Επιλογή Σελίδας

Με σύνθημα «συμμετέχω – φροντίζω – καθαρίζω!», το Σάββατο 8 Ιουνίου, οι Εθελοντές της Χ.Α.Ν.Θ. γιόρτασαν τη γενέθλια επέτειο ίδρυσης του Παγκόσμιου αυτού Σωματίου μέσω μίας δράσης παράκτιου καθαρισμού.

 

Από νωρίς το πρωί του Σαββάτου και παρά τον καυτό ήλιο που χαμογελούσε πάνω από την πόλη, μικροί και μεγάλοι εθελοντές συγκεντρώθηκαν στο κεντρικό κτήριο της Χ.Α.Ν.Θ. και γεμάτοι ενθουσιασμό επιβιβάστηκαν σε λεωφορείο, με προορισμό την παραλία των Νέων Επιβατών και αποστολή τους: να αφήσουν την παραλία καθαρότερη από ότι την βρήκαν.

 

Με την άφιξη τους και παρά το γεγονός ότι η θάλασσα σε συνδυασμό με την αφόρητη ζέστη προσκαλούσαν σε μια δροσιστική βουτιά, οι εθελοντές μας με περίσσιο ενθουσιασμό και διάθεση για εθελοντική προσφορά στην κοινωνία τους, φόρεσαν τα γάντια τους και με σακούλες σκουπιδιών ανά χείρας ξεχυθήκαν στην παραλία, με σκοπό να μαζέψουν και το μικρότερο σκουπιδάκι που θα βρουν.

Έπειτα από μερικές ώρες κοπιαστικού καθαρισμού η παραλία ήταν πεντακάθαρη και οι εθελοντές μας, αν και κουρασμένοι, ένιωθαν γεμάτοι από την επιβράβευση που προσφέρει μια τέτοια αλτρουιστική εθελοντική δράση.

Με την συμπλήρωση  175 χρόνων από την ίδρυση της, η Χ.Α.Ν. συνεχίζει να δίνει το «παρών» και να πρωτοστατεί στις εθελοντικές δράσεις της Θεσσαλονίκης.

Χρόνια πολλά Χ.Α.Ν.Θ. και συγχαρητήρια σε όλους τους εθελοντές που βοήθησαν ώστε άλλο ένα YMCA World Challenge να στεφθεί με μεγάλη επιτυχία!

 

Τέλος, να επισημάνουμε, ότι όλα αυτά δεν θα μπορούσαν να γίνουν χωρίς τη συμμετοχή και αρωγή των χορηγών μας.

 

Ευχαριστούμε θερμά την ΣΓΣ Κωνσταντής Ναυτική Εταιρία και την Condito ΑΕΒΕ!

Χάρη στη δική σας συμβολή συνεχίζουμε και προσφέρουμε βοήθεια όπου υπάρχει ανάγκη!

 

Συμμετέχω – Φροντίζω – Καθαρίζω!

YMCA World Challenge 2019

Share This