Επιλογή Σελίδας

Η Χ.Α.Ν.Θ. σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας υλοποιεί πρόγραμμα φιλοξενίας 40 νέων από την ελληνική κοινότητα της Μελβούρνης.

Στο πλαίσιο του προγράμματος, ο Υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για θέματα Απόδημου Ελληνισμού, Ανδρέας Κατσανιώτης, σήμερα το πρωί συναντήθηκε και συνεχάρη τα παιδιά για τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα, ενώ ευχαρίστησε τη Χ.Α.Ν.Θ. για τη συνεργασία και την προσφορά της.

Οι συμμετέχοντες μίλησαν με ενθουσιασμό για την Ελλάδα και τη Θεσσαλονίκη όπου ζουν αυτές τις ημέρες, καθώς είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν σημαντικά κομμάτια της ελληνικής ιστορίας μέσα από τα μουσεία της πόλης και άλλες ενημερωτικές και πολιτισμικές δράσεις του προγράμματος.

«Είναι ένα σπουδαίο πρόγραμμα που αφορά τη φιλοξενία Ελλήνων του εξωτερικού, νέων παιδιών, που μετά από τρία χρόνια πανδημίας είχε σταματήσει και ξεκινά πάλι εδώ στη Θεσσαλονίκη. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που έχουμε την ευκαιρία με τη συνεισφορά της Χ.Α.Ν.Θ. να συνεχίζουμε την οργάνωση τέτοιων προγραμμάτων.» είπε ο Υφυπουργός Ανδρέας Κατσανιώτης.

Η Πρόεδρος της Χ.Α.Ν.Θ., Ελένη Αθανασιάδου, καλωσόρισε τα παιδιά και ανέφερε: «Με μεγάλη χαρά φιλοξενούμε στη Χ.Α.Ν.Θ. και στην πόλη μας μέλη της ομογένειας που έχουν τη δυνατότητα να συνομιλήσουν με παιδιά της ηλικίας τους και να γνωρίσουν από κοντά τον ελληνικό πολιτισμό.».

 

 

Share This