Επιλογή Σελίδας

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε το Final-4  του 21ου Κυπέλλου Ελλάδος που φιλοξένησε η Χ.Α.Ν.Θ. στις εγκαταστάσεις της και θα μείνει στην ιστορία ως ένα από τα πιο αξιόλογα τουρνουά στην ιστορία της διοργάνωσης.

Κυπελλούχος Ελλάδος 2019 αναδείχθηκε η Δωδεκάνησος καθώς επικράτησε στον μεγάλο Τελικό του Άτλα, έπειτα από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι με 57-53. Οι παίκτες της Δωδεκανήσου πανηγύρισαν έξαλλα τον 2ο τίτλο της χρονιάς (νταμπλ) καθώς έχουν ταυτόχρονα αναδειχθεί και Πρωταθλητές.

Νωρίτερα στον μικρό τελικό ο Μέγας Αλέξανδρος κέρδισε την Καβάλα με 84-55 και κατέκτησε την 3η θέση.

Με το τέλος των αγώνων ακολούθησαν βραβεύσεις στις ομάδες που συμμετείχαν, στους διαιτητές και τους κριτές , στον MVP και τον καλύτερο σκόρερ του Final-4 (και τις δυο διακρίσεις κέρδισε ο Σταύρος Δίτσης του Μ. Αλεξάνδρου), ενώ ο ΟΣΕΚΑ τίμησε την Χ.Α.Ν.Θ. και το σωματείο «Μ. Αλέξανδρος 1994».

Τα παιχνίδια του  Final-4 κατά το διήμερο 6-7 Δεκεμβρίου  παρακολούθησε μεταξύ άλλων κι ο Πρωταθλητής Στίβου AμεΑ Στέλιος Μαλακόπουλος τον οποίο η Χ.Α.Ν.Θ. βράβευσε για την προσφορά του στην ελληνικό αθλητισμό. Ο Στέλιος Μαλακόπουλος μίλησε με ενθουσιασμό την συνεργασία που πρόκειται να έχει με την Χ.Α.Ν.Θ. ως υπεύθυνος  Αθλητισμού ΑμεΑ , καθώς εκτός από την ομάδα μπάσκετ με αμαξίδιο η Αδελφότητα  θα προχωρήσει στην ίδρυση τμημάτων  κολύμβησης , μπότσια, τζούντο, τοξοβολίας, επιτραπέζιας αντισφαίρισης, ξιφασκίας κ.α., για άτομα με αναπηρία και κινητικές δυσκολίες.

Οι τιμητικές βραβεύσεις  έγιναν από τους κ.κ. Καλούδη Χρήστο (Πρόεδρο ΟΣΕΚΑ),  Σωσσίδη Ιωάννη(Πρόεδρο Χ.Α.Ν.Θ.), Δημήτρη Μητσόπουλο(Πρόεδρο Αθλητικών Ομάδων Χ.Α.Ν.Θ.), Γιώργο Χαλβατζάκη(μέλος δ.σ. Χ.Α.Ν.Θ), Χάρη Παπαγεωργίου(Αντιπρόεδρο ΕΣΑΚΕ), Σάββα Λόρτο (Πρόεδρο ΕΚΑΣΘ), Αθανάσιο Βίγλα(Αντιπρόεδρο ΟΣΕΚΑ) ,Θωμάς Χατζηστεργίου  (Εκπρόσωπο εταιρείας Ήρων), Νικολακάρου Βασιλική(Πρόεδρο ΑΣΑΘ Άρης) ,Τσιακμάκη Δημήτρη(Υπ. Δημοσίων Σχέσεων ΟΣΕΚΑ), Δραμουντάνη Γιώργο(Ειδικό Γραμματέα ΟΣΕΚΑ) και Διακογεωργίου Κάλλιστο( Αντιπεριφερειάρχη πολιτισμού Νοτίου Αιγαίου).

Το πρόγραμμα της τελετής λήξης είχε και ψυχαγωγικό χαρακτήρα καθώς περιελάμβανε  σύγχρονο χορό  από την ομάδα Illusions (σχολή Danza Fuerte) αλλά και Ποντιακούς χορούς με αφορμή την συμπλήρωση 100 χρόνων από την γενοκτονία των Ποντίων (από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ποντιακών Συλλόγων).

Ο Πρόεδρος της ΟΣΕΚΑ Χρήστος Καλούδης, απέδωσε τα εύσημα στην διοίκηση της Χ.Α.Ν.Θ.  και τα στελέχη της για την άρτια διοργάνωση και την απόλυτη οργανωτική επιτυχία του Final-4.

*Το project υποστηρίζεται από τη Χ.Α.Ν.Θ., στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος ERASMUS+ “THE GAME”, που αφορά το αντιντόπινγκ.

 Μέγας Χορηγός: DOLE

 *Αυτό το έργο έχει χρηματοδοτηθεί με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αυτή η δημοσίευση αντιπροσωπεύει τις απόψεις του συντάκτη και η Ε.Ε. δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνη για την οποιαδήποτε χρήση της πληροφορίας που περιλαμβάνεται στη δημοσίευση.

Share This