Επιλογή Σελίδας

Το Παιδικό Κέντρο «ΔΙΑ-δρασις» της Χ.Α.Ν.Θ. σαλπάρει με τον «Κωνσταντή».

Θεσσαλονίκη, 26 Αυγούστου 2019

Γονείς και παιδιά που συμμετέχουν στο πρόγραμμα «ΔΙΑ-δρασις: Παιδικό κέντρο για την Ανάπτυξη Κοινωνικών Δεξιοτήτων» της ΧΑΝΘ είχαν την ευκαιρία να ταξιδέψουν με το καραβάκι «Κωνσταντής» στον Θερμαϊκό κόλπο το πρωινό της Τρίτης 6 Αυγούστου και να απολαύσουν ένα μπάνιο στη θάλασσα στην παραλία των Νέων Επιβατών χάρη στην πολύτιμη στήριξη και προσφορά της εταιρείας Karavakia Thessaloniki Waterbus, Καραβάκι Κωνσταντής.

Σε αυτή την ημερήσια θαλάσσια εκδρομή ο «Κωνσταντής» στο πρώτο πρωινό του δρομολόγιο καλωσόρισε περίπου 50 άτομα, παιδιά, ηλικίας 2 έως 6 έτων και γονείς προσφυγικής καταγωγής, καθώς και δασκάλες του Παιδικού Κέντρου «ΔΙΑ-δρασις» της ΧΑΝΘ. Τα παιδιά και οι γονείς απήλαυσαν όλη τη διαδρομή και γνώρισαν τις φυσικές ομορφιές του τόπου, ενώ αργότερα δοκίμασαν τις κολυμβητικές τους ικανότητες και τα παιχνίδια στο νερό και στην άμμο μέχρι την ώρα της επιστροφής.

Ευχαριστούμε θερμά την κ. Πέλλυ Πασχαλίδου, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας της εταιρείας Karavakia Thessaloniki Waterbus, Καραβάκι Κωνσταντής για την άμεση θετική της ανταπόκριση και στήριξη, τον κ. Γιώργο Ζώρα, Καπετάνιο του «Κωνσταντή», καθώς και όλα τα μέλη του πληρώματος για την τόσο ζεστή φιλοξενία που έδειξαν σε όλα τα παιδιά και τους γονείς.

 

Λίγα λόγια για το πρόγραμμα «ΔΙΑ-δρασις»

Το πρόγραμμα «ΔΙΑ-δρασις: Παιδικό κέντρο για την Ανάπτυξη Κοινωνικών Δεξιοτήτων» που έχει αναλάβει ο Τομέας Δράσης και Κοινωνικής Προσφοράς της Χ.Α.Ν.Θ. αποτελεί τη Δράση 1 του έργου «Ενισχύοντας το δικαίωμα στην εκπαίδευση και την πρόσβαση στο σχολείο για προσφυγόπουλα», με επικεφαλής εταίρο την Αναπτυξιακή Μείζονος Αστικής Θεσσαλονίκης και χρηματοδότηση από το Foundation Open Society Institute.

Η Χ.Α.Ν.Θ. έχει αναλάβει τον σχεδιασμό, την οργάνωση και την υλοποίηση του πρωινού και απογευματινού κύκλου του προγράμματος. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του πρωινού κύκλου επιδιώκει την ανάπτυξη συναισθηματικών, γνωστικών και κοινωνικών δεξιοτήτων, καθώς και την ανάπτυξη γλωσσικών δεξιοτήτων τόσο στην πρώτη γλώσσα των παιδιών όσο και στην ελληνική για προσφυγόπουλα 2-4 ετών. Στον απογευματινό κύκλο λειτουργίας, ο οποίος είναι ανοιχτός σε οικογένειες προσφύγων και τοπικής κοινωνίας, το πρόγραμμα διαπολιτισμικών δράσεων προσφέρει οργανωμένα δημιουργικά εργαστήρια για παιδιά 2-6 ετών και ποικίλες εκδηλώσεις για παιδιά και γονείς μαζί.

 

Share This