Επιλογή Σελίδας

Πιάνο-Έγχορδα –Πνευστά- Άρπα – Κιθάρα 

27 & 28 Νοεμβρίου 2021  

 

 

Το τμήμα Επιμορφωτικών Προγραμμάτων της  Χ.Α.Ν.Θ. σε συνεργασία με το Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης και τον Δήμο Θεσσαλονίκης  προκηρύσσουν στη Θεσσαλονίκη τον 3ο Πανελλήνιο Μουσικό Διαγωνισμό “Τάσος Παππάς” 2021.

Ο 3ος Πανελλήνιος Μουσικός Διαγωνισμός “Τάσος Παππάς” 2021 για Πιάνο – Έγχορδα – Πνευστά – Άρπα – Κιθάρα  θα διεξαχθεί τον Νοέμβριο 2021. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν παιδιά και νέοι ηλικίας έως 25 ετών.

Ο προκριματικός κύκλος για όλα τα όργανα θα διεξαχθεί 27 Νοεμβρίου 2021 στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης

Ο τελικός κύκλος για όλα τα όργανα θα διεξαχθεί 28 Νοεμβρίου 2021  στην Αίθουσα Εκδηλώσεων “Μελίνα Μερκούρη” του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης, (Φράγκων 15).

Ο διαγωνισμός πραγματοποιείτε με την υποστήριξη του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης, του Νέου Ωδείου Θεσσαλονίκης, του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Η υποβολή των αιτήσεων έχει ολοκληρωθεί.

Βραβεία

 • Τα βραβεία θα ανακοινωθούν αργότερα και θα περιλαμβάνουν χρηματικά βραβεία και εμφανίσεις σε συναυλίες – σεμινάρια και φεστιβάλ.
 • Αν οι ειδικές υγειονομικές συνθήκες  του COVID19 δεν επιτρέπουν την διεξαγωγή του διαγωνισμού ζωντανά, o διαγωνισμός θα διεξαχθεί κανονικά διαδικτυακά.
  Θα ανακοινωθούν αργότερα οι λεπτομέρειες.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το διαγωνισμό μουσικών οργάνων οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην κα. Λέττη Παππά τηλέφωνο 6932880839 και στο email [email protected].

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΧΟΡΩΔΙΕΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΧΟΡΩΔΙΑΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΤΟΥ 3ου  ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ «ΤΑΣΟΣ ΠΑΠΠΑΣ» 

Καθώς η συντριπτική πλειοψηφία των χορωδιών μας διανύει μια κρίσιμη περίοδο ανασυγκρότησης και ανασύστασης των επιμέρους τμημάτων τους, μετά από ενάμιση χρόνο αδυναμίας προβών δια ζώσης, ο Χορωδιακός Διαγωνισμός του 3ου Διαγωνισμού «Τάσος Παππάς» , μετατίθεται για τις 1 – 3 Απριλίου 2022. Οι όροι του διαγωνισμού παραμένουν οι ίδιοι. Οι ενδιαφερόμενες χορωδίες μπορούν να αποστέλλουν τη συμμετοχή τους και να λαμβάνουν το επιβεβλημένο έργο, ώστε να έχουν χρόνο προετοιμασίας στη διάθεσή τους.

Οι διαγωνιζόμενες χορωδίες θα υποβάλουν την αίτηση συμμετοχής (συνημμένη φόρμα) στο ηλεκτρονικό μήνυμα [email protected] για τον «Διαγωνισμό Τάσος Παππάς» συνοδευόμενη από τα εξής:

 1. Αίτηση συμμετοχής ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΧΟΡΩΔΙΕΣ
 2. Ιστορικό χορωδίας
 3. Βιογραφικό μαέστρου έως 150 λέξεις έκαστο
 4. Φωτογραφία της χορωδίας

Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής οι χορωδίες μπορούν να απευθύνονται στην κα. Λέττη Παππά 6932880839 ή στο email [email protected].
Τα επιβεβλημένα έργα θα ανακοινωθούν 2 μήνες πριν την ημερομηνία τέλεσης του Διαγωνισμού ο οποίος προγραμματίζεται να γίνει τον Νοέμβριο 2021 (ακριβής ημερομηνία θα ανακοινωθεί).

Βραβεία

 • Τα βραβεία θα ανακοινωθούν αργότερα και θα περιλαμβάνουν χρηματικά βραβεία και εμφανίσεις σε συναυλίες – σεμινάρια και φεστιβάλ.
 • Αν οι ειδικές υγειονομικές συνθήκες  του COVID19 δεν επιτρέπουν την διεξαγωγή του διαγωνισμού ζωντανά, o διαγωνισμός θα διεξαχθεί κανονικά διαδικτυακά.
  Θα ανακοινωθούν αργότερα οι λεπτομέρειες.

Οι παρτιτούρες σε 3 αντίτυπα θα αποσταλούν με το ταχυδρομείο στην διεύθυνση:

3ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός “Τάσος Παππάς” (Παππά Λέττη), Δεσπεραί 3, Θεσσαλονίκη 54621.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το διαγωνισμό χορωδιών, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην κα. Εριφύλη Δαμιανού, τηλέφωνο 6942673144.

Δείτε περισσότερα για τον Μουσικό Διαγωνισμό και την Οργανωτική Επιτροπή εδώ.

 

Ο Τάσος Παππάς γεννήθηκε στη Φλώρινα το 1926. Υπήρξε µία από τις κορυφαίες προσωπικότητες της ελληνικής χορωδιακής ιστορίας. Καθηγητής Θεωρητικών στο Κρατικό ωδείο Θεσσαλονίκης, καθηγητής μουσικής στο Αμερικάνικο Κολλέγιο «Ανατόλια», στην Αμερικάνικη Γεωργική σχολή και υπεύθυνος για την μουσική στις κατασκηνώσεις της Χ.Α.Ν.Θ στο Πήλιο. Είχε αναλάβει τη διεύθυνση πολλών χορωδιών µε πολλές διακρίσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Διασκεύασε και εναρμόνισε µε εξαιρετικό τρόπο δημοτικά τραγούδια και «Lieder» για τετράφωνη χορωδία. Το μικρό δείγμα των έργων που άφησε πίσω του δείχνει ένα μεγάλο συνθετικό ταλέντο και ταυτόχρονα αποτελεί υλικό για μετέπειτα ενορχηστρώσεις. Πέθανε νέος το 1970 στην Θεσσαλονίκη χωρίς να προλάβει να πραγματοποιήσει το μεγάλο του όνειρο, τη δημιουργία µιας δεύτερης Λυρικής σκηνής µε έδρα τη Θεσσαλονίκη.

Share This