Στην 2η θέση του 4ου ομίλου βρίσκεται η ομάδα υδατοσφαίρισης της Χ.Α.Ν.Θ. που μετέχει στο πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής. Η ομάδα μας ξεκίνησε με ήττα τις υποχρεώσεις της στον όμιλο που φιλοξενήθηκε στην πόλη των Ιωαννίνων. Αρχικά έχασε από τον ΠΑΣ Φοίβο με 10-6 όμως στη συνέχεια επικράτησε στα παιχνίδια με Οξυγόνο(10-6) και Πύρρο Ιωαννίνων(15-1), ολοκληρώνοντας με τον καλύτερο τρόπο την πρώτη φάση του πρωταθλήματος.
«Είχαμε αρκετά νέα παιδιά στη σύνθεση μας, όλοι έδειξαν διάθεση , ομαδικότητα και θέληση. Πάμε βήμα βήμα. Πιστεύω πως η εικόνα μας θα βελτιωθεί ακόμη περισσότερο», δήλωσε ο προπονητής της ΧΑΝΘ Γιάννης Μαχίλης.
Στη Β’ Φάση (17-19 Σεπτεμβρίου) σχηματίζονται εκ νέου 4 Όμιλοι, με επικεφαλής τις 1ες ομάδες στην Α’ Φάση, χωρίς μεταφορά βαθμολογίας.
Από την Τελική φάση που θα ακολουθήσει (24-26 Σεπτεμβρίου), οι 2 πρώτες ομάδες προβιβάζονται στην Α2 Εθνική Κατηγορία, ενώ δεν υποβιβάζεται καμία στη Γ’ Εθνική Κατηγορία.