Επιλογή Σελίδας
Θεατρικό Εργαστήρι Δημιουργίας για παιδιά 5-7 ετών

Θεατρικό Εργαστήρι Δημιουργίας για παιδιά 5-7 ετών

Για πολλούς από εμάς και ειδικότερα για τα παιδιά η αξία του Θεάτρου είναι μεγάλη. Το θέατρο δεν είναι απλά μία παράσταση.

Το θέατρο είναι ανάγκη για μία καλύτερη ζωή, που αποτελείται από ένα σύνολο στοιχείων που στοχεύει στην καλλιέργεια του παιδαγωγικού και μορφωτικού χαρακτήρα του ανθρώπου. Είναι αλήθεια ότι η Θεατρική Αγωγή συμβάλλει στη διαμόρφωση της προσωπικότητας και ασκεί επίδραση στη ψυχολογία του παιδιού, για αυτό άλλωστε οι ειδικοί συστήνουν το Θεατρικό Παιχνίδι σε πολλές περιπτώσεις παιδιών με προβλήματα κοινωνικότητας και όχι μόνο. Έτσι στα Θεατρικά Εργαστήρια δίνεται έμφαση στην εφαρμογή των τεχνικών του δράματος, μέσω των οποίων τα παιδιά έρχονται σε επαφή με τον εαυτό τους, με το περιβάλλον τους, με την ψυχική και σωματική τους έκφραση και με την ένταξη τους στην ομάδα.

Στόχος του θεατρικού παιχνιδιού είναι τα παιδιά μέσα από τα εργαλεία και τις δυνατότητες του θεάτρου, να καλλιεργήσουν την φαντασία τους, τη σκέψη τους, να κατανοήσουν την εικόνα της συνεργασίας και της δημιουργικότητας μέσα από αυτήν την ευχάριστη δραστηριότητα.

Διδάσκονται:
Ασκήσεις Θεατρικού Παιχνιδιού, Αυτοσχεδιασμοί με τη συνοδεία μουσικής (εξάσκηση του διαλόγου, έκφραση συναισθήματος, καλλιέργεια σκέψης – φαντασίας – δημιουργικότητας, πνευματική ανάπτυξη, ελευθερία έκφρασης), Αυτοσχεδιασμοί στηριζόμενοι σε ήρωες παιδικών παραμυθιών (μίμηση, ενίσχυση της αυτοπεποίθησης, καλλιέργεια του λόγου και του συναισθήματος μπροστά στα υπόλοιπα μέλη της ομάδας.

ΔιάρκειαΟκτώβριος – Μάιος
Ηλικίες5 έως 7 ετών
ΠρόγραμμαΣάββατο 10.00 – 11.30
Συμμετοχή40€ μηνιαίως
ΔιδάσκειΑναστασία Αρτοπούλου

 

Κατηγορία:
Share This