Επιλογή Σελίδας

Η Χ.Α.Ν.Θ. διοργανώνει Τελετή Εγκαινίων της νέας πτέρυγας του Μουσείου Μπάσκετ και των εξωτερικών γηπέδων της την Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2019, ώρα 10:00 π.μ. Την εκδήλωση θα τιμήσει με την παρουσία του η Α.Ε. ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κύριος Προκόπιος Παυλόπουλος.

Το Μουσείο Μπάσκετ Χ.Α.Ν.Θ., μετά από έξι χρόνια πετυχημένης λειτουργίας,  είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την επέκταση του σε β’ όροφο εντός του Αθλητικού Κέντρου Χ.Α.Ν.Θ. – ΗΡΩΝ – Μίμης Τσικίνας. Στη νέα πτέρυγα φιλοξενούνται θεματικές ενότητες από του φορείς της Ελληνικής Καλαθοσφαίρισης: Ε.Ο.Κ. (Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης), Σ.Ε.Π.Κ. (Σύνδεσμος Ελλήνων Προπονητών Καλαθοσφαίρισης), Ο.Δ.Κ.Ε. (Ομοσπονδία Διαιτητών Καλαθοσφαίρισης Ελλάδος), Ο.Σ.Ε.Κ.Α. (Ομοσπονδία Σωματείων Ελλήνων Καλαθοσφαιριστών με Αμαξίδιο) και Σ.Δ.Κ.Θ. (Σύνδεσμος Διαιτητών  Καλαθοσφαίρισης Θεσσαλονίκης).

Στη διαδρομή προς τη νέα πτέρυγα του Μουσείου μας, ο επισκέπτης μπορεί να ακολουθήσει ένα εισαγωγικό χρονολόγιο με τις μεγάλες στιγμές της Εθνικής Ομάδας Μπάσκετ, από το πρώτο της παιχνίδι, το 1936, μέχρι σήμερα.

Ξεχωριστό ενδιαφέρον έχει η ενότητα που αφορά στην Εθνική Ομάδα Ανδρών, που αποτελείται από φανέλες , παπούτσια, διαπιστευτήρια και αναμνηστικά, ενώ ξεχωριστή αναφορά γίνεται στην Εθνική Ομάδα Γυναικών. Εδική αναφορά υπάρχει για το Διεθνές Μπάσκετ μέσα από φανέλες , αναμνηστικά και αντικείμενα παικτών.

Πολύ σημαντική στη νέα πτέρυγα του Μουσείου είναι η εκπαιδευτική ενότητα, ειδικά σχεδιασμένη για την υλοποίηση των πρωτότυπων εκπαιδευτικών προγραμμάτων. Ειδική κατασκευή που προσομοιάζει με κερκίδα γηπέδου από την  οποία ο επισκέπτης λαμβάνει πληροφορίες σχετικά με την ιστορία και τους κανονισμούς του αθλήματος. Μέσα από τάμπλετ τοποθετημένα σε μια μεγάλη μπάλα μπάσκετ υπάρχει πρόσβαση σε ψηφιακό υλικό και κιναισθητικό παιχνίδι.

Για τις ανάγκες του Μουσείου θα λειτουργήσει νέα βιβλιοθήκη με δεκάδες βιβλία και συλλογές περιοδικών, που αφορούν στο άθλημα της Καλαθοσφαίρισης.

Την ίδια ημέρα εγκαινιάζονται τα νέα γήπεδα ποδοσφαίρου και τένις, που θα φιλοξενούν μικρούς και μεγάλους αθλητές, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη των αθλητικών ιδεωδών και τη διάδοση του Αθλητισμού.

Το έργο ολοκληρώθηκε στα πλαίσια του έργου PROMO-YMC(H)A, το οποίο εγκρίθηκε και υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του Προγράμματος Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας INTERREG V-A «Ελλάδα-Βουλγαρία 2014-2020» από τη Χ.Α.Ν.Θ., το Τμήμα Δημόσιας Υγείας – Υγειονομικής Περίθαλψης και Σπορ του South-West University “Neofit Rilski”, τον Δήμο Κορδελιού-Εύοσμου και τον Δήμο Razlog.

Share This