Επιλογή Σελίδας

Στην ζωή λένε πως «ό,τι σπείρεις, θα θερίσεις». Το Τμήμα Ποδοσφαίρου της Χ.Α.Ν.Θ.  τα τελευταία χρόνια με επιμονή, προσπάθεια, αγάπη και πολλή δουλειά κατάφερε να θεωρείται μια από τις καλύτερα οργανωμένες Ακαδημίες της Θεσσαλονίκης κερδίζοντας με το «σπαθί» της την αποδοχή του κόσμου. Ο Υπεύθυνος της Ακαδημίας Θανάσης Παυλούδης σε συνέντευξη του στο ymca.gr μιλάει για αυτή την προσπάθεια κάνοντας παράλληλα ένα «ταμείο» για την σεζόν 2019-20.

-Ποια είναι τα συναισθήματα σας σήμερα με την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί γενικά στον αθλητισμό;

«Βιώνουμε μια πρωτόγνωρη κατάσταση και όλοι καλούμαστε να λειτουργήσουμε πλέον με τον καλύτερο δυνατό και υπεύθυνο τρόπο, ακολουθώντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα που θα μας δοθούν. Είμαστε σε μια φάση ενημέρωσης και αναμένουμε το «πράσινο φως» για να επιστρέψουμε στην δράση είτε άμεσα , είτε προετοιμάζοντας το καλοκαιρινό camp ποδοσφαίρου όπως και την σεζόν 2020-21».

-Υπήρχαν στο ετήσιο καλεντάρι σας εκδηλώσεις που πιθανότατα δεν προλάβατε να υλοποιήσετε;

«Εκτός από τα πρωταθλήματα που αναβλήθηκαν είχαμε προγραμματίσει κι ένα ταξίδι 20 με 27 Απριλίου για την Μαδρίτη. Είχαμε κλείσει φιλικά παιχνίδια με την Ρεάλ, την Ατλέτικο, την Χετάφε. Δυστυχώς όλα αυτά αναβλήθηκαν όμως έχουμε χρόνο , διάθεση και μεράκι να προγραμματίσουμε μελλοντικά ανάλογες επισκέψεις. Τα τελευταία χρόνια έχουμε καθιερώσει τέτοιου είδους αποστολές ώστε να παιδιά να έχουν παραστάσεις αναφορικά με τον τρόπο που λειτουργούν μεγάλα ποδοσφαιρικά κλαμπ. Θυμίζω πως ανάλογο ταξίδι είχε γίνει στην Βαρκελώνη, μάλιστα έχουμε στο ενεργητικό μας νίκη της ομάδας Κ-13 επί της Μπαρτσελόνα, ενώ τον Οκτώβριο του 2019 βρεθήκαμε επίσης για φιλικά στην Φρανκφούρτη».

-Πώς θα χαρακτηρίζατε την σεζόν για την Ακαδημία Ποδοσφαίρου ;

«Θα έλεγα πως η σεζόν 2019-20 ήταν κομβική για την ΧΑΝΘ. Θυμίζω πως στην διάρκεια του έτους τελέσθηκαν τα εγκαίνια στο νέο μας γήπεδο σε μια πανηγυρική εκδήλωση παρουσία σημαντικών προσωπικοτήτων από τον χώρου του επαγγελματικού ποδοσφαίρου όπως ήταν ο Μαρσέλο, ο Νέτο, ο Κρέσπο , εκπρόσωποι ομάδων, εκπρόσωποι της ΕΠΟ, της ΕΠΣΜ, φορείς της Θεσσαλονίκης. Οι εγκαταστάσεις μας εκσυγχρονίστηκαν, ο  κόσμος αγκάλιασε αυτή την προσπάθεια. Το δυναμικό της Ακαδημίας ανέβηκε περίπου στους 300 αθλητές. Πλέον λειτουργούμε τμήματα Κ-6 ως Κ-17 με συμμετοχή στα πρωταθλήματα της ΕΠΣΜ, έχουμε τμήμα ενηλίκων αντρών και γυναικών. Ήταν μια ξεχωριστή χρονιά από πολλές απόψεις για την Ακαδημία μας».

-Πόσο δύσκολο ήταν να διατηρήσετε την επαφή σας με τα παιδιά την περίοδο της καραντίνας;

«Οργανώσαμε ένα πρόγραμμα τηλεπροπονήσεων τρεις φορές την εβδομάδα (Δευτέρα, Τετάρτη , Παρασκευή) παρουσία των προπονητών μας, δημιουργήσαμε ένα βίντεο στο οποίο πρωταγωνίστησαν οι ίδιοι οι μικροί μας αθλητές. Κάναμε ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατό κάτω από αυτές τις συνθήκες ώστε να βοηθήσουμε στην απασχόληση τους».

-Ποιος είναι ο στόχος σας για τη νέα χρονιά;

«Θα θέλαμε να ολοκληρώσουμε την πυραμίδα των αγωνιστικών μας τμημάτων στο μέλλον με την δημιουργία και του αντρικού μας τμήματος ενώ στα σκαριά βρίσκεται η δημιουργία ενός τμήματος για μικρά κορίτσια»

-Ποιο είναι το μήνυμα που θα θέλατε να στείλετε στους ποδοσφαιριστές της Χ.Α.Ν.Θ.;

«Η Χ.Α.Ν.Θ. απέδειξε και σε αυτή την δύσκολη συγκυρία πως πάνω από όλα είναι οικογένεια. Τα παιδιά πρέπει να κάνουν υπομονή, να εξασκούν όσο μπορούν το αγαπημένο τους άθλημα , να πειθαρχούν στις οδηγίες που τους δίνονται και να είναι σίγουροι πως πλησιάζει η στιγμή που θα είμαστε πάλι όλοι μαζί στο γήπεδο».

Share This