Επιλογή Σελίδας

Η Χ.Α.Ν.Θ, το Παράρτημα Θεσσαλονίκης της Ελληνικής Εταιρείας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού, η Αντιδημαρχία Τεχνικών Έργων Περιβάλλοντος και Καθαριότητας, η Γ΄ Δημοτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης, το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης  «Europe Direct Κεντρικής Μακεδονίας» (με φορέα υποδοχής την Αμερικανική Γεωργική Σχολή – PerrotisCollege),  το 7ο Λύκειο Θεσσαλονίκης, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 7ου ΓΕΛ, συνδιοργάνωσαν, με την υποστήριξη των Υπηρεσιών του Δήμου Θεσσαλονίκης και της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, την Τετάρτη 5 Ιουνίου 2019, εκδήλωση στο Δημοτικό Πάρκο των Κήπων του Πασά με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος  2019.

Άνθρωποι όλων των ηλικιών, διαφορετικοί άνθρωποι, από διαφορετικούς φορείς δούλεψαν μαζί, εθελοντικά και το αποτέλεσμα ήταν μια εντυπωσιακή φρέσκια και διαδραστική γιορτή για το περιβάλλον και τον εθελοντισμό με περιβαλλοντολογική συνείδηση για όλους. Οι Κήποι του Πασά έγιναν σημείο συνάντησης ανθρώπων, τεχνών και πολιτισμού. Πλούσιες χορευτικές εκδηλώσεις, μουσικά events, musical δρόμου και εκπλήξεις… Φεύγοντας από το πάρκο ο Δήμος Θεσσαλονίκης χάρισε σε όλους ένα όμορφο λουλούδι ως επιστέγασμα μιας ενός πολύ όμορφου απογεύματος.
Με τη φετινή μας εκδήλωση συνεχίσαμε την προσπάθεια μας για να δώσουμε στους Κήπους του Πασά ζωή και περιεχόμενο επιλέγοντας τον ως τόπο καλλιτεχνικής έμπνευσης και δημιουργίας νέων, αυθορμητισμού και παιχνιδιού παιδιών, χαλάρωσης και ευεξίας μεγαλύτερων. Το εγχείρημα ξεκίνησε πριν 2 χρόνια με τίτλο «Ελάτε να βάλουμε το νερό στ’ αυλάκι στους Κήπους του Πασά», προκειμένου να διασωθεί το πάρκο και αυτός ο ιστορικός τόπος, μοναδικός πνεύμονας πρασίνου για την πόλη και να αποδοθεί στους κατοίκους της. Με την συνεργασία του Δήμου Θεσσαλονίκης και των συναρμόδιων Αντιδημαρχιών τις δυο προηγούμενες χρονιές πετύχαμε τον στόχο μας.  Όχι μόνο το νερό μπήκε κυριολεκτικά στο αυλάκι στους Κήπους του Πασά, με την εγκατάσταση αντλίας για την ανακύκλωση στην κυκλοφορία του νερού,  αλλά και το πάρκο είναι καθαρό, φροντισμένο, καταπράσινο. Για να υπάρχει συνέχεια σε αυτό το όμορφο πάρκο, θα πρέπει όλοι μας  και κυρίως τα σχολεία, οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων, η νεολαία  και οι κάτοικοι της περιοχής να αγκαλιάσουν το πάρκο, να το παρακολουθούν, να ενημερώνουν τους αρμόδιους φορείς για τα προβλήματα και τις ελλείψεις του, να νοιάζονται για αυτό.
Η εκδήλωση ήταν υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης και πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη της Αντιδημαρχίας Τεχνικών Έργων, Περιβάλλοντος και Καθαριότητας. Στην εκδήλωση συμμετείχαν:

η ομάδα «Κύκλος Κρουστών Θεσσαλονίκης», η Ορχήστρα του 7ου Γ.Ε.Λ., το ρεμπέτικο σχήμα «Γιαφ Γιουφ» με, η Χορευτική Ομάδα του ΚΑΠΗ της 3ης  Δημοτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης και το ρεμπέτικο τμήμα του Λαογραφικού Χορευτικού Ομίλου της Χ.Α.Ν.Θ., η Χ.Α.Ν. Καλαμαριάς, το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Κ. Μακεδονίας, καθώς καιωφελούμενοι από το προγράμματο REACT του Δήμου Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες και την χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Share This