Επιλογή Σελίδας

 

Η Χ.Α.Ν.Θ. υλοποίησε το έργο: «Δράσεις για την ενίσχυση της οικολογικής συνείδησης και του εθελοντισμού στο αστικό περιβάλλον», ενταγμένη στο Ε.Π. «Κεντρική Μακεδονία», με άξονα προτεραιότητας: ΑΞ06 «Προστασία του περιβάλλοντος και προώθηση της αποδοτικότητας των πόρων», το οποίο συγχρηματοδοτήθηκε από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και το οποίο έργο έλαβε την υπ. αρθμ. Φ1/ΜΚ/116410/ 4795 /Δ7 έγκριση από το ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ. Αντικείμενο του έργου ήταν η υλοποίηση δράσεων περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και ευαισθητοποίησης για την ενίσχυση της οικολογικής συνείδησης και του εθελοντισμού στο σύνολο των 8 Δήμων του ευρύτερου Πολεοδομικού Συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης. Οι σχετικές δράσεις διοργανώθηκαν από τη Χριστιανική Αδελφότητα Νέων Θεσσαλονίκης (Χ.Α.Ν.Θ.), δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην κατανόηση και ανάδειξη των προβλημάτων βιωσιμότητας και τη βελτίωση του αστικού περιβάλλοντος στην πόλη.

Στο πλαίσιο του παραπάνω έργου, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση την Τρίτη  29-11-2022, στη Δυτική Είσοδο της πόλης (νησίδα Παλαιού Σιδηροδρομικού Σταθμού), στην οποία συμμετείχαν  μαθητές του Διαπολιτισμικού Λυκείου Θεσσαλονίκης, νέοι από  τον Ξενώνα Ασυνόδευτων Άνω Πόλης του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης  οι οποίοι φοιτούν στο παραπάνω σχολείο, ωφελούμενοι του προγράμματος HELIOS που χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου και εποπτεύεται από το Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης, οι οποίοι παρακολουθούν ενταξιακά μαθήματα στο ILC της Χ.Α.Ν.Θ. καθώς και άλλοι εθελοντές της Χ.Α.Ν.Θ..

Οι συμμετέχοντες έλαβαν μέρος σε δράση καλλωπισμού του δημόσιου χώρου στο ύψος της Βίλλας Πετρίδη και της περιοχής των Δικαστηρίων. Όλοι εθελοντές μαζί, καθάρισαν με ζήλο δενδροδόχους και χώρους πρασίνου  της περιοχής από φύλλα και ζιζάνια  και αποχαιρέτησαν τον ευπρεπισμένο -με την δική τους παρέμβαση- χώρο με μεγάλη ικανοποίηση.

Η δράση προώθησε  το  μήνυμα ότι ο εθελοντισμός  για τους χώρους πρασίνου της πόλης είναι στάση ζωής για όλους,  ανεξαρτήτως αν προέρχεσαι από τον τοπικό ή προσφυγικό πληθυσμό, καθώς συμβάλλει σε έναν υγιεινό  τρόπο ζωής και  βοηθά  ευρύτερα στην ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα εθελοντισμού και περιβαλλοντικής συνείδησης.

Η δράση πραγματοποιήθηκε με την συνεργασία του Δήμου Θεσσαλονίκης – Αντιδημαρχία Περιβάλλοντος – Διεύθυνση Διαχείρισης Πρασίνου και Περιβάλλοντος.

 

Share This