Επιλογή Σελίδας

Την Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2019 ακολουθεί ο 3ος Περίπατος στο Αριστοτέλειο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας. Η έκθεση που φιλοξενείται στο μουσείο έχει τίτλο «ΤΑ ΟΡΥΚΤΑ ΚΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ – ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΖΟΥΜΕ».

Η έκθεση η οποία περιλαμβάνει δυο τομείς: «Τα ορυκτά και ο άνθρωπος» και «Τα ορυκτά και η τέχνη» , δημιουργήθηκε από το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας με τη συνδρομή του ΣΜΕ και παρουσιάζεται στο Αριστοτέλειο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του ΑΠΘ στο νέο κτήριο στο λιμάνι (Προβλήτα Α΄), προκειμένου να φιλοξενηθεί και να προβληθεί στο ευρύ κοινό της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας, ύστερα από την μεγάλη επισκεψιμότητα που είχε στην Αθήνα.

Πρόκειται για μια έκθεση εξαιρετικού ενδιαφέροντος με Πολιτιστικές, Εκπαιδευτικές και Εικαστικές προεκτάσεις. Τα ορυκτά αποτελούν μέρος της ζωής των ανθρώπων. Χωρίς αυτά δεν ζούμε, αφού βρίσκονται παντού γύρω μας, είτε στο φαγητό που τρώμε, στις μετακινήσεις, την επικοινωνία μας, την εργασία, την σύγχρονη τεχνολογία, την τέχνη και σε πολλαπλές μορφές της καθημερινότητας μας αλλά και των επιστημών του μέλλοντος.

Η έκθεση έχει ως σκοπό να φέρει το ευρύτερο κοινό και ιδιαίτερα τους μαθητές όλων των βαθμίδων, κοντά στη χρησιμότητα των ορυκτών στην καθημερινή ζωή και τη διαχρονική αναγκαιότητά τους στην εξέλιξη του ανθρώπινου πολιτισμού.

Παράλληλα με τα εκθέματα θα υπάρχει προβολή βίντεο , όπου θα παρουσιάζεται η ιστορία των ορυκτών σε κάθε εποχή από την αρχαιότητα έως σήμερα και πως αυτά συνδέονται με τη σύγχρονη τεχνολογία αλλά και την εξέλιξη της επιστήμης.

Διάρκεια έκθεσης: 0 7 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019-31 ΜΑΪΟΥ 2020

Ωράριο: ΔΕΥΤΕΡΑ-ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ,  9:30-2:30

Είσοδος : δωρεάν

Τόπος συνάντησης: Είσοδος Μουσείου, Ναυάρχου Βότση 3, Θεσσαλονίκη 546 25 – Προβλήτα Α’

Ώρα συνάντησης: 12:00

Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή εδώ.

 

 

Share This