Επιλογή Σελίδας

Η Διεύθυνση Αθλητισμού της Χ.Α.Ν.Θ. τίμησε τη μνήμη του καθηγητή Φυσικής Αγωγής και παλιού προπονητή κολύμβησης της Αδελφότητας Σωτήριου Γιάτση, που έφυγε από τη ζωή τον Ιανουάριο του 2021 με την διεξαγωγή της 1ης Κολυμβητικής Ημερίδας που έλαβε χώρα στις 15/10 στο κλειστό Κολυμβητήριο της Χ.Α.Ν.Θ.

Την διεξαγωγή της ημερίδας οραματίσθηκαν και στήριξαν παλιοί κολυμβητές, αθλητές και μαθητές του Σωτήριου Γιάτση ενώ με θέρμη αγκάλιασε την συγκεκριμένη πρωτοβουλία και το Κολυμβητικό Τμήμα της ΧΑΝΘ. Στην ημερίδα συμμετείχαν 80 αθλητές προαγωνιστικών τμημάτων (ηλικίες 9-12) από την ΧΑΝΘ, τον Ποσειδώνα, τον Απόλλωνα Καλαμαριάς και τον Axon.

Όλοι οι αθλητές έλαβαν μετάλλια και Διπλώματα συμμετοχής.  Επίσης δόθηκαν δυο ειδικά βραβεία στους αθλητές Κωνσταντίνο Στάθη και Ευγενία Ζηκοπούλου για το εξέχον αθλητικό τους πνεύμα.

Οι απονομές έγιναν στον αίθριο χώρο του κυλικείου της ΧΑΝΘ από την σύζυγο και τον υιό του εκλιπόντος, ενώ το παρών έδωσαν η κόρη  και τα εγγόνια (η εγγονή του μάλιστα έλαβε και μέρος στους αγώνες) του αειμνήστου Σωτήριου Γιάτση που τόσα πολλά προσέφερε στον αθλητισμό και την κοινωνία της Θεσσαλονίκης . Το παρών στην εκδήλωση που είχε έντονα συγκινησιακό χαρακτήρα με πολλές αναφορές στη ζωή και το έργο του Σ. Γιάτση, έδωσαν η πρόεδρος της ΧΑΝΘ Ελένη Αθανασιάδου, ο πρώην πρόεδρος της Αδελφότητας Βασίλειος Παπαδήμας, ο Διευθυντής Αθλητισμού Δημήτρης Καραΐσκος, ο Έφορος του Τμήματος Κολύμβησης Παντελής Παντής και πολλοί παλιοί αλλά και νέοι κολυμβητές της ΧΑΝΘ.

Ο Σ. Γιάτσης ήταν καθηγητής Φυσικής Αγωγής στα ΤΕΦΑΑ (ΑΠΘ) ταυτόχρονα ιστορικός και φιλόσοφος της φυσικής αγωγής και του αθλητισμού. Συνδύασε το όνομά του με  την πετυχημένη πορεία και ανάπτυξη του κολυμβητικού τμήματος της ΧΑΝΘ στις αρχές της δεκαετίας του 1980. Υπήρξε πρωτοπόρος ως προπονητής στη μεθοδολογία εκγύμνασης. Ήταν πάντα κοντά στα παιδιά και τα προβλήματά τους υπηρετώντας τον αθλητισμό με αξιοπρέπεια και αίσθημα ευθύνης.

**Γονείς και συγγενείς των αθλητών είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν live την προσπάθεια των παιδιών στην ημερίδα από ειδικό προτζέκτορα που τοποθετήθηκε στον χώρο του κυλικείου.

 

Η πρόεδρος της ΧΑΝΘ Ελένη Αθανασιάδου

Ο έφορος του τμήματος κολύμβησης Παντελής Παντής

Share This