Επιλογή Σελίδας

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ Χ.Α.Ν.Θ.

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2021

 

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς που επιλέξατε τα κατασκηνωτικά προγράμματα της Χ.Α.Ν.Θ., προκειμένου τα παιδιά σας να έχουν την ευκαιρία να περάσουν ακόμα ένα ευχάριστο καλοκαίρι!

 

Προτεραιότητα της Χ.Α.Ν.Θ. και φέτος, είναι η ασφάλεια όλων αυτών που συμμετέχουν στις Κατασκηνώσεις της. Για τον λόγο αυτό, με την παρούσα επικοινωνία θα θέλαμε να σας παρουσιάσουμε τα μέτρα πρόληψης, προστασίας και ασφάλειας, καθώς και τον τρόπο λειτουργίας των προγραμμάτων μας με γνώμονα τον επιτυχημένο και ασφαλή τρόπο λειτουργίας που εφάρμοσε η Χ.Α.Ν.Θ. το περασμένο καλοκαίρι, τηρώντας Κρατικές οδηγίες αλλά και εφαρμόζοντας επιπλέον μέτρα που όρισε η Οργάνωσή μας.

 

Όπως ήδη σας είναι γνωστό, οι κατασκηνώσεις σε Εθνικό επίπεδο θα λειτουργήσουν και για τη φετινή χρονιά σε περιόδους των 15 ημερών.

 

Δικαίωμα συμμετοχής στην κατασκήνωση.

Απαραίτητα πιστοποιητικά.

 

 • Με την έναρξη της κάθε κατασκηνωτικής περιόδου, οι κατασκηνωτές θα πρέπει να προσκομίσουν υποχρεωτικά κατά την αναχώρηση της κατασκήνωσης στη Θεσσαλονίκη, έγγραφο πιστοποίησης ΑΡΝΗΤΙΚΟΥ RAPID TEST ή Μοριακού TEST PCR (για την καλύτερη ασφάλεια όλων συστήνουμε TEST PCR) ως ορίζει το σχετικό πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ, το οποίο θα έχει πραγματοποιηθεί από Δημόσια Δομή ή Ιδιωτικό πιστοποιημένο εργαστήριο, 48 ώρες το πολύ πριν της έναρξη της περιόδου.
 • Σε διαφορετική περίπτωση μπορείτε να προβείτε στη πραγματοποίηση των παραπάνω TEST στους χώρους της Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης, από  την ACCESS TO GENOME, το πιστοποιημένο εργαστήριο με το οποίο συνεργάζεται η Χ.Α.Ν.Θ.
 • Τονίζουμε ότι test οποιασδήποτε μορφής τα οποία δεν έχουν πραγματοποιηθεί εντός 48 ωρών από την αναχώρηση , ΔΕΝ θα γίνουν δεκτά και η συμμετοχή σας στην κατασκήνωση ακυρώνεται και η προκαταβολή ΔΕΝ επιστρέφεται.
 • Παιδί που έχει test με θετικό αποτέλεσμα, η συμμετοχή του ακυρώνεται και η προκαταβολή ΔΕΝ επιστρέφεται.
 • Κατασκηνωτές οι οποίοι καταφθάνουν από το εξωτερικό από χαρακτηρισμένη πράσινη περιοχή εντός του τελευταίου 48ώρου, θα πρέπει υποχρεωτικά να προσκομίσουν μοριακό TEST PCR αρνητικού αποτελέσματος, καθώς επίσης θα υποβληθούν και σε 2ο μοριακό TEST PCR εντός των επομένων 48 ωρών, στην κατασκήνωση με επιμέλεια της κατασκήνωσης. Για το διάστημα των πρώτων 48 ωρών θα υπάρχει περιορισμός και διατήρηση αποστάσεων με τους υπόλοιπους συμμετέχοντες. Για κατασκηνωτές οι οποίοι θα προέρχονται από πορτοκαλί ή κόκκινη περιοχή, θα πρέπει να ακολουθηθεί το πρωτόκολλο που θα ισχύει, πλέον των 2 μοριακών TEST PCR. Το ίδιο ακριβώς θα ισχύσει και για τα στελέχη της Χ.Α.Ν.Θ. (προσωπικό και αρχηγούς) οι οποίοι καταφθάνουν από το εξωτερικό εντός του τελευταίου 48ώρου πριν την έναρξη της κατασκηνωτικής περιόδου.
 • Το εθελοντικό προσωπικό της κατασκήνωσης (προσωπικό προγράμματος, αρχηγοί σκηνών)  θα πραγματοποιήσει μοριακό TEST PCR 48 ώρες πριν την έναρξη της κατασκηνωτικής περιόδου που συμμετέχει.
 • Η κατασκήνωση θα πραγματοποιήσει εντός των εγκαταστάσεών της RAPID TEST την 2η και 3η ημέρα σε όλους τους συμμετέχοντες σε αυτήν (κατασκηνωτές, στελέχη, προσωπικό). Στη συνέχεια οι έλεγχοι θα επαναληφθούν με τη χρήση selftests ανά τρεις ημέρες. Συνολικά, τα παιδιά θα ελεγχθούν 4 φορές εντός της κατασκήνωσης– όπως ορίζει και ο σχετικό πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ. Παρακαλούνται επίσης οι γονείς να έχουν προμηθεύσει τα παιδιά τους με 3 self tests για τις υπόλοιπες δειγματοληψίες.
 • Η Χ.Α.Ν.Θ. έχει φροντίσει για την ενθάρρυνση και την παρότρυνση όλων των μελών του προσωπικού προγράμματος, για τον πλήρη εμβολιασμό τους, μέχρι και την έναρξη των κατασκηνωτικών περιόδων που συμμετέχουν.

 

 

Δικαίωμα συμμετοχής στην κατασκήνωση.

Είσοδος στην κατασκήνωση.

Έξοδοι εντός λειτουργίας.

 

 • Οι κατασκηνώσεις της Χ.Α.Ν.Θ., θα λειτουργήσουν ως κλειστές δομές και για τη φετινή χρονιά. Αυτό σημαίνει ότι δε θα είναι επιτρεπτή η είσοδος ή η έξοδος των κατασκηνωτών και των στελεχών της κατά τη διάρκεια της 15νθήμερης λειτουργίας.
 • Η άφιξη στην κατασκήνωση θα πρέπει να πραγματοποιηθεί εντός των πρώτων 2 ημερών της κατασκηνωτικής περιόδου που έχετε επιλέξει και μέχρι τη 1:00μ.μ. της 2ης ημέρας. Πιο συγκεκριμένα, μπορείτε να επιλέξετε τη μετάβαση του παιδιού σας με τα λεωφορεία της κατασκήνωσης ή με δικό σας ιδιωτικό μέσο. Η άφιξη όλων όσων επιλέξουν την μεταφορά τους με ιδιωτικό μέσο, θα πρέπει να έχει πραγματοποιηθεί μέχρι το αργότερο τις 9.00μ.μ. της ίδιας ημέρας. Σε καμία περίπτωση δε θα είναι επιτρεπτή η είσοδος κατασκηνωτών σε επόμενες ημέρες.
 • Δεν θα επιτρέπεται η άδεια εξόδου κατασκηνωτή για προσωπικούς λόγους (εξετάσεις, αθλητικές δραστηριότητες, κοινωνικές υποχρεώσεις κλπ) με την προοπτική επιστροφής του ξανά στο κατασκηνωτικό πρόγραμμα.
 • Η έξοδος από την κατασκήνωση δε θα είναι επιτρεπτή για το σύνολο του εθελοντικού προσωπικό της κατασκήνωσης (αρχηγοί & προσωπικό προγράμματος) για όλο το διάστημα παραμονής τους στην κατασκηνωτική περίοδο.
 • Το επαγγελματικό προσωπικό καθώς και μισθωτοί υπάλληλοι της κατασκήνωσης αλλά και συνεργαζόμενων εταιρειών, θα είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Για όλους τους παραπάνω η κατασκήνωση συστήνει περιορισμένες εξόδους, επιδεικνύοντας την ανάλογη προσοχή, με υψηλό αίσθημα ευθύνης. Όλοι οι παραπάνω θα επαναλαμβάνουν RAPID TEST, εντός της κατασκήνωσης, κάθε 3 ημέρες.
 • Για οποιαδήποτε εργασία του βοηθητικού προσωπικού σε κλειστούς χώρους (σκηνές, χώροι υγιεινής κλπ) θα απαιτείται η χρήση μάσκας.

 

 

 

Έναρξη κατασκήνωσης.

Αναχωρήσεις.

Μετάβαση στην κατασκήνωση.

 

 • Οι αναχωρήσεις των κατασκηνωτών θα πραγματοποιηθούν σταδιακά (θα λάβετε νέα ενημέρωση σε επόμενο χρόνο) με λεωφορεία συνεργαζόμενης εταιρίας, όπου θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα και πρωτόκολλα που ορίζονται για τις μετακινήσεις. Θα θέλαμε να γνωρίζετε ότι ο καταμερισμός των παιδιών θα γίνει ανά σκηνή και θα πρέπει να σεβαστείτε τον προγραμματισμό μας σε περίπτωση συμμετοχής αδερφών.
 • Για την επιβίβαση του παιδιού σας θα πρέπει να έχετε προσκομίσει – να έχετε καταθέσει όλα τα απαραίτητα έγγραφα που σας ζητούνται, στους χρόνους που σας γνωστοποιήθηκαν (πιστοποιητικό TEST PCR ή Rapid, ερωτηματολόγιο, αποδοχή όρων). Σε καμία περίπτωση κατασκηνωτής που δεν έχει ανταποκριθεί σε αυτά, δεν θα μπορέσει να επιβιβαστεί στα λεωφορεία και να συμμετάσχει στην κατασκήνωση.
 • Οι οδηγοί των λεωφορείων θα είναι πλήρως εμβολιασμένοι.
 • Για την μετακίνηση και καθ’ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού, είναι απαραίτητη η χρήση μάσκας. Παρακαλούμε φροντίστε για την προμήθεια μασκών στα παιδιά σας, τόσο για την ημέρα της αναχώρησης, όσο και για την ημέρα της επιστροφής τους. Επίσης θα πρέπει να προμηθεύσετε το παιδί σας με ικανό αριθμό μασκών σε κάθε περίπτωση.
 • Στην περίπτωση που θα φέρετε εσείς το παιδί σας στην κατασκήνωση, παρακαλούμε να ακολουθήσετε τη διαδικασία που θα σας ζητηθεί στην είσοδο της κατασκήνωσης. Η προσκόμιση και η κατάθεση των απαραίτητων εντύπων (πιστοποιητικό TEST PCR, ερωτηματολόγιο, αποδοχή όρων) είναι υποχρεωτική για τη συμμετοχή του. Στην περίπτωση απουσίας αυτών, η είσοδός σας στην κατασκήνωση δεν θα επιτραπεί. Σε περίπτωση άρνησης εφαρμογής ισχύουν οι πολιτικές εκπρόθεσμης ακύρωσης συμμετοχής και η προκαταβολή δεν επιστρέφεται.
 • Στην περίπτωση που κατά τη λήξη της κατασκηνωτικής περιόδου παραλάβετε εσείς το παιδί σας από την κατασκήνωση, θα πρέπει να μας ενημερώσετε τηλεφωνικά 4-5 ημέρες πριν και να ακολουθήσετε τις οδηγίες παραλαβής που θα σας ζητηθούν.

 

Πρόγραμμα κατασκήνωσης.

 

 • Το πρόγραμμα της κατασκήνωσης θα πραγματοποιηθεί εξ’ ολοκλήρου εντός των χώρων των εγκαταστάσεών της.
 • Οι εκδρομές θα πραγματοποιηθούν κανονικά και οι προορισμοί που θα μεταβούν οι κατασκηνωτές, δεν θα είναι σε κατοικημένες περιοχές προς αποφυγή επαφής με τρίτους.
 • Δεν θα πραγματοποιηθούν ομαδικά παιχνίδια εκτός κατασκήνωσης καθώς και έξοδοι των σκηνών στο χωριό.
 • Με λύπη σας ανακοινώνουμε ότι η κατασκήνωση δεν θα διοργανώσει το καθιερωμένο επισκεπτήριο γονέων.
 • Στη διάρκεια της παραμονής των παιδιών στην κατασκήνωση καθ’ όλη τη διάρκεια των προγραμμάτων, δεν θα απαιτηθεί η χρήση μάσκας. Χρήση μάσκας θα απαιτείται μόνο στην περίπτωση που το συστήνει ο Ιατρός της κατασκήνωσης στα πλαίσια πρόληψης και ασφάλειας του συνόλου της.

 

Στην κατασκήνωση.

 

 • Σε περίπτωση ύποπτων συμπτωμάτων σε συμμετέχοντες, και εφόσον ο Ιατρός της κατασκήνωσης κρίνει, θα πραγματοποιείται με επιμέλεια της κατασκήνωσης, επί τόπου, μοριακό TEST PCR με άμεση αποστολή του δείγματος στο πιστοποιημένο συνεργαζόμενο εργαστήριο (AtG). Για το διάστημα μέχρι τη λήψη του αποτελέσματος, η κατασκήνωση θα φροντίσει για την απομόνωση του ατόμου και θα ενημερώνεται ο γονέας, ώστε να παραλάβει το παιδί. Σε περίπτωση θετικού δείγματος, επίσης φυσικά θα ειδοποιείται ο γονέας για την άμεση παραλαβή του παιδιού του από τον χώρο της Κατασκήνωσης. Οι παραπάνω διαδικασίες αναφέρονται στο σχετικό πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ ως προς τη διαχείριση ύποπτων ή επιβεβαιωμένων περιστατικών.
 • Η κατασκήνωση θα πραγματοποιεί καθημερινή θερμομέτρηση στους κατασκηνωτές και στα στελέχη αυτής.
 • Κατά της είσοδο τρίτων στην κατασκήνωση (όπως προμηθευτές) θα τηρούνται αυστηρά μέτρα πρόληψης και προστασίας (θερμομέτρηση, καταγραφή επισκέπτη, υποχρεωτική χρήση μάσκας).
 • Η κατασκήνωση θα φροντίσει για την επάρκεια όλων των απολυμαντικών αντισηπτικών και καθαριστικών μέσων που απαιτούνται.
 • Αντικείμενα κοινής χρήσης, θα απολυμαίνονται πριν και μετά από κάθε δραστηριότητα και κάθε χρήση.
 • Στην κατασκήνωση θα πραγματοποιούνται καθημερινά οι τυπικές απολυμάνσεις των χώρων υγιεινής, ενώ στο ενδιάμεσο όλων των περιόδων, θα πραγματοποιείται γενική απολύμανση όλων των κοινόχρηστων χώρων της.
 • Η κατασκήνωση για τις ανάγκες της καθώς και για τις προγραμματισμένες δειγματοληψίες που αναφέρθηκαν, θα διαθέτει επαρκή αριθμό RAPID TEST καθώς και μοριακά TEST PCR για τις περιπτώσεις που ο Ιατρός θέλει να ελέγξει ύποπτα συμπτώματα σε κάποιο παιδί.
 • Τα εθελοντικά στελέχη θα θυμίζουν στους κατασκηνωτές (έχοντας το ως προτεραιότητα), τους κανόνες υγιεινής και την τήρησή τους. Η Χ.Α.Ν.Θ. προβλέπει για την κάθε κατασκηνωτική περίοδο θέση υπευθύνου COVID – 19 ο οποίος συντονίζει και επιβλέπει την τήρηση όλων των παραπάνω με σχολαστικότητα.

 

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

 

Για όλους εμάς είναι σημαντική η ασφαλή διαμονή των παιδιών σας στις κατασκηνώσεις μας. Η Χ.Α.Ν.Θ., με υψηλό αίσθημα ευθύνης, κατάφερε να ανταποκριθεί με συνέπεια και ασφάλεια στις απαιτήσεις όλων το περασμένο καλοκαίρι, λειτουργώντας  με επιτυχία και απόλυτη ασφάλεια 4 κατασκηνωτικές περιόδους, φιλοξενώντας συνολικά περισσότερα από 2.000 παιδιά.

 

Παρακαλούμε από μέρους σας να ανταποκριθείτε στα απαιτούμενα και να φροντίσετε για τη σωστή προετοιμασία και ενημέρωση των παιδιών σας.

 

Παρακαλούμε να φροντίσετε για το περιορισμό των κοινωνικών επαφών των παιδιών σας για τουλάχιστον 72 ώρες πριν την έναρξη της κατασκηνωτικής περιόδου που θα συμμετάσχει.

Είμαστε σίγουροι ότι με κοινό αίσθημα ευθύνης και κοινή προσπάθεια, θα μπορέσουμε να προσφέρουμε στα παιδιά ευχάριστες κατασκηνωτικές περιόδους.

 

Σας ευχαριστούμε και σας ένα όμορφο και ασφαλές καλοκαίρι!

 

Τμήμα Κατασκηνώσεων και εκδρομών Χ.Α.Ν.Θ.

 

 

Share This