Επιλογή Σελίδας

Ο Αντώνης Δούκας, επί σειρά ετών Καθηγητής Φυσικής Αγωγής του Κολεγίου Ανατόλια, μια ξεχωριστή προσωπικότητα της αθλητικής Θεσσαλονίκης ένας άριστος δάσκαλος και παιδαγωγός, ένας άνθρωπος που τον χαρακτήριζε η αξιοπρέπεια, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 89 ετών.

Ο Αντώνης Δούκας εργάσθηκε για μια 6ετία στη Χ.Α.Ν.Θ. (1968-1974) ως υπεύθυνος προπονητής του Tμήματος Bόλεϊ.

“Η ηθική ανταμοιβή του δασκάλου, είναι οι επιτυχίες στον στίβο της ζωής όλων εκείνων των αμούστακων νέων που μετά από χρόνια τους συναντάς ως επαγγελματίες και οικογενειάρχες.

Όλοι αυτοί από τις διάφορες θέσεις που κατέχουν στην κοινωνία, εξακολουθούν να προσφέρουν και να μεταλαμπαδεύουν με τον ίδιο τρόπο που αυτοί δέχθηκαν, το πνεύμα και την φιλοσοφία της Αδελφότητας.
Συγκινούμε με την επίδραση που είχε πάνω τους η ζεστή αγκαλιά της Χ.Α.Ν.Θ. και χαίρομαι που ήμουν κι εγώ ένα μικρό μέρος της ιστορίας της“, είχε δηλώσει σε παλαιότερη συνέντευξη του

Ήταν ο προπονητής μας, ο δάσκαλος μας, ένας άνθρωπος φωτισμένος που μας βοηθούσε να εξελιχθούμε όχι μόνο ως αθλητές, αλλά και ως άνθρωποι.
Υπήρξε ένας θαυμάσιος παιδαγωγός για πάρα πολλά παιδιά”, λέει ο Κίμων Δημητρίου, αθλητής της Χ.Α.Ν.Θ. στο βόλεϊ και επί σειρά ετών επαγγελματικό στέλεχος της Αδελφότητας.

Επί των ημερών του Αντώνη Δούκα, το Tμήμα Πετοσφαίρισης “άνθισε”, τα τμήματα υποδομής πρωταγωνιστούσαν στα τοπικά πρωταθλήματα και η ανδρική ομάδα τη σεζόν 1973-74 πανηγύρισε την άνοδο της στην Α΄ Εθνική.

Το 2012 ο Αντώνης Δούκας είχε δώσει το “παρών” στις εργασίες της Ημερίδας που Οργάνωσε ο Τομέας Αθλητισμού της ΧΑΝΘ (με τιμώμενα πρόσωπα τους κ.κ. Γιάννη Ηλιάδη και Δημήτρη Καραΐσκο) ,μετέχοντας ως ομιλητής μαζί με τους Διονύση Ανανιάδη, Σταύρο Καλαφάτη, Σπύρο Βούγια και Μανώλη Κολυμπάδη.

Ο Αντ. Δούκας υπήρξε αθλητής του βόλεϊ αλλά και διεθνής διαιτητής.

Το Τμήμα Αθλητισμού της Χ.Α.Ν.Θ. εκφράζει τη βαθιά θλίψη του και τα ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του Αντώνη Δούκα.

Δείτε βίντεο στο οποίο ο Αντώνης Δούκας μιλά για το ξεκίνημα του βόλεϊ στη Θεσσαλονίκη (από το ντοκιμαντέρ “Matchball” – 30 Χρόνια ΕΠΕΣΘ, 2008).

https://www.facebook.com/100013488250778/videos/1092520321207566/

Η ομάδα βόλει της Χ.Α.Ν.Θ. το 1970 με τον Αντ. Δούκα προπονητή(πάνω στη μέση)

Ο Α. Δούκας διδάσκει βόλει στα νέα παιδιά

Share This