Επιλογή Σελίδας

Η πανελλήνια αναγνώριση της Χ.Α.Ν.Θ. ως «κοιτίδας της ελληνικής καλαθοσφαίρισης» επιβεβαιώθηκε με την μεγάλη προσέλευση στην Τελετή Εγκαινίων της νέας πτέρυγας του Μουσείου Μπάσκετ και των εξωτερικών της γηπέδων.

 

Τo 2019 συμπληρώθηκαν 100 χρόνια από την εμφάνιση του Μπάσκετ στη χώρα μας και η Οργάνωσή μας τιμά αυτό το έτος «ορόσημο» (1919) για το Ελληνικό Basketball  με μια σειρά από δράσεις και εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται καθ’ όλη τη διάρκεια του 2019, «φωτίζοντας» τα πρώτα βήματα της καλαθοσφαίρισης στην Ελλάδα και αναδεικνύοντας τις προσπάθειες πιονέρων του αθλήματος, που πρωτοδίδαξαν, καλλιέργησαν και  διέδωσαν το δημοφιλές άθλημα στη χώρα.

 

Η κορύφωση αυτών των δράσεων, ήταν η σημερινή, Κυριακή 27 Οκτωβρίου, τελετή εγκαινίων της νέας πτέρυγας του Μουσείου Μπάσκετ και των εξωτερικών γηπέδων της Χ.Α.Ν.Θ., την οποία η Α.Ε. ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κύριος Προκόπιος Παυλόπουλος τίμησε με την παρουσία του.

 

Το Μουσείο Μπάσκετ Χ.Α.Ν.Θ., μετά από έξι χρόνια πετυχημένης λειτουργίας,  επεκτάθηκε και σε β’ όροφο εντός του Αθλητικού Κέντρου Χ.Α.Ν.Θ. – ΗΡΩΝ – Μίμης Τσικίνας. Στη νέα πτέρυγα φιλοξενούνται θεματικές ενότητες από του φορείς της Ελληνικής Καλαθοσφαίρισης: Ε.Ο.Κ. (Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης), Σ.Ε.Π.Κ. (Σύνδεσμος Ελλήνων Προπονητών Καλαθοσφαίρισης), Ο.Δ.Κ.Ε. (Ομοσπονδία Διαιτητών Καλαθοσφαίρισης Ελλάδος), Ο.Σ.Ε.Κ.Α. (Ομοσπονδία Σωματείων Ελλήνων Καλαθοσφαιριστών με Αμαξίδιο) και Σ.Δ.Κ.Θ. (Σύνδεσμος Διαιτητών Καλαθοσφαίρισης Θεσσαλονίκης).

 

Την εκδήλωση τίμησαν επίσης με την παρουσίας τους: Ο Υπουργός Μακεδονίας -Θράκης Θεόδωρος Καράογλου, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας,  οι βουλευτές Α’ Θεσσαλονίκης Σταύρος ΚαλαφάτηςΚωνσταντίνος ΓκιουλέκαςΣτράτος ΣιμόπουλοςΆννα ΕυθυμίουΔημήτρης Κούβελας, Αντιδήμαρχοι και πολιτευτές, ο Πρόξενος των Η.Π.Α. στη Θεσσαλονίκη  Γκρέγκορι Φλέγκερ, η Νίκη Δανδόλου, Ειδική Γραμματέας Διαχειριστικής Αρχής του Interreg, (του φορέα χρηματοδότησης του έργου). Ο Γεν. Γραμματέας της Ε.Ο.Κ. Παναγιώτης Τσαγκρώνης, ο Πρόεδρος του Ε.Σ.Α.Κ.Ε.  Ευάγγελος Γαλατσόπουλος, ο Πρόεδρος της Ε.ΚΑ.Σ.Θ. Σάββας Λόρτος, ο Πρόεδρος της ΟΣΕΚΑ  Τάκης  Καλούδης, εκπρόσωποι ενώσεων διαιτητών, προπονητών, παλαιμάχων καλαθοσφαιριστών, εκπρόσωποι του ΑΡΗ, του ΠΑΟΚ ,του Ηρακλή, δεκάδες προπονητές , βετεράνοι καλαθοσφαιριστές  και σύσσωμος ο κόσμος του μπάσκετ της Χ.Α.Ν.Θ.

 

Φυσικά το Δ.Σ., παλαιοί Πρόεδροι, δεκάδες τακτικά Μέλη της Χ.Α.Ν.Θ.,  εκπρόσωποι της Χ.Α.Ν. Αθηνών, αλλά και οι οικογένειες των αθλητών της Χ.Α.Ν.Θ.  Όλοι ήταν εκεί για να αποδείξουν ότι η Χ.Α.Ν.Θ. είναι ένα Σωματείο πέρα από οπαδικές προτιμήσεις. Ένας οργανισμός που έχει προσφέρει πολλά και συνεχίζει να προσφέρει στην Ελληνική καλαθοσφαίριση.

 

Το έργο ολοκληρώθηκε στα πλαίσια του έργου PROMO-YMC(H)A, το οποίο εγκρίθηκε και υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του Προγράμματος Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας INTERREG V-A «Ελλάδα-Βουλγαρία 2014-2020».

Share This