Επιλογή Σελίδας

5η ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΣΤΗ Χ.Α.Ν.Θ.

σε συνδιοργάνωση 20 φορέων

ΑΙΜΑ  &  ΔΕΙΓΜΑ ΜΥΕΛΟΥ ΤΩΝ ΟΣΤΩΝ / Η  δωρεά σας δε χωρά αναβολή!    

Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2021, 9.00πμ – 4.00μμ  

Σάββατο 4 Δεκεμβρίου  2021, 9.00πμ – 2.00μμ 

ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣEΛΘΕΤΕ ΣΤΗΝ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ  

Πεποίθηση μας είναι ότι η κοινωνία των πολιτών μέσα από τις κοινωνικές της δομές, όπως τα κοινωφελή σωματεία, τις εθελοντικές οργανώσεις, τις άτυπες συλλογικότητες πολιτών, πρέπει να προωθεί την ιδέα της εθελοντικής αιμοδοσίας και το παράδειγμα του εθελοντή αιμοδότη και δότη μυελού των οστών. Η διοργάνωση εκδηλώσεων Εθελοντικής Αιμοδοσίας με τη συστράτευση κοινωνικών φορέων για μεγαλύτερη ενεργοποίηση και συμμετοχή πολιτών, μπορούν να πολλαπλασιάσουν την προσφορά και το κοινωνικό όφελος πόσο μάλλον σε εποχή πανδημίας. 

Η 5η ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΣΤΗΝ Χ.Α.Ν.Θ που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 3 και το Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2021, είναι αφιερωμένη στον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών «Πηγή Ζωής» που προσφέρει αίμα σε ανθρώπους που πάσχουν από θαλασσαιμία  (μεσογειακή αναιμία).  

Παράλληλα στο φουαγιέ του ιστορικού κτηρίου της Χ.Α.Ν.Θ.  θα φιλοξενηθεί  Έκθεση Ζωγραφικής  με τίτλο «Ελπίδα -Ζωή», προσφέροντας στους αιμοδότες  μια ευχάριστη και αισιόδοξη εμπειρία. Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες Βέτα Μουζακίτη, Γιώργος Λένης, Λίτσα Μάγκου Καραχάλιου, Λουκία Ορφανού, Μαρία Λουμπούρδη, Μαρίνα Στάθη, Ματίνα Σιώκη, Πηνελόπη Καπετανούδη, Σοφία Φουντουλακη, Στέλλα Χαβιαροπουλου- Stella Caviart. 

Την 5η ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΣΤΗ Χ.Α.Ν.Θ συνδιοργανώνουν κοινωνικοί φορείς που είναι Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ), Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (ΠΟΣΕΑ), Όλοι Μαζί Μπορούμε, Χ.Α.Ν.Θ., Πηγή Ζωής, Ελληνικός Σύλλογος Θαλασσαιμίας, Γυναίκες Χωρίς Σύνορα, Φιλόπτωχος Αδελφότης Κυριών, ΠΑΣΓ Καλλιπάτειρα (Παράρτημα Θεσσαλονίκης), Θερμαΐδες, Σύλλογος Φίλων Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, Αγροτική Παιδική Φωλιά ΒΕ, Αχτίδα, Παιδικό Χωριό SOS Πλαγιαρίου, Bloode, ΠΡΟ.Τ.Ε.Κ.Τ.Α. Θεσσαλονίκης, Σύνδεσμος Φιλίας Ελλάδας – Ισραήλ,  REDY. 

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Κέντρου Αιμοδοσίας ΑΧΕΠΑ, του Κέντρου Αιμοδοσίας ΑΓΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ και του Συλλόγου «ΌΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ». O Σύλλογος ΌΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ μέσω της Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών,  στα 6 χρόνια της λειτουργίας της έχει επιτύχει να εγγράψει στο Εθνικό και Παγκόσμιο Αρχείο περισσότερους από 120.000 νέους εθελοντές δότες, από τους οποίους 130 έχουν βρεθεί συμβατοί και έχουν δώσει μόσχευμα σε ισάριθμους ασθενείς. Όμως ο στόχος, που είναι να καλύπτονται άμεσα οι ανάγκες των Ελλήνων, και όχι μόνο, ασθενών, παιδιών και ενηλίκων σε μοσχεύματα, χρειάζεται ακόμα πολύ δρόμο για να επιτευχθεί. Γι΄ αυτό η προσπάθεια της Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών όχι μόνον συνεχίζεται αλλά και συνεχώς εντείνεται. Καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης μέλη του Συλλόγου “Όραμα Ελπίδας” θα ενημερώνουν τους ενδιαφερόμενους και θα καταγράφουν τους εθελοντές αιμοδότες που θέλουν να γίνουν και εθελοντές δότες  μυελού των οστών. 

Η 5η Εθελοντική Αιμοδοσία στη Χ.Α.Ν.Θ. γίνεται στο πλαίσιο του κοινού προγράμματος ΧΑΝΘ και ΤΙΤΑΝ  «ΜΕΤΡΑΜΕ ΧΡΟΝΙΑ – ΜΕΤΡΑΜΕ ΠΡΑΞΕΙΣ», που έχει στόχο την υλοποίηση κοινωνικών και περιβαλλοντικών δράσεων για την επέτειο των 100 χρόνων από την ίδρυση της Χ.Α.Ν.Θ. 

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα των Δήμων Θεσσαλονίκης, Πυλαίας – Χορτιάτη, Καλαμαριάς, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. 

Θεωρούμε ότι η προσφορά αίματος είναι η πιο ιερή φιλανθρωπική πράξη υψηλών ιδανικών και αισθημάτων προς τον συνάνθρωπό μας καθώς το  πολυτιμότερο αγαθό για τον  άνθρωπο είναι η ζωή, η οποία πολλές φορές σώζεται μόνο με ΑΙΜΑ. 

Μέτρα για την ασφαλή διαδικασία της Αιμοδοσίας

COVID -19 Διοργάνωση Εξορμήσεων σε Συλλόγους Εθελοντών Αιμοδοτών

Τι πρέπει να γνωρίζει ο αιμοδότης

Γιατί να γίνω εθελοντής δότης αιμοποιητικών κυττάρων/μυελού των οστών

Για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία παρακαλούμε επικοινωνήστε με τον Τομέα Δράσης και Κοινωνικής Προσφοράς (Άνθρωπος & Κοινωνία) της Χ.Α.Ν.Θ. 

τηλ 231 600 1000 εσωτ. 0841 & 0845 και a.tzoni@ymca.gr ή socialaction@ymca.gr 

Facebook event: 5η Εθελοντική Αιμοδοσία στη ΧΑΝΘ 3 & 4 Δεκεμβρίου 2021

Share This