΟ    ΚΙΘΑΡΑ   ΒΙΟΛΟΝΤΣΕΛΟ   ΒΙΟΛΙ   ΒΙΟΛΑ   ΑΡΠΑ 

Ο Τάσος Παππάς γεννήθηκε στη Φλώρινα το 1926. Υπήρξε µία από τις κορυφαίες προσωπικότητες της ελληνικής χορωδιακής ιστορίας. Καθηγητής Θεωρητικών στο Κρατικό ωδείο Θεσσαλονίκης, καθηγητής μουσικής στο Αμερικάνικο Κολλέγιο «Ανατόλια», στην Αμερικάνικη Γεωργική σχολή και υπεύθυνος για την μουσική στις κατασκηνώσεις της Χ.Α.Ν.Θ στο Πήλιο. Είχε αναλάβει τη διεύθυνση πολλών χορωδιών µε πολλές διακρίσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Διασκεύασε και εναρμόνισε µε εξαιρετικό τρόπο δημοτικά τραγούδια και «Lieder» για τετράφωνη χορωδία. Το μικρό δείγμα των έργων που άφησε πίσω του δείχνει ένα μεγάλο συνθετικό ταλέντο και ταυτόχρονα αποτελεί υλικό για μετέπειτα ενορχηστρώσεις. Πέθανε νέος το 1970 στην Θεσσαλονίκη χωρίς να προλάβει να πραγματοποιήσει το μεγάλο του όνειρο, τη δημιουργία µιας δεύτερης Λυρικής σκηνής µε έδρα τη Θεσσαλονίκη.

Share This