Επιλογή Σελίδας

Τον Αλέξανδρο Νικολαΐδη, έναν σπουδαίο Έλληνα αθλητή, Ολυμπιονίκη, με αμέτρητες διακρίσεις στην πλούσια καριέρα του, είχε την χαρά να φιλοξενήσει το Τμήμα Tae Kwon Do και η Διεύθυνση Αθλητισμού της Χ.Α.Ν.Θ. σε ένα ακόμη μεγάλο διαδικτυακό meeting.  

Η συμμετοχή σε αυτό το νέο event ξεπέρασε κάθε προσδοκία καθώς δεκάδες παιδιά, αθλητές, προπονητές, γονείς συμμετείχαν ενεργά, υποβάλλοντας τις ερωτήσεις τους σε μια συζήτηση διάρκειας δυο περίπου ωρών.  

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Διευθυντής Αθλητισμού της Χ.Α.Ν.Θ. Δημήτρης Καραΐσκος επισημαίνοντας μεταξύ άλλων την παρουσία του Αλέξανδρου Νικολαϊδη τα τελευταία χρόνια σε εκδηλώσεις που διοργανώνει ο Αθλητισμός της Χ.Α.Ν.Θ. Θυμίζουμε πως ο πολυνίκης αθλητής συμμετείχε στους εορτασμούς της παγκόσμιας Ολυμπιακής Ημέρας που έγιναν στο Αθλητικό Κέντρο της Χ.Α.Ν.Θ. «Μίμης Τσικίνας» το 2020, στην Ολυμπιακή Ημέρα που έγινε στην κατασκήνωση της Χ.Α.Ν.Θ. στον Αϊ Γιάννη στο Πήλιο το 2018 καθώς και στο πρόγραμμα Αθλητισμού-Ολυμπισμού –Πολιτισμού που διοργάνωσε η Χ.Α.Ν.Θ. μαζί με την ΕΟΕ και την  ΕΘΝ.Ο.Α.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν επίσης ο προπονητής της Εθνικής Ελλάδος Taekwon Do ITF και του συλλόγου Mars ΒασιλικώνΧρήστος Ευθυμίου.

Τον συντονισμό της συζήτησαν είχαν ο επικεφαλής του  προπονητικού team του Taekwon Do της ΧΑΝΘ Γιάννης Ουζούνης, ο Στέφανος Παππάς και ο έφορος του τμήματος Δημήτρης Κιακίδης.  

Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να κάνουν πολλές ερωτήσεις, τις οποίες ο Αλέξανδρος απάντησε με μεγάλη προθυμία και ειλικρίνεια, περνώντας σημαντικά μηνύματα για την ζωή, τον αθλητισμό, τη ΧΑΝΘ και το άθλημα του Tae kwon do . Πάνω απ’ όλα όμως είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν έναν θαυμάσιο χαρακτήρα οικογενειάρχη και άνθρωπο.  

Τα παιδιά των ακαδημιών και οι αθλητές  είχαν την ευκαιρία να μάθουν επίσης από πρώτο χέρι τις εμπειρίες του δις αργυρού Ολυμπιονίκη από την παρουσία του σε τέσσερις Ολυμπιάδες (2000-2016), για τις επιτυχίες και τις αποτυχίες του και για τα θετικά και τα αρνητικά του πρωταθλητισμού.  

«Αν δεν τραυματιζόμουν στην πρώτη Ολυμπιάδα ίσως να μην γινόμουν αυτό που είμαι. Ο δρόμος του πρωταθλητισμού είναι πολύ δύσκολος

Το 2004 κατά την είσοδό μου στο στάδιο ο προπονητής μου με είχε συμβουλέψει να μην κοιτάζω στις κερκίδες ώστε να μην χάσω την συγκέντρωση μου. Μπαίνοντας στο γήπεδο κοιτούσα τα πόδια του παιδιού που προπορεύονταν μπροστά μου. Κάποια στιγμή σήκωσα το κεφάλι μου. Η θέα της κερκίδας ήταν τόσο συγκλονιστική που με έπιασε ένας κόμπος. Τόσο που έκανα πολύ ώρα να καταπιώ. Παρόλα αυτά ο κόσμος μου έδωσε απίστευτη δύναμη», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Στην διάρκεια της διαδικτυακής εκδήλωσης προβλήθηκε βίντεο και φωτογραφικό υλικό από την αθλητική διαδρομή του Α. Νικολαΐδη , προσωπικές του στιγμές αλλά και στιγμιότυπα από την συμμετοχή του σε δραστηριότητες της.

Ευχαριστούμε τον Αλέξανδρο Νικολαΐδη που μας τίμησε με την παρουσία του, τους γονείς και αθλητές μας για την συμμετοχή και τις πολλές και ενδιαφέρουσες ερωτήσεις τουςΠεριμένοντας με ανυπομονησία την ώρα που θα βρεθούμε όλοι μαζί στις αίθουσες προπόνησης και στα ταπί των αγώνων, συνεχίζουμε τις εκδηλώσεις που κρατούν ζωντανό το ενδιαφέρον των παιδιών μας. 

Οι σημαντικές διακρίσεις του Αλέξανδρου Νικολαΐδη

2010 – Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα – 3ος Χάλκινο μετάλλιο
2009 – Παγκόσμιο πρωτάθλημα – 5ος
2008 – Ολυμπιακοί Αγώνες – 2ος Αργυρό μετάλλιο
2008 – Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα – 1ος Χρυσό μετάλλιο
2004 – Ολυμπιακοί Αγώνες – 2ος Αργυρό μετάλλιο
2004 – Παγκόσμια Πανεπιστημιάδα – 1ος Χρυσό μετάλλιο
1998 – Παγκόσμιο πρωτάθλημα Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας- 3ος (Χάλκινο μετάλλιο)
1998 – Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα – 5ος
1997 – Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα εφήβων – 1ος (Χρυσό μετάλλιο)
1997 – Μεσογειακοί Αγώνες – 2ος (Αργυρό μετάλλιο)
1996 – Παγκόσμιο πρωτάθλημα εφήβων – 1ος Χρυσό μετάλλιο
1996 – Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα εφήβων – 1ος Χρυσό μετάλλιο

 

 

Share This