Επιλογή Σελίδας

Παράρτημα Καλαμαριάς

Η Χ.Α.Ν. Καλαμαριάς, παράρτημα της Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης, βρίσκεται στο κέντρο της Καλαμαριάς στην οδό Μουρουζήδων 12. Από την ίδρυσή της έως και σήμερα συμμετέχει ενεργά στην κοινωνία της Καλαμαριάς, με προγράμματα και κοινωνική προσφορά.

Πάνω από 50 προγράμματα καθ΄ όλη τη διάρκεια της χρονιάς, δίνουν τη δυνατότητα στους κατοίκους της περιοχής και όχι μόνο, να αξιοποιήσουν δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο τους.

Στόχος μας μια Χ.Α.Ν. ανοιχτή για όλα τα παιδιά, για όλες τις ηλικίες.

Ιστορία

Η ΧΑΝ Καλαμαριάς βρίσκεται στην οδό Μουρουζηδών 12, κοντά στη Μητρόπολη και το Δημαρχείο, στο κέντρο της Καλαμαριάς. Είναι κτισμένη σε οικόπεδο 3000 τ.μ. περίπου που παραχωρήθηκε στη ΧΑΝ από το Υπουργείο Πρόνοιας. Η θεμελίωση του κτιρίου έγινε τον Νοέμβριο του 1950, επί προέδρου της ΧΑΝΘ, Μανώλη Βαλαγιάννη και Υπουργού–Γενικού Διοικητή Βόρειας Ελλάδας Λεωνίδα Ιασωνίδη. Τέσσερα χρόνια αργότερα, στις 31 Μαΐου 1954 έγιναν τα εγκαίνια του κτιρίου και η ΧΑΝ άρχισε τη λειτουργία της στην Καλαμαριά.

Στις 27 Νοεμβρίου του 1988 έγιναν τα εγκαίνια της νέας πτέρυγας του κτιρίου που περιλάμβανε  κλειστό γυμναστήριο και κτίστηκε με δωρεά του Νίκου Κωνσταντινίδη.

Χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το παράρτημα Καλαμαριάς;

Share This