Επιλογή Σελίδας

                             

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Η αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη του Final-4 του 21ου Κυπέλλου Ελλάδος με Αμαξίδιο έχει ξεκινήσει. Η «καρδιά» του Ελληνικού μπάσκετ για τις επόμενες ημέρες θα χτυπάει στη Θεσσαλονίκη και πιο συγκεκριμένα στη Χ.Α.Ν.Θ., που ανέλαβε την φιλοξενία των αγώνων  που θα πραγματοποιηθούν κατά το διήμερο 6 και 7 Δεκεμβρίου, με την παρουσία των ομάδων: Άτλας, Δωδεκάνησος, Καβάλα και Μέγας Αλέξανδρος.

Στην διάρκεια της συνέντευξης που πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο Μπάσκετ της Χ.Α.Ν.Θ., ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία (3/12), η Χ.Α.Ν. ανακοίνωσε και επίσημα τη δημιουργίας της πρώτης ομάδας μπάσκετ με Αμαξίδιο.

Αναλυτικότερα, το «παρών» στο πάνελ της συνέντευξης έδωσαν ο Πρόεδρος της Χ.Α.Ν.Θ., Γιάννης Σωσσίδης, ο Πρόεδρος της Χ.Α.Ν. Αθηνών, Γεώργιος Παπαδάκης, όπως και ο Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων της ΟΣΕΚΑ (Ομοσπονδία Σωματείων Ελλήνων Καλαθοσφαιριστών με Αμαξίδιο), Δημήτρης Τσιακμάκης.

Ο Πρόεδρος της Χ.Α.Ν.Θ., Γιάννης Σωσσίδης, στη διάρκεια της ομιλίας του μεταξύ άλλων ανέφερε: «Είμαστε χαρούμενοι που από κοινού με τη Χ.Α.Ν. Αθηνών, ως Χ.Α.Ν. Ελλάδος, ξεκινάμε τη δημιουργία της ομάδας μπάσκετ με Αμαξίδιο, ωστόσο στοχεύουμε στην ίδρυση κι άλλων τμημάτων όπως η κολύμβηση, το μπότσια, το τζούντο, η τοξοβολία, η επιτραπέζια αντισφαίριση, η ξιφασκία για άτομα με αναπηρία και κινητικές δυσκολίες, καθώς οι εγκαταστάσεις και υποδομές της Χ.Α.Ν.Θ. μπορούν να υποστηρίξουν τις ανάγκες των συγκεκριμένων αγωνισμάτων». Ο κ. Σωσσίδης ανέφερε πως ο πρωταθλητής στίβου ΑμεΑ, Στέλιος Μαλακόπουλος «ένα παιδί των κατασκηνώσεων της Χ.Α.Ν.Θ.», όπως χαρακτηριστικά είπε, αποδέχθηκε την πρόσκληση που του έγινε να αναλάβει την θέση του Υπευθύνου Τομέα Αθλητισμού ΑμεΑ  της Χ.Α.Ν.

Ο Στέλιος Μαλακόπουλος θα κάνει και το εναρκτήριο τζάμπολ την Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου στο πρώτο παιχνίδι του Final-4 του Κυπέλλου Ελλάδος.

Ο πρόεδρος της Χ.ΑΝ. Αθηνών, Γιώργος Παπαδάκης, μεταξύ άλλων είπε: «Η σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία μπορεί να έχει χαρακτήρα προβληματισμού, αλλά και προσπάθειας από όλους προκειμένου να προσφέρουμε βελτίωση της ποιότητας ζωής των παιδιών. Χρειάζονται λύσεις μόνιμες και διαχρονικές. Ένα από τα μεγάλα θέματα στην περίπτωση ατόμων με αναπηρία αφορά την κοινωνικοποίηση τους. Θέλουμε να δώσουμε ίδιες ευκαιρίες σε αυτά τα παιδιά να αθληθούν. Είμαι συγκινημένος ως πρόεδρος της Χ.Α.Ν. Αθηνών, που μαζί με την Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο των εορτασμών των 100 χρόνων από την αφετηρία του μπάσκετ  στην Ελλάδα ανακοινώνουμε τη δημιουργία της ομάδας καλαθοσφαίρισης με Αμαξίδιο, αλλά και μιας σειράς άλλων πρωτοβουλιών και προγραμμάτων μέσω των οποίων ως Χ.Α.Ν. δίνουμε ένα κοινωνικό στίγμα».

Εκ μέρους της ΟΣΕΚΑ  ο Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων της Ομοσπονδίας, Δημήτρης Τσιακμάκης, μετέφερε τον χαιρετισμό του Προέδρου της ΟΣΕΚΑ Τάκη Καλούδη: «Το γεγονός ότι η κορύφωση της διοργάνωσής μας γίνεται σε συνεργασία με την ομάδα που έφερε το μπάσκετ στην Ελλάδα κι η οποία πλέον δημιουργεί ξεχωριστό τμήμα μπάσκετ με αμαξίδιο, μας γεμίζει χαρά και περηφάνια. Είναι πάντα όμορφο να έρχεσαι σε επαφή με τις ρίζες σου… Θα ήθελα να συγχαρώ τις τέσσερις ομάδες που βρίσκονται εδώ και θα διεκδικήσουν το τρόπαιο και να ευχηθώ να γίνουν όμορφοι και ποιοτικοί αγώνες κι ο καλύτερος να νικήσει. Θα ήθελα, όμως, να συγχαρώ και τις υπόλοιπες ομάδες, που μπορεί να μην κατόρθωσαν να προκριθούν, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έδωσαν ωραίους αγώνες, ότι δεν συνέβαλαν στο να φτάσουμε εδώ. Από τις αναμετρήσεις που ζήσαμε είναι εμφανής η πρόοδος των ομάδων, η άνοδος του αθλήματος στην Ελλάδα. Αυτό προσδοκώ ότι θα φανεί και στο Final-4 κι είναι κάτι που μας δίνει δύναμη για να συνεχίσουμε».

 

Το πρόγραμμα του Final-4

Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου:

15.30  Α.Σ. Άτλας-ΑΟ Καβάλας

17.30 Τελετή Έναρξης

18.00 Μ. Αλέξανδρος 94-Γ.Σ. Δωδεκάνησος

Σάββατο 7 Δεκεμβρίου:

15.30 Μικρός Τελικός

17.30 Μεγάλος Τελικός

19.30 Τελετή Λήξης

 

 

Το project υποστηρίζεται από τη Χ.Α.Ν.Θ., στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος ERASMUS+ “THE GAME”, που αφορά το αντιντόπινγκ.

 

Μέγας Χορηγός

 

 

 

 

Αυτό το έργο έχει χρηματοδοτηθεί με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αυτή η δημοσίευση αντιπροσωπεύει τις απόψεις του συντάκτη και η Ε.Ε. δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνη για την οποιαδήποτε χρήση της πληροφορίας που περιλαμβάνεται στη δημοσίευση.

 

 

Share This