Το Βαλκανικό πρωτάθλημα επιτραπέζιας αντισφαίρισης που φέτος φιλοξενήθηκε στην Ορεστιάδα εξελίχθηκε σε …θρίαμβο για τα ελληνικά χρώματα. Η Ελλάδα κατέκτησε για πρώτη φορά στην ιστορία της χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία Κορασίδων(ομαδικό) αλλά και στην κατηγορία των Παίδων. Η Χριστίνα Τζενίδη και η Άννα Φανουρία Μήτκα δυο αθλήτριες της ΧΑΝΘ, μαζί την Ελπίδα Τασιού συγκρότησαν μια καταπληκτική Εθνική Κορασίδων που έγραψε ιστορία.
Τα… καλά νέα όμως δεν σταμάτησαν εδώ. Η αθλήτρια μας Άννα- Φανουρία Μήτκα ξεπέρασε τον εαυτό της και έφτασε μέχρι τον τελικό του απλού κορασίδων για να κατακτήσει τελικά το ασημένιο μετάλλιο. Αξίζει να σημειωθεί πως αυτή ήταν η πρώτη φορά στα χρονικά που Ελληνίδα αθλήτρια έφτασε μέχρι τον τελικό.
Η Μήτκα, αφού προκρίθηκε αήττητη στο ταμπλό συνέχισε με καλές εμφανίσεις και καθαρές νίκες. Στην 4αδα ήταν ανώτερη της Ρουμάνας Μάγια Μάνταρ και επιβλήθηκε με 4-1 σετ (11-5, 10-12, 11-3, 11-4, 11-3).Στον τελικό απέναντι στη επίσης Ρουμάνα Στόικα, που ήταν 1ο φαβορί, η 15χρονη πρωταθλήτρια της ΧΑΝΘ προηγήθηκε δύο φορές με 1-0 και 2-1 σετ. Η Στόικα αντέδρασε και με σταθερή απόδοση και τακτική γύρισε την κατάσταση σε 4-2 υπέρ της(11-9, 7-11, 11-7, 6-11, 6-11 και 7-11). H Άννα-Φανουρία Μήτκα τελικά αναδείχθηκε δεύτερη καλύτερη κορασίδα στα Βαλκάνια για το 2025 ολοκληρώνοντας έτσι την εντυπωσιακή αγωνιστική παρουσία της.
Η συγκεκριμένη διάκριση στο σημαντικότερο αγώνισμα θεωρείται πρωτοφανής για τα γαλανόλευκα χρώματα!
Μήτκα: «Είμαι χαρούμενη και συγκινημένη»
Σε δηλώσεις της στο ymca.gr η Άννα Φανουρία Μήτκα είπε τα εξής: «Όλα αυτά που συνέβησαν στο Βαλκανικό πρωτάθλημα με έκαναν να νιώσω τεράστια περηφάνια και δικαίωση για όλες τις ώρες προπόνησης που έχω κάνει καθώς και τις θυσίες ώστε να πετύχω τους στόχους μου.
Πιστεύω πως έπαιξα πολύ καλά σε όλη τη διάρκεια των αγώνων ενώ παράλληλα έδειξα χαρακτήρα πρωταθλητή με απόλυτη αφοσίωση και συγκέντρωση σε όλα τα παιχνίδια. Το επίπεδο ήταν πολύ υψηλό και αγωνίστηκα με πολλές αθλήτριες που πρωταγωνιστούν στο ευρωπαϊκό επίπεδο ενώ μάλιστα, κατάφερα να κερδίσω αρκετές από αυτές. Είμαι πολύ χαρούμενη και συγκινημένη για όσα πέτυχα, όμως δεν μπορώ να παραβλέψω το γεγονός ότι ακολουθεί ένα ακόμη μεγαλύτερο τουρνουά που είναι προφανώς το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί στην Οστράβα της Τσεχίας. Είναι το τρίτο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα που θα συμμετέχω μαζί με την εθνική και πρώτος στόχος είναι να παίξω το καλύτερο που μπορώ.
Νιώθω ευγνώμων που θα συμμετέχω και θα έχω την ευκαιρία να παίξω με αθλητές τόσο υψηλού επιπέδου σε μια τόσο μεγάλη διοργάνωση. Θα ήταν παρά πολύ όμορφο να έχουμε καποια διάκριση ωστόσο όλοι γνωρίζουμε ότι είναι κάτι πολύ δύσκολο και χρειάζεται τεράστια προσπάθεια. Θέλω να παίξω καλά να δω το επίπεδο στο οποίο βρίσκομαι και φυσικά ένας τεράστιος στόχος είναι η άνοδος στην α΄ κατηγορία στο ομαδικό των κορασίδων».
Τζενίδη: «Ικανοποίηση για το αποτέλεσμα, ευχαριστώ την ΧΑΝΘ»
Η Χριστίνα Τζενίδη από την πλευρά της είπε: «Νιώθω μεγάλη συγκίνηση ήταν πολύ δύσκολο αυτό που καταφέραμε κερδίζοντας από αγώνα σε αγώνα αρχίσαμε να έχουμε μεγαλύτερη πίστη και αισιοδοξία νιώθω μεγάλη ικανοποίηση για το αποτέλεσμα που φέραμε. Το άκουσμα του εθνικού μας ύμνου για πρώτη φορά πάνω στο βάθρο ήταν κάτι μοναδικό που με συγκίνησε βαθύτατα. Ευχαριστώ τις συμπαίκτριές μου και τον προπονητή για την τέλεια συνεργασία που είχαμε. Ευχαριστώ πολύ την ομάδα μου την ΧΑΝΘ που είναι πάντα δίπλα μου από την πρώτη μέρα που ξεκίνησα. Εύχομαι να φέρω και άλλες ανάλογες επιτυχίες μελλοντικά και να έχω μια καλή πορεία στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα τον Ιούλιο στην Τσεχία».