Επιλογή Σελίδας

Σε θέση εκκίνησης , βρίσκεται το τμήμα Τοξοβολίας της Χ.Α.Ν.Θ. καθώς από την Πέμπτη 17/9 ξεκινούν οι προπονήσεις για την αγωνιστική σεζόν 2020-21. Η Τοξοβολία διαθέτει τμήματα ανηλίκων(από 7 ετών) και ενηλίκων ενώ από φέτος η Διεύθυνση Αθλητισμού της Χ.Α.Ν.Θ. βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει και την λειτουργία αγωνιστικού τμήματος. Οι προπονήσεις γίνονται στο Αθλητικό Κέντρο της Χ.Α.Ν.Θ. Ήρων-«Μίμης Τσικίνας».

Επικεφαλής του προγράμματος της Τοξοβολίας στην Χ.Α.Ν.Θ. είναι ο Προπονητής της Εθνικής ομάδας Τοξοβολίας και ταυτόχρονα Ομοσπονδιακός της Εθνικής ομάδας Ατόμων με Αναπηρία Αλέξανδρος Νασούλας. «Αυτό που προσφέρει η τοξοβολία στον αγωνιζόμενο είναι η άμεση ικανοποίηση επίτευξης του στόχου. Ένα παιδί μπορεί να παίζει για μια ή και μιάμιση ώρα ποδόσφαιρο όμως δεν έχει πάντα την χαρά του γκολ», εξηγεί ο κ.Νασούλας για να προσθέσει: «Από την μυθολογία ακόμη το τόξο συνδυάζεται με το ένστικτο της επιβίωσης καθώς είναι εργαλείο για το κυνήγι. Αυτό το άθλημα ως έναν βαθμό βρίσκεται στο DNA όλων μας.

Ένα παιδί μπορεί να καλλιεργήσει μέσα από την τοξοβολία την αυτοσυγκέντρωση την πειθαρχία την δημιουργία και την εκτίμηση για τον αντίπαλο. Εμείς είμαστε εδώ για να μάθουμε στα παιδιά τους κανόνες του αθλήματος ,πάντα με ασφάλεια, τους βοηθούμε να αναπτύξουν την δεξιότητα τους χωρίς να ξεχνάμε ότι η τοξοβολία είναι παιχνίδι είναι ψυχαγωγία αφού αυτοσκοπός δεν είναι πάντα ο πρωταθλητισμός». 

Ο κ.Νασούλας είναι σύζυγος της Ευαγγελίας Ψαρά, Παγκόσμιας Πρωταθλήτριας στην τοξοβολία  με αναρίθμητες διακρίσεις και παρουσία σε πέντε Ολυμπιάδες.

Τηλ. Επικοινωνίας- Eγγραφές: 2310 261 210 & 231 600 1000 Εσωτ. 0810, 0811, 0812.

Share This