Επιλογή Σελίδας

Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

«Αγαπώ, Νοιάζομαι και Δρω:

φυτεύουμε, μαθαίνουμε, παίζουμε, χαιρόμαστε»

Κυριακή 5 Ιουνίου 2022

Την Κυριακή 5 Ιουνίου στις 11.00 το πρωί ο Δήμος Θεσσαλονίκης – Αντιδημαρχία Περιβάλλοντος – Διεύθυνση Διαχείρισης Πρασίνου και Περιβάλλοντος, η Χ.Α.Ν.Θ., η Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού – Παράρτημα Θεσσαλονίκης, το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Κεντρικής Μακεδονίας (με φορέα Υποδοχής το Perrotis College – Αμερικανική Γεωργική Σχολή), το 7ο ΓΕΛ Θεσσαλονίκης και η Γ’ δημοτική Κοινότητα, διοργάνωσαν με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος εκδήλωση στο Δημοτικό Πάρκο των Κήπων του Πασά.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης αυτής οι νέοι και νέες συμμετείχαν σε μια δενδροφύτευση με στόχο να διαδώσουν την ελπίδα για το μέλλον το δικός τους, του πλανήτη και της πόλης τους. Αρωματικά φυτά φυτεύτηκαν στους κήπους των σχολείων, τοποθετήθηκαν ταυτότητες QR στα δένδρα του πάρκου και κατασκευάστηκαν ταΐστρες πουλιών από τους μικρούς μας τεχνίτες με στόχο τη φροντίδα και τη διατήρηση της τοπικής βιοποικιλότητας. Η εκδήλωση αποτέλεσε σημείο συνάντησης ομάδων capoeira, που με τους βραζιλιάνικους χορευτικούς ρυθμούς τους και την εναλλακτική φιλοσοφία της τέχνης τους αγκάλιασαν το μήνυμα της προστασίας του πλανήτη μας. Επίσης, οι μαθητές του 7ου Γενικού Λυκείου, ως πρεσβευτές του «Βάζω χρώμα στο σχολείο» έβαψαν και ζωγράφισαν τους χώρους του σχολείου τους, καθιστώντας ξεκάθαρο ότι δεν υφίσταται χώρος χωρίς χρώμα, χωρίς ζωή. Τέλος, για να κρατήσουμε τη Γη μας, λοιπόν, στα χρώματα της, πραγματοποιήθηκε και διανομή ετησίων ανθοφόρων φυτών στους συμμετέχοντες και στους επισκέπτες του πάρκου.

Η φετινή εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, η οποία συνέπεσε με το κλείσιμο της Ευρωπαϊκής Πράσινης Εβδομάδας με το σύνθημα «Πράσινη Συμφωνία – Κάνε το Πράξη», ήταν μια γιορτή για να εμπνευστούμε, να ευαισθητοποιηθούμε, να δημιουργήσουμε και να χαρούμε τη φύση στο μοναδικό αυτό πάρκο που μας ενώνει κάθε χρόνο αυτή τη μέρα.
Την εκδήλωση υποστήριξαν και υποστηρίζουν σταθερά το Εργαστήριο Δασοκομίας του Τμήματος Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του Α.Π.Θ., εθνικός συντονιστής του έργου LIFE CliVUT – Climate value of urban trees, και ο Ε.Λ.Γ.Ο. Δήμητρα με το έργο LIFE GrIn, τα οποία έργα συγχρηματοδοτούνται από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα LIFE για το περιβάλλον.

Σας ευχαριστούμε θερμά!

Share This