Επιλογή Σελίδας

1 με σένα και το μέλλον

FUTURE FORUM

ο εθελοντισμός και η κοινωνία των πολιτών του αύριο

27 Νοεμβρίου 2021 | online

10:00-18:30

To 2021 η Χ.Α.Ν.Θ. συμπληρώνει 100 χρόνια από την ίδρυσή της στην πόλη της Θεσσαλονίκης, έναν αιώνα δράσης και προσφοράς στον άνθρωπο, την κοινωνία και την πόλη. Ταυτόχρονα, εκατό χρόνια ανταπόκρισης στις προκλήσεις κάθε εποχής, έναν αιώνα συνεργασίας με τις οργανώσεις και τις συλλογικότητες που εκπροσωπούν την Κοινωνία των Πολιτών.

 

Στην επέτειο αυτή η Χ.Α.Ν.Θ. γιορτάζει όχι μόνο τα εκατό χρόνια ιστορικής πορείας, πρωτοπορίας, συλλογικότητας, προσφοράς, αλλά με φόντο την ιστορία στρέφει το βλέμμα στο μέλλον. Αναδεικνύοντας τους σταθμούς, τις αξίες και τις στιγμές που όρισαν την πορεία της, χαρτογραφεί το παρόν και οραματίζεται τη θέση των εθελοντικών οργανώσεων απέναντι στις προκλήσεις του μέλλοντος, σχεδιάζει τα επόμενα εκατό χρόνια.

 

Σημαντική δράση προς αυτήν την κατεύθυνση αποτελεί το FUTURE FORUM, μια διαδικτυακή συνάντηση των εκπροσώπων της Κοινωνίας των Πολιτών, με προσκεκλημένους ομιλητές που εμπνέουν με τις θέσεις τους και ορίζουν το πλαίσιο με τη δράση τους. Με τίτλο «Future Forum: ο εθελοντισμός και η κοινωνία των πολιτών στις προκλήσεις του αύριο», το συνέδριο αυτό διοργανώνεται διαδικτυακά στις 27 Νοεμβρίου.

 

Η πρωτοβουλία αυτή αποτελεί μια ενέργεια εξωστρέφειας της ΧΑΝΘ, δημιουργώντας μια πλατφόρμα διαλόγου, συνάντησης και συνεργασίας εθελοντικών οργανώσεων από τη Μακεδονία και τη Θράκη, με αντικείμενο τον εθελοντισμό στον 21ο αιώνα, τις προκλήσεις του μέλλοντος για την κοινωνία των πολιτών. Με θεματικό άξονα τους 17 στόχους βιώσιμης ανάπτυξης του ΟΗΕ, το forum αυτό στόχο έχει να αναδείξει τη δύναμη των ενεργών πολιτών, της κοινωνίας, των εθελοντικών οργανώσεων για τη βιώσιμη ανάπτυξη των κοινωνιών στα επόμενα 100 χρόνια.  Το βασικό ερώτημα που τίθεται είναι «Πώς διαμορφώνουν οι νέες προκλήσεις το αντικείμενο και τον τρόπο δράσης των εθελοντικών οργανώσεων;» και η συζήτηση θα δομηθεί γύρω από τις ακόλουθες θεματικές:

  • Ευρώπη: νέοι & το μέλλον των εθελοντικών/μη-κυβερνητικών οργανώσεων
  • Περιβάλλον & Κλιματική Αλλαγή
  • Ψηφιακή Εποχή
  • Βιώσιμες Πόλεις & Κοινότητες
  • Δικαιοσύνη & Ισότητα των Φύλων
  • Προσφυγικό

 

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα ΕΔΩ.

 

Δηλώστε συμμετοχή συμπληρώνοντας τη φόρμα εγγραφής: https://forms.gle/njjGRjrYaBNqJriz8

 

Facebook event: 1 με σένα και το μέλλον FORUM: η κοινωνία των πολιτών του αύριο

Περισσότερες πληροφορίες:

www.ymca.gr | www.ymca100futureforum.gr | Email: [email protected] | Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 2316001000 (εσωτ. 842)

 

Συνδιοργάνωση:

 

Με την Υποστήριξη:

     

 

 Μεγάλος Χορηγός Εορτασμού 100 χρόνων Χ.Α.Ν.Θ.:

 

 

 

 

Share This