Επιλογή Σελίδας

Το Νοέμβριο, η ΧΑΝΘ φιλοξένησε στις εγκαταστάσεις της ένα… ιδιαίτερο γεγονός: μια παρέα μαθητών της πρώτης λυκείου από τα Εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη ήρθε να παίξει έναν φιλικό αγώνα βόλεϊ με άλλα συνομήλικα παιδιά από το Διαπολιτισμικό Λύκειο Θεσσαλονίκης. Ανάμεσά τους και έφηβοι που διαμένουν στον Ξενώνα Ασυνόδευτων Ανηλίκων του ΔΟΜ και φοιτούν στο ανωτέρω διαπολιτισμικό σχολείο.

Είναι παιδιά της ίδιας ηλικίας, αλλά με ζωές πολύ διαφορετικές. ‘Ομως η δύναμη του αθλητισμού και η καλή διάθεση έκαναν τα “μαγικά” τους και οι πάντες ένιωσαν σαν στο σπίτι τους από το πρώτο δευτερόλεπτο! Οι ομάδες ήταν μικτές, ενώ κυριάρχησαν οι επιδείξεις συντροφικότητας, γέλιου και ευγενούς συναγωνισμού. Όλοι ευχαριστήθηκαν πολύ τον αγώνα και στο τέλος της εκδήλωσης, οι μαθητές απένειμαν ο ένας στον άλλον μετάλλια – που τους άξιζαν και με το παραπάνω! Μοιράστηκαν επίσης κρουασάν και νερό για όλα τα παιδιά και τους συνοδούς τους.

Μακάρι αυτές οι πρωτοβουλίες να είναι ολοένα και συχνότερες. Είναι αναμφίβολα ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να παλέψουμε ενάντια στο φόβο απέναντι στη διαφορετικότητα και να εργαστούμε από κοινού για ένα καλύτερο μέλλον στην κοινωνία μας.

 

Share This