Επιλογή Σελίδας
Ζωγραφική & Εικαστικές δημιουργίες για παιδιά

Ζωγραφική & Εικαστικές δημιουργίες για παιδιά

Έναρξη τμήματος Τετάρτη 5 Οκτωβρίου

Η δομή του μαθήματος για τα παιδιά ηλικίας 4 έως 10 ετών είναι βασισμένη στην επαφή τους με όσο το δυνατόν περισσότερα υλικά προκειμένου να ανακαλύψουν τη μαγική διαδικασία ανάμειξης χρωμάτων και τη δημιουργική εκτόνωση που προσφέρει η τέχνη της ζωγραφικής.

Μέσω από μια παιγνιώδη διαδικασία η δημιουργική έκφραση δρα θεραπευτικά στο συναίσθημα και την ψυχή. Η επαφή με τα διάφορα υλικά τις υφές και τις ύλες τους αγκαλιάζει τo παιδί στο κόσμο της τέχνης και το βοηθά να εκφράσει τον εαυτό του με ποικίλους τρόπους.

Παράλληλα δίνονται ερεθίσματα με ποικίλες αναφορές σε τεχνικές και εκπροσώπους των εικαστικών τεχνών, με κατανοητό και εύκολο τρόπο ώστε τα παιδιά να αντιληφθούν αυτό που τους παρουσιάζεται.

Το μάθημα πραγματοποιείται γύρω από ένα μεγάλο τραπέζι με βασικό συστατικό το μπλοκ ακουαρέλας που καλούνται να το γεμίσουν με τέμπερες, λαδοπαστέλ, νερομπογιά εκτός από τα κλασσικά και δημοφιλή ξυλομπογιά και μαρκαδόρο.

Ο στόχος του μαθήματος διπλός. Αφενός τα παιδιά να αναγνωρίσουν βασικούς κανόνες της ζωγραφικής τέχνης, αφετέρου και κατά κύριο λόγο να περάσουν καλά κάτω από ένα κλίμα δημιουργίας, συνεργασίας και επεξεργασίας της φαντασίας, ένα από τα πιο σημαντικά όπλα των καλλιτεχνών που τα παιδιά αυτής της ηλικίας διαθέτουν στο έπακρο.

Τα παιδιά εξερευνούν τις καλλιτεχνικές τους δυνατότητες και ανακαλύπτουν την τέχνη. Ταυτόχρονα καλλιεργούνται οι ψυχοκινητικές τους δεξιότητες, αναπτύσσεται η λεπτή κινητικότητα και καλλιεργείται η αισθητική τους ικανότητα.

Ηλικίες4  έως 10 ετών
ΠρόγραμμαΤετάρτη 18.00 – 20.00
Συμμετοχή46€ μηνιαίως
Διδάσκει‘Ελλη Άννα Γεωργιάδου,  Απόφοιτος Σχολής Καλών Τεχνών

ΣΗΜΑΝΤΙΚΈΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΊΕΣ:

  • Απαραίτητη η ετήσια εγγραφή μέλους: 15€
  • Δοκιμαστικά μαθήματα στα παιδικά μηνιαία προγράμματα επιτρέπονται δωρεάν, ενώ εάν γίνει εγγραφή τότε πληρώνεται εξ ολοκλήρου ο μήνας.
  • Η συνδρομή όλων των μηνιαίων προγραμμάτων προκαταβάλλεται την πρώτη ημέρα του αντίστοιχου μήνα.
  • Οι επίσημες αργίες συμπεριλαμβάνονται στις συνδρομές και δεν αναπληρώνονται (Επίσημες αργίες: 26/10, 28/10, 24/12 (ημιαργία) 25/12,2 6/12, 31/1 (ημιαργία) 1/1, 6/1, 27/2, 25/3, 13/4 (ημιαργία), 14/4, 15/4, 16/4, 17/4, 1/5, 5/6 και 15/8)
  • Σε περίπτωση απουσίας με υπαιτιότητα του Μέλους, δεν γίνεται μεταφορά
  • Κόστος μαγνητικής κάρτας σε περίπτωση απώλειας: 3€

ΕΙΔΙΚΈΣ ΚΑΤΗΓΟΡΊΕΣ ΤΙΜΏΝ:
10% έκπτωση από το 3ο μέλος ή πρόγραμμα
Οι εκπτώσεις και οι προσφορές δεν συνδυάζονται και αφορούν τις αρχικές τιμές.
Ο τομέας Εκπαίδευσης και Πολιτισμού  διατηρεί το δικαίωμα αλλαγής του προγράμματος, των τιμών αλλά και ακύρωσης μαθήματος σε περίπτωση κωλύματος του δασκάλου.

Share This