Επιλογή Σελίδας

Μία από τις σημαντικότερες στιγμές για την Αδελφότητα, έλαβε χώρα την Τετάρτη 25 Μαΐου 2022 στο Αθλητικό Κέντρο της Χ.Α.Ν.Θ. – Μίμης Τσικίνας με την επίσκεψη του Παναγιώτατου Οικουμενικού Πατριάρχη και τις ευχές του για τη δεύτερη εκατονταετία της Οργάνωσης.

Σε θερμό κλίμα έγινε η υποδοχή του Πατριάρχη με λουλούδια που προσέφεραν παιδιά της Χ.Α.Ν.Θ. από το Νηπιαγωγείο, παιδιά μαθητών του Κέντρου Ένταξης και Εκπαίδευσης Προσφύγων (HELIOS project), καθώς και μέλη του Λαογραφικού Χορευτικού Ομίλου, στον πρώτο σταθμό της επίσκεψής του στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της πολυήμερης περιοδείας του στη Βόρεια Ελλάδα.

Τον κ.κ. Βαρθολομαίο συνόδευαν ιεράρχες του Οικουμενικού θρόνου, ενώ στην εκδήλωση παρευρέθηκαν: ο Υφυπουργός Εσωτερικών για θέματα Μακεδονίας – Θράκης, Σταύρος Καλαφάτης, η εκπρόσωπος του Δημάρχου Θεσσαλονίκης, Μαρία Καραγιάννη, η Γενική Πρόξενος της Γαλλίας, Sandrine Mouchet, οι Βουλευτές Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Γκιουλέκας και Ιωάννης Αμανατίδης, η Γενική Γραμματέας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων, Καλυψώ Γούλα, καθώς και ο Πρόεδρος του Μουσείου Ολοκαυτώματος, Γιάννης Μπουτάρης. Από την πλευρά της Χ.Α.Ν.Θ. την Α.Θ. Παναγιώτητα υποδέχθηκε το Διοικητικό Συμβούλιο, οι παλαιοί Πρόεδροι Διοικήσεως, τα τακτικά μέλη και τα επαγγελματικά στελέχη της Αδελφότητας.

Ο προκαθήμενος της Ορθοδοξίας ξεναγήθηκε στο Μουσείο Μπάσκετ της Χ.Α.Ν.Θ., υπέγραψε το βιβλίο επισκεπτών και παρέλαβε τη φανέλα Μπάσκετ της Χ.Α.Ν.Θ. με το νούμερο 7.

Η Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Χ.Α.Ν.Θ., κ. Ελένη Αθανασιάδου, αφού εξέφρασε την αγάπη και τον σεβασμό με τον οποίο τα Μέλη της Χ.Α.Ν.Θ. περιβάλλουν την Α.Θ.Π. κ. Βαρθολομαίο, ανέφερε ότι η επίσκεψη αυτή αποτελεί την κορωνίδα των εορταστικών εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια της Αδελφότητας. Αναφέρθηκε στο όραμα, τον σκοπό και τις αξίες της Χ.Α.Ν.Θ. και στη μοναδική διαγενεακή συνύπαρξη που χαρακτηρίζει τη διαδρομή της. Ευχήθηκε στην Α.Θ.Π. και του ζήτησε την Πατριαρχική Ευλογία για να συνεχίσει η Αδελφότητα το έργο της.

Στη συνέχεια έδωσε τον λόγο σε 5 νεαρά μέλη από τον Αθλητισμό, την Εκπαίδευση, τις Κατασκηνώσεις και την Κοινωνική Προσφορά της Χ.Α.Ν.Θ., για την εξέλιξή τους μέσα από τα προγράμματα της Χ.Α.Ν.Θ.

Κατόπιν, ο Πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου των Χ.Α.Ν. Ελλάδος κ. Γεώργιος Παπαδάκης, απένειμε Τιμητική Πλακέτα στον Παναγιώτατο, ο οποίος τελεί επίτιμος Πρόεδρος αυτού.

Η Πρόεδρος ανακοίνωσε την απόφαση του Δ.Σ. της Χ.Α.Ν.Θ. για την προσφορά 15 υποτροφιών για τα παιδιά του Δημοτικού και του Γυμνασίου της Ίμβρου και την απονομή στον Οικουμενικό Πατριάρχη του Χρυσού Μεταλλίου της Αδελφότητας για τις εξαιρετικές υπηρεσίες που προσφέρει.

Σε συγκινητικό κλίμα, ο Οικουμενικός Πατριάρχης δήλωσε: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που επισκεπτόμαστε τη Χ.Α.Ν.Θ. με τη συμπλήρωση 100 ετών ζωής και κοινωνικής προσφοράς. Τα ίδια συναισθήματα έχουν και οι συνοδοί μου. Στο σύνολο είναι μια οργάνωση που τιμά το γένος μας, την πόλη της Θεσσαλονίκης, το ιδεώδες του αθλητισμού. Συγχαίρω και ευλογώ από καρδιάς όλους όσους εργάζονται, με επικεφαλής την κ. Πρόεδρο. Ευχαριστώ για την πρόσκληση που μου απηύθυνε. Πριν από λίγο έφτασα στη Θεσσαλονίκη και χαίρομαι διότι εγκαινιάζω τη σύντομη παρουσία μου με αυτήν εδώ την επίσκεψη, που έχει πολύ μεγάλη σημασία για την κοινωνία, για την εκκλησία και για το ταπεινό μου πρόσωπο.».

 

 

Share This