Επιλογή Σελίδας

Με μια όμορφη, οικογενειακή εκδήλωση, η Hellenic Olympic Committee η Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία της Ελλάδας – ΕΘΝ.Ο.Α και η Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης τίμησαν με τον καλύτερο τρόπο την Ολυμπιακή Ημέρα και με παρουσία αθλητών, προπονητών και Ολυμπιονικών της χώρας μας ανέδειξαν τις Ολυμπιακές Αξίες και τα Ιδεώδη που πρεσβεύει το Ολυμπιακό κίνημα.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στις αθλητικές εγκαταστάσεις της Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης, στα εξωτερικά της γήπεδα και το κλειστό αθλητικό κέντρο της ΗΡΩΝ- «Μίμης Τσικίνας». Λόγω των συνθηκών πραγματοποιήθηκε χωρίς την παρουσία θεατών και γονέων ενώ πέραν των αθλητών συμμετείχαν ελάχιστοι επίσημοι προσκεκλημένοι, άνθρωποι του Αθλητισμού, καθώς και αθλητές από τα τμήματα ποδοσφαίρου, μπάσκετ, χάντμπολ, βόλεϊ, ταε κβο ντο, επιτραπέζια αντισφαίριση, τένις και laser run.
Ο γενικός γραμματέας της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Μανώλης Κολυμπάδης, μετέφερε το μήνυμα της Ολυμπιακής ημέρας και τόνισε την αξία του Αθλητισμού και του Ολυμπισμού ειδικότερα στους νέους, στους οποίους οφείλουμε να εμφυσήσουμε τα Ολυμπιακά ιδεώδη.
Ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Χ.Α.Ν.Θ., Ιωάννης Σωσσίδης τόνισε τη σημασία που έχει για τη Χ.Α.Ν.Θ. η συνεργασία της με την ΕΟΕ και την ΕΘΝΟΑ καθώς οι αρχές και η φιλοσοφία της ταυτίζονται με τα ιδεώδη του Ολυμπισμού. Επιπλέον, αναφέρθηκε στην προσφορά της Χ.Α.Ν.Θ. στα 100 χρόνια της πορείας της στον Αθλητισμό με την ανάδειξη Ολυμπιονικών καθώς και αθλητών που συμμετείχαν σε Ολυμπιάδες.
Τέλος, ο βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης Σταύρος Καλαφάτης, επί σειρά ετών αθλητής της Χ.Α.Ν.Θ. στο παρελθόν και συγκεκριμένα στο άθλημα του χάντμπολ, δήλωσε συγκινημένος και ιδιαίτερα περήφανος που ανήκει στην αθλητική οικογένεια της Χ.Α.Ν.Θ.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι Ολυμπιονίκες:
Νικολαΐδης Αλέξανδρος
Κελεσίδου Αναστασία
Αλβανός Αλέξης
Χρήστου Ιωάννα
Βαβάτση Φωτεινή
Η αθλήτρια της Χ.Α.Ν.Θ. Παντή Ελισάβετ, με συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων
καθώς και ο προπονητής Τσάβας Λάκης.

Οι Ολυμπιονίκες είχαν την ευκαιρία να μεταφέρουν στους μικρούς αθλητές τις εμπειρίες τους και τα μυστικά των αθλημάτων τους και να συμμετέχουν στην προπόνησή τους.
Σε όλα τα παιδιά που συμμετείχαν μοιράστηκαν αναμνηστικά δώρα και διπλώματα
Στην εκδήλωση παρευρέθησαν και οι: ο εκπρόσωπος του Δημάρχου Θεσσαλονίκης, Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής- Χάρης Αηδονόπουλος, εκπρόσωποι των βουλευτών Α΄θεσσαλονίκης Δημήτρη Κούβελα και Χρήστου Γιαννούλη, η διευθύντρια του Ολυμπιακού Μουσείου Κυριακή Ουδατζή και ο πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ Μιχάλης Γεράνης καθώς και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Χ.Α.Ν.Θ.
Στην οργάνωση της εκδήλωσης σημαντικό ρόλο έπαιξε η Παναγοπούλου Ντενίζ, υπεύθυνη των εκπαιδευτικών προγραμμάτων της ΕΘΝΟΑ και ο Αυγουστής Σπύρος, εκπαιδευτικός-συνεργάτης.

 

Share This