Επιλογή Σελίδας

Άραγε υπάρχει ωραιότερο συναίσθημα από αυτό της προσφοράς; Υπάρχει ωραιότερο δώρο από την ευτυχία και τη χαρά νέων και παιδιών;

Εμείς, πιστεύουμε ότι δεν υπάρχει!

Στη Χ.Α.Ν.Θ., όπως άλλωστε πολλάκις έχουμε ξανά αναφέρει, κυριαρχεί η διάθεση για βαθιά και ουσιαστική ευαισθητοποίηση των εκπαιδευόμενων στελεχών μας σε θέματα της σύγχρονης πραγματικότητας, που αφορούν όλους μας!

Έτσι, λοιπόν, την Παρασκευή 13 και το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2019 και με σύνθημα «για μια κοινωνία ίσων ευκαιριών» ακολουθώντας τη δέσμευση του Ο.Η.Ε. από τον Σεπτέμβριο του 2015, η Χ.Α.Ν.Θ. περιέλαβε στους στόχους του Χριστουγεννιάτικου Φιλανθρωπικού Bazaar της, την προαγωγή των 17 στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης «Ατζέντα 2030».

Όλα τα μέλη μας, αθλητές, κατασκηνωτές, εκπαιδευόμενα στελέχη, εθελοντές και επαγγελματίες, επενδύσαμε για ακόμα μια χρονιά στην ενημέρωση, προώθηση και υλοποίηση μέσω βιωματικών δραστηριοτήτων προς το κοινό, με στόχο την πραγμάτωση των 17 στόχων βιώσιμης ανάπτυξης υπό το πρίσμα της δημιουργικής ψυχαγωγίας. Πιο συγκεκριμένα, υιοθετήσαμε δύο εκστρατείες : zero_plastic & zero_waste! Δηλαδή, τίποτα δεν πάει χαμένο Ones trash, anothers treasure  & «λέμε ναι στην ανακύκλωση και όχι στο πλαστικό!»

Στο αλληλέγγυο πνεύμα της Οργάνωσης, σε μία γιορτή αγάπης και προσφοράς, το Χριστουγεννιάτικο Bazaar της Χ.Α.Ν.Θ. και φέτος, πραγματοποιήθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία και με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, αφιερώθηκε στα παιδιά! Φίλοι, γονείς των παιδιών, ο Δήμαρχος, τοπικοί παράγοντες και εκατοντάδες φίλοι, είχαν την ευκαιρία να γιορτάσουν μαζί μας! Χορός, τραγούδι, χαμόγελα, ρούχα και second hand αντικείμενα, ποικίλες εθελοντικές δράσεις, στολισμένα τραπέζια γεμάτα χριστουγεννιάτικα στολίδια και νόστιμα φαγητά και γλυκά που έφτιαξαν με αγάπη οι εθελοντές μας, κόσμησαν την κατάμεστη Χ.Α.Ν.Θ. και τον προαύλιο χώρο της!

Όλα τα έσοδα από τις μικροπωλήσεις, διατέθηκαν στην ενίσχυση των Προγραμμάτων Υποτροφιών της Χ.Α.Ν.Θ.!

Εσύ γνώριζες ότι η Χ.Α.Ν.Θ. τα τελευταία 9 χρόνια προσέφερε περισσότερες από 700 υποτροφίες – συνολικής αξίας 209.009 € – σε παιδιά από ευπαθείς ομάδες πληθυσμού για δωρεάν συμμετοχή στα προγράμματά της; Αυτό είναι το «αθόρυβο» κοινωνικό προφίλ της, το οποίο αξίζει να ενισχύσεις!

Και έτσι κάναμε! Η Χ.Α.Ν.Θ. μεταμορφώθηκε σε ένα κέντρο Νεολαίας, η ατμόσφαιρα ήταν γιορτινή και οι ευχές όλων έκαναν λόγο για μια νέα χρονιά με υγεία, ευτυχία, αληθινά χαμόγελα «για μια κοινωνία ίσων ευκαιριών». Περισσότερες ευκαιρίες σε παιδιά για εκπαίδευση, εκγύμναση, αθλητισμό κατασκήνωση και επιμόρφωση! Βιωματικά, μέσω της ενεργούς συμμετοχής όπως η Χ.Α.Ν.Θ. εδώ και σχεδόν 100 πρεσβεύει!

Φέτος, την οργάνωση και τον συντονισμό ανέλαβαν τα παιδιά της Σχολής Στελεχών στους οποίους οφείλουμε ένα τεράστιο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ και ένα τεράστιο ΜΠΡΑΒΟ για τη διάθεση, το μεράκι, την αγάπη τους και την συμμετοχή τους – ο καθένας με τον δικό του τρόπο! Αυτοί, άλλωστε, είναι το μέλλον μας και χωρίς αυτούς δεν θα ήταν τίποτα, όπως ήταν!

Με τον πιο όμορφο και γλυκό τρόπο, μπορούμε με βεβαιότητα εκ του αποτελέσματος, να καταλήξουμε στο συμπέρασμα, ότι, όταν οι Νέοι άνθρωποι συνεργάζονται, μέσα από την συσπείρωση ατόμων και ιδεών, το αποτέλεσμα δικαιώνει όλους! Η ανάληψη της ευθύνης του Χριστουγεννιάτικο Bazaar μας, έδωσε την ευκαιρία στη Σχολή Στελεχών (και ιδιαίτερα στο Γ’ κύκλο που ανέλαβε το συντονισμό) να αντιληφθεί έμπρακτα την αξία της κοινωνικής προσφοράς και αναζωογόνησε τον θεσμό αυτό, με τον ενθουσιασμό και τη φαντασία των ανερχόμενων εθελοντών της Οργάνωσης.

Ευχαριστούμε όλους όσους έδωσαν το «παρών» στο Χριστουγεννιάτικο Bazaar μας και στις εκδηλώσεις του, όλους όσους έδωσαν ελπίδα και λάμψη σε μια μέρα που ήταν αφιερωμένη στο παιδιά!

Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για του χρόνου!

Και μην ξεχνάς: Δεν υπάρχει ωραιότερο συναίσθημα από αυτό της προσφοράς! Δεν υπάρχει ωραιότερο δώρο από την ευτυχία και τη χαρά νέων και παιδιών!

 

Από όλους εμάς, Καλές Γιορτές και Ευτυχισμένο το νέο έτος!

Το ποσό που συγκεντρώθηκε από τις αγορές στο Χριστουγεννιάτικο Bazaar μας, ανέρχεται στις 5.509,69€, το οποίο θα ενισχύσει τα προγράμματα Υποτροφιών της Χ.Α.Ν.Θ. ώστε ακόμα περισσότερα παιδιά, να συμμετάσχουν στα Προγράμματά μας το 2020!

 

Ένα μεγάλο ευχαριστώ από καρδιάς σε όλους τους χορηγούς που βοήθησαν το έργο μας και με τη σειρά τους ενίσχυσαν την προσπάθειά μας:

 • Την Στέλλα Στιβαχτάρη και την εταιρία εκτυπώσεων Stream Team
 • Τα Φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης «Έλιξ»
 • Τον Δημήτρη Εικοσιδυό και τα «22 Σουβλάκια»
 • Την Biscotti Tsoungari
 • Την Ηρώ Πρώια και την IVAS crepes & more
 • Τον Παναγιώτη Κυρίδη και την Vie V Bon
 • Τα “Starbucks”
 • Την “Matt Royal”
 • Tο «Κτήμα Χατζηβαρύτη»
 • Τα αρτοποιήματα «Χεκίμογλου»
 • Την μπύρα «Νύμφη»
 • Τις μπανάνες “Dole”
 • Την «Μαρμαρίδης Επίπλα»
 • Την Αθηνά Ριζοπούλου, τον Ευριπίδη Παναγιωτίδη και την Πέννυ Καβελίδου Φραντζή για την γραφιστική επιμέλεια
 • Τον Πρόεδρο του Δ.Σ. της Χ.Α.Ν.Θ. Ιωάννη Σωσσίδη και την Αντιπρόεδρο Ελένη Αθανασιάδου
 • Τους Εκπαιδευτές – εθελοντές του Γ’ κύκλου της Σχολής Στελεχών, την Κατερίνα, την Ντέμη, την Δανάη, τον Ευριπίδη, τον Στάθη, τον Νικήτα, την Μαρία, την Πέννυ, την Κλειώ, τον Μιχάλη, την Μαρία, την Δήμητρα, την Μαρία, την Μαρίκλεια, τον Δημήτρη, τον Νικόλα, τον Αλέκο, την Βασιλική, την Βίκυ, την Κάλλια, την Ελισάβετ και την Βασιλεία για την οργάνωση και τον συντονισμό του Χριστουγεννιάτικου Bazaar μας!

 

Δείτε το βίντεο της εκδήλωσής μας εδώ -> http://bit.ly/2Nlot2i

Share This