Επιλογή Σελίδας

Ένα μοναδικό αθλητικό-προπονητικό event υλοποιήθηκε στο γήπεδο ποδοσφαίρου της ΧΑΝΘ, σε συνεργασία της YMCA THESSALONIKI, του Γενικού προξενείου των Η.Π.Α. στη Θεσσαλονίκη, του προγράμματος Sports Diplomacy του Υπουργείου Εξωτερικών των Η.Π.Α. και του Athens Comics Library.

Πρώην παίκτριες της Εθνικής Ομάδας Ποδοσφαίρου των Η.Π.Α. και πιο συγκεκριμένα οι Tara Koleski και Jennifer Grubb, η Ioanna Koutsounanou (U.SConsulate GeneralThessaloniki), η  Dina Ntziora, βρέθηκαν στις εγκαταστάσεις της Χ.Α.Ν.Θ. στο πλαίσιο αυτού του πρωτοποριακού προγράμματος το οποίο περιελάμβανε επίσης επισκέψεις σε σχολεία, προπονητικά κέντρα και οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών της Θεσσαλονίκης που αξιοποιούν το ποδόσφαιρο ως μέσο κοινωνικής ανάπτυξης, καθώς  φυσικά και ομάδες ποδοσφαίρου γυναικών και νέων στη Θεσσαλονίκη, μεταφέροντας την εμπειρία και την τεχνογνωσία τους, μέσα από εργαστήρια, ομιλίες και προπονητικές επιδείξεις. 

Τα θέματα που συζητήθηκαν και αναλύθηκαν ήταν τα εξής:

 – Πως μπορεί το ποδόσφαιρο να αποτελέσει εργαλείο για τη γυναικεία ενδυνάμωση; 

– Μπορεί ένας ποδοσφαιρικός αγώνας να συμβάλλει στην κοινωνική ενσωμάτωση και συνοχή; 

 Τα συμπεράσματα ήταν άκρως διαφωτιστικά και χρήσιμα σχετικά με την  ανάγκη κοινωνικοποίησης των παιδιών μέσω του αθλητισμού και του ποδοσφαίρου ειδικότερα. 

Οι φιλοξενούμενες του προγράμματος είχαν  την ευκαιρία να ξεναγηθούν στις εγκαταστάσεις της ΧΑΝΘ όπως και στο Μουσείο του Μπάσκετ με την παρουσία του Διευθυντή Αθλητισμού της Χ.Α.Ν.Θ. Δημήτρη Καραΐσκου, του Υπευθύνου της ομάδας ποδοσφαίρου Θανάση Παυλούδη και προπονητών της ομάδας της ΧΑΝΘ.

 

Share This