Επιλογή Σελίδας

Με 78 φιάλες αίματος και 11 νέες εγγραφές στο δίκτυο εθελοντών μυελού των οστών, ολοκληρώθηκε η 4η εθελοντική αιμοδοσία που διοργανώθηκε το Σάββατο 24 Απριλίου από τις 9.00 έως στις 14.00 στις εγκαταστάσεις της Χ.Α.Ν.Θ. με αυστηρή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων, όπως ορίζεται από τη διαδικασία για εξορμήσεις εκτός νοσοκομείου.

 

Δόθηκε ένα ακόμη μάθημα ζωής και αλληλεγγύης από συνανθρώπους μας, οι οποίοι αψήφησαν τις δύσκολες συνθήκες της πανδημίας για να προσφέρουν το πιο πολύτιμο ίσως δώρο, ειδικά στις μέρες μας.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο δύσκολο αυτό διάστημα της καραντίνας, λόγω της πανδημίας, στο πλαίσιο των τεσσάρων εθελοντικών αιμοδοσιών που διενεργήθηκαν στη Χ.Α.Ν.Θ., συγκεντρώθηκαν 213 φιάλες αίματος, ενώ περισσότεροι από 400 εθελοντές προσήλθαν κατόπιν προγραμματισμένου ραντεβού για να δώσουν αίμα, αλλά λόγω των αυστηρών προϋποθέσεων που ισχύουν υπήρξαν απορρίψεις.

 

Η 4η Εθελοντική Αιμοδοσία, όπως και οι υπόλοιπες, ήταν αποτέλεσμα συνεργασίας κοινωνικών φορέων και ήταν αφιερωμένες στους ανθρώπους που πάσχουν από θαλασσαιμία  (μεσογειακή αναιμία).

Οι 14 κοινωνικοί φορείς, συνδιοργανωτές της 4ης εξόρμησης αιμοδοσίας ήταν: Χ.Α.Ν.Θ., Πηγή Ζωής, Ελληνικός Σύλλογος Θαλασσαιμίας, Φιλόπτωχος Αδελφότης Κυριών, ΠΑΣΓ Καλλιπάτειρα (Παράρτημα Θεσσαλονίκης), Θερμαΐδες, Σύλλογος Φίλων Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, Αγροτική Παιδική Φωλιά ΒΕ, Αχτίδα, Παιδικό Χωριό SOS Πλαγιαρίου, Bloode, Λέσχη LIONS Θεσσαλονίκης ΦΙΛΙΠΠΟΣ, ΠΡΟ.Τ.Ε.Κ.Τ.Α. Θεσσαλονίκης, Σύνδεσμος Φιλίας Ελλάδας – Ισραήλ.

Την εξόρμηση Εθελοντικής Αιμοδοσίας στη Χ.Α.Ν.Θ. στήριξαν με δωρεά αίματος μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων των 14 κοινωνικών φορέων συνδιοργανωτών τη δράσης και  εθελοντές  τους, προπονητές και αθλητές των αθλητικών ομάδων της Χ.Α.Ν.Θ., μέλη των παραρτημάτων της, εκπαιδευτές της Σχολής Στελεχών, συμμετέχοντες στα προγράμματά της, επαγγελματικά στελέχη και πολλοί συμπολίτες μας.

Την έμπρακτη στήριξή τους έδειξαν για μία ακόμη φορά, μεταξύ άλλων η Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Βούλα Πατουλίδου, η οποία αιμοδότησε, ο βουλευτής ΝΔ στην Α’ Θεσσαλονίκης Δημήτρης Κούβελας, ο βουλευτής της ΝΔ στην Α’ Θεσσαλονίκης Στράτος Σιμόπουλος, ο καρδιολόγος και υπ. βουλευτής της ΝΔ Διαμαντής Γκολιδάκης, ο  Νίκος Τσιριλάκης, παίκτης της ομάδας μπάσκετ της Χ.Α.Ν.Θ.

Η 4η Εθελοντική Αιμοδοσία στη Χ.Α.Ν.Θ. πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του Κέντρου Αιμοδοσίας ΑΧΕΠΑ και του Συλλόγου «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ». O Σύλλογος «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» μέσω της Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών,  στα 6 χρόνια λειτουργίας της έχει επιτύχει να εγγράψει στο Εθνικό και Παγκόσμιο Αρχείο περισσότερους από 120.000 νέους εθελοντές δότες, από τους οποίους 130 έχουν βρεθεί συμβατοί και έχουν δώσει μόσχευμα σε ισάριθμους ασθενείς. Όμως ο στόχος, που είναι να καλύπτονται άμεσα οι ανάγκες των Ελλήνων, και όχι μόνο, ασθενών, παιδιών και ενηλίκων σε μοσχεύματα, χρειάζεται ακόμα πολύ δρόμο για να επιτευχθεί.  Γι’ αυτό η προσπάθεια της Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών όχι μόνον συνεχίζεται, αλλά και συνεχώς εντείνεται.

Η 4η Εθελοντική Αιμοδοσία όπως και όλες οι προηγούμενες  τέλεσαν υπό την αιγίδα των Δήμων Θεσσαλονίκης, Πυλαίας – Χορτιάτη, Καλαμαριάς και της  Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας.

 

 

Την ευθύνη της όλης διοργάνωσης είχε ο Τομέας Άνθρωπος & Κοινωνία της Χ.Α.Ν.Θ. (Τμήματα Δράσης και Κοινωνικής Προσφοράς).

Την 4η αιμοδοσία της Χ.Α.Ν.Θ. στηρίζουν οι Mercedes M. Ιωαννίδης, Γατίδης Fresh, Βίκος Ζαγοροχώρια, η εταιρία Τάλως – Υγειονομικές Εφαρμογές, Papasotiriou patisserie & Pom Star: Ρόδι Ελλάς.

Ε: [email protected]  | Τ: 231 600 1000, εσωτ. 842

Facebook: ΧΑΝΘ – YMCA Thessaloniki & YMCA Thessaloniki Social Action

Instagram: @ymca_thess & @ymca_socialaction

 

Share This