Επιλογή Σελίδας

Η Διεύθυνση Αθλητισμού της Χ.Α.Ν.Θ. βρίσκεται, παρά τις αντίξοες συνθήκες που έχει επιβάλει η πανδημία με την διακοπή των αγωνιστικών δραστηριοτήτων κοντά στα παιδιά, τους αθλητές και τις οικογένειές τους.

Σε όλη την διάρκεια του δεύτερου αυτού lock down πραγματοποιούνται διαρκώς on line συναντήσεις, ομιλίες επιστημόνων (διατροφολόγων, ψυχολόγων, ιατρών, φυσικοθεραπευτών, γυμναστών εκπαιδευτικών κ.α.) ενώ αρκετά τμήματα συνεχίζουν σε καθημερινή βάση τις διαδικτυακές τους προπονήσεις. Επί παραδείγματι:

ΧΑΝΤΜΠΟΛ

Το τμήμα Χάντμπολ έχει «γράψει» αμέτρητες ώρες διαδικτυακών προπονήσεων τους τελευταίους μήνες. «Λίγο πριν το δεύτερο lock down τα τμήματα μας είχαν περάσει από εργομετρική αξιολόγηση κάτι που μας βοήθησε να δημιουργήσουμε ένα στοχευόμενο πρόγραμμα προσαρμοσμένο στις ανάγκες των παιδιών με βάση τις μετρήσεις και τα δεδομένα που είχαμε στα χέρια μας.  Φροντίσαμε να βοηθήσουμε τα παιδιά δίνοντας τους τον απαραίτητο εξοπλισμό (λάστιχα, όργανα ενδυνάμωσης κ.α.) για την καλύτερη εκγύμναση», εξηγεί ο Υπεύθυνος Ακαδημιών της Χ.Α.Ν.Θ. στο Χάντμπολ Γιώργος Βασιλειάδης. «Πρόσφατα αναλάβαμε άλλη μια πρωτοβουλία, καθώς αποφασίσαμε να παρακολουθούμε με τα παιδιά τους αγώνες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Χάντμπολ που βρίσκεται σε εξέλιξη στην Αίγυπτο».

https://www.facebook.com/ymcahandball/videos/414602169966596

https://www.facebook.com/ymcahandball/videos/436111364433393

 

ΤΑΕ ΚΒΟ ΝΤΟ

Non stop προπονήσεις σε όλη την διάρκεια της καραντίνας για το τμήμα Tae Kwon Do της X.A.N.Θ. «Τόσο στη πρώτη διακοπή αγωνιστικών δραστηριοτήτων λόγω πανδημίας τον Μάρτιο όσο και στο δεύτερο lock down προσπαθούμε να κρατάμε σε εκγρήγορση τους αθλητές μας. Διεξάγονται διαδικτυακές προπονήσεις για όλες τις ηλικίες σε καθημερινή βάση. Είναι αξιοσημείωτο πως το ενδιαφέρον είναι μεγάλο, η συμμετοχή σταθερή κι αυτό μας δίνει την δύναμη να συνεχίζουμε για όσο ακόμη χρειαστεί», εξηγεί ο Υπεύθυνος Προπονητής του Τμήματος Γιάννης Ουζούνης.

https://www.facebook.com/ymcaTeams/videos/718108379139673

ΜΠΑΣΚΕΤ

Καθημερινές προπονήσεις για όλες τις ηλικιακές κατηγορίες έχει καθιερώσει και το Τμήμα Μπάσκετ: «Προσπαθούμε να είμαστε δίπλα στα παιδιά και να εξυπηρετούμε στο μέτρο του δυνατού τις ανάγκες τους. Κάνουμε προπονήσεις δίνοντας έμφαση στο κομμάτι της τεχνικής , στον χειρισμό της μπάλας, στην μηχανική του σουτ ενώ δεν παραλείπουμε και τον τομέα του fitness. Τα παιδιά έχουν μεγάλη προσμονή για επιστροφή στον φυσικό τους χώρο. Ελπίζουμε σύντομα οι συνθήκες να επιτρέψουν την διεξαγωγή προπονήσεων δια ζώσης», λέει ο Υπεύθυνος Ακαδημιών Νίκος Σερέτης. Πριν από λίγες εβδομάδες το Τμήμα Μπάσκετ έκανε από κοινού προπόνηση με τα τμήματα υποδομής της Μπάγερν Μονάχου!

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Το τμήμα Κολύμβησης συνεχίζει με συνέπεια και προσήλωση επί σειρά μηνών το πρόγραμμα διαδικτυακών προπονήσεων: «Όλοι οι προπονητές μας προσπαθούν και δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό οργανώνοντας σε καθημερινή βάση online trainings. Το πρόγραμμά μας απευθύνεται σε όλες τις ηλικιακές βαθμίδες. Οι ασκήσεις γυμναστικής που κάνουμε είναι προσαρμοσμένες για αθλητές κολύμβησης. Επίσης γίνεται διάλογος , δίνονται συμβουλές στα παιδιά και οδηγίες για θέματα τεχνικής. Ελπίζουμε και ευχόμαστε σύντομα όλοι να ανταμώσουμε ξανά στις πισίνες» , δηλώνει ο Υπεύθυνος Προπονητής Τάσος Τασκούδης.

https://www.facebook.com/158035910891406/photos/a.759343750760616/4025431757485116/

 

 

Share This