Επιλογή Σελίδας

Πέρασαν δυο χρόνια από την ημέρα που η Χ.Α.Ν.Θ. ανακοίνωσε την απόφαση δημιουργίας ομάδας καλαθοσφαίρισης με Αμαξίδιο. Ήταν 3 Δεκεμβρίου του 2018, σαν σήμερα, ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία, όταν η Χ.Α.Ν.Θ. προχωρούσε στην απόφαση να εντάξει στους εορτασμούς της για τα 100 χρόνια του Μπάσκετ στην Ελλάδα και την δημιουργία τμημάτων ΑμεΑ.

Έναν χρόνο μετά (το 2019) η Χ.Α.Ν.Θ. υλοποίησε τον πρώτο στόχο ανακοινώνοντας σε συνέντευξη Τύπου που φιλοξενήθηκε στο Μουσείο του Μπάσκετ, την ίδρυση ομάδας Καλαθοσφαίρισης με Καρότσι. Στο πάνελ της συνέντευξης το “παρών” είχαν δώσει ο Πρόεδρος της Χ.Α.Ν.Θ., Γιάννης Σωσσίδης, ο Πρόεδρος της Χ.Α.Ν. Αθηνών, Γεώργιος Παπαδάκης, όπως και ο Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων της ΟΣΕΚΑ (Ομοσπονδία Σωματείων Ελλήνων Καλαθοσφαιριστών με Αμαξίδιο), Δημήτρης Τσιακμάκης.  
Ταυτόχρονα, είχε ανακοινωθεί και η φιλοξενία του Final Four του 21ου Κυπέλλου Ελλάδος Μπάσκετ με Αμαξίδιο στις εγκαταστάσεις μας στο Αθλητικό Κέντρο ΧΑΝΘ Ήρων- “Μίμης Τσικίνας”.
Πρεσβευτής του Αθλητισμού της Χ.Α.Ν.Θ. για άτομα με αναπηρία είναι ο πρωταθλητής ΑμεΑ Στέλιος Μαλακόπουλος ο οποίος ταυτόχρονα αποδέχθηκε την πρόσκληση να αναλάβει την θέση του Υπευθύνου Τομέα Αθλητισμού ΑμεΑ της Χ.Α.Ν.

Είναι σπουδαία κίνηση η απόφαση της ΧΑΝΘ να αγκαλιάσει τα άτομα με αναπηρία, είναι μεγάλη μου τιμή να μετέχω σε αυτή την προσπάθεια”, λέει ο Στ. Μαλακόπουλος.

“Η Χ.Α.Ν.Θ. με τέτοιες πρωτοβουλίες δίνει το κοινωνικό της στίγμα και στέλνει το μήνυμα των ίσων ευκαιριών στη ζωή και στον αθλητισμό. Η ομάδα μας πλέον μετέχει για 2η συνεχή χρονιά στο πρωτάθλημα, στην Α2 κατηγορία της ΟΣΕΚΑ. Η σημερινή(3/12) Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία πρέπει μεταξύ άλλων να έχει και χαρακτήρα προβληματισμού. Χρειάζονται λύσεις για την βελτίωση της ποιότητας ζωής χιλιάδων των παιδιών”, λέει ο Υπεύθυνος του Τμήματος της Χ.Α.Ν.Θ. Μπάσκετ με Καρότσι Νίκος Σερέτης.

Δείτε ρεπορτάζ της TV-100 από την συνέντευξη Τύπου της Χ.Α.Ν.Θ.

Share This